Semnele astrale ale divortului

Divortul este considerat, din punct de vedere psihologic, ca fiind una dintre cele mai mari traume pe care o persoana le poate suferi. Chiar daca societatea a evoluat mult, iar divortul a devenit o tema cotidiana, totusi, unele persoane continua sa manifeste o anumita reticenta cand este vorba de aceasta situatie. In cazul in care esti femeie si ai divortat, cu siguranta ai observat cum dinamica grupului tau de prieteni se modifica, cum prietenele casatorite incep sa te evite, iar in cazul in care in cadrul unui eveniment social petreci mai mult timp discutand cu sotii lor—chiar daca va stiti de o viata, incep sa iti runce priviri taioase si sa devina reticente.

Daca esti un barbat divortat si doresti sa incepi o noua relatie, va trebui sa treci printr-un adevarat interogatoriu care va stabili cauza divortului,circumstantele si care mai este relatia ta cu fosta sotie. Cred ca, indiferent daca esti femeie sau barbat, divortul poate reprezenta, uneori, o povara pe care ar fi de dorit sa o evitam cat mai mult. Si cum poti sa eviti o situatie neplacuta, daca nu consultand astrele si stabilind de la inceput semnele care ar indica predispozii spre un astfel de deznodamant nefericit?

Daca acum ceva vreme in articolul Casatoria si astrologia iti povesteam despre elementele care trebuie luate in calcul atunci cand se analizeaza din punct de vedere astrologic compatibilitatea partenerilor, de aceasta data am sa-ti vorbesc despre semnele astrale ale divortului.

In astrologie exista planete care sunt ,,responsabile” de lectiile drastice si dramatice, de evenimentele surpriza care ne rastoarna viata cu susul in jos. Prima noastra intentie este sa le clasificam ca fiind planete negative. De fapt, miscarea lor pe bolta cereasca si influentele pe care le manifesta in raport cu noi si cu deciziile noastre private le transforma in Marii Profesori, cei care ne dau teme grele de invatat si care ne determina sa ne gasim toate resursele pentru a continua.

Prima planeta pe care trebuie sa o studiem pentru a vizualiza potentiale semne ale divortului este Planeta Uranus, cea care tine de de stabilizare, de elementul surpriza.

Planeta Uranus

In cazul in care, in sinastrie sau in harta natala face un aspect stresant,  de cuadratura sau opozitie cu Venus, sau cu o planeta din casa a-VII-a, cu guvernatorul Casei a-VII-a, sau se afla la cuspida Casei a VII-a, este un indicator al unei posibile rupturi a casatoriei.

Ruptura se produce prin decizii bruste, care efectiv ,,secera” casnicia. Este tipul de planeta care il face pe sot sa se indragosteasca nebuneste de amanta si sa lase totul in urma sa, fara a privi innapoi, sau care o poate determina pe sotie sa fuga cat mai departe cu un iubit cu o moralitate dubioasa. Din pacate, deciziile luate pe tranzite uraniene aduc multa suferinta celor implicati. Partea pe care eu personal o consider ca fiind dramatica este data de faptul ca in momentul in care Uranus isi incheie tranzitul, persoana care a provocat divortul se trezeste brusc din ratacire, manifesta regrete, insa raul a fost produs si nu mai exista sanse de intoarcere la o relatie normala de cuplu. Asa incat in cadrul consultatiilor mele astrologice, cand intalnesc un tranzit uranian avertizez clientul de riscurile la care se expune si la consecintele care il pot astepta.

O alta planeta care poate indica o predispozitie catre divort este Saturn, o planeta grea, non-emotionala, care nu poate fi imblanzita nici cu lacrimi, nici cu ofrande, nici cu promisiuni.

Planeta Saturn

Saturn—Marele Procuror, este cel care aduce reguli de viata, cel care aduce limitari, frustrari, pentru a scoate la lumina ce este mai bun din noi pentru a ne ajuta sa evoluam. Saturn mai aduce, dupa cum am spus si frustrare in cantitati diferite de la persoana la persoana. El ne impinge pe margina prapastiei suferintelor in cuplu, de obicei dand cupluri create pe tiparul ,,victima-tiran”. Astfel, unul dintre soti pune atat de multa presiune pe celalalt, criticandu-l continuu, cenzurandul si facand crize de gelozie, incat persoana timorata, la un moment dat nu mai manifesta nici frica, nici teama, ci doar dorinta de a fugi cat mai departe si de a divorta. Recomand sa se tina cont daca Saturn se afla intr-un aspect stresant, de cuadratura, cu planeta Marte pe sinastria cuplului, caci acest aspect poate indica un posibil divort.

Daca Saturn tranziteaza Casa I sau casa VII, va conduce la probleme legate de schimbari in domeniul personalitatii sotului sau sotiei agresate emotional, dandu-i taria sa isi respecte decizia de a intenta divortul. Daca tranziteaza casa 7, de asemenea, reprezinta o provocare pentru relatia respectiva aducand o criza eliberatoare, in care cele doua parti aleg sa porneasca pe drumuri diferite.

Nu este recomandabil in cazul tranzitului lui Saturn peste casa casatoriei—casa a VII-a — sa se divorteze. Inceperea unui divort cu Saturn in Casa a VII-a conduce la o situatie complicata, in care dosarul nu inainteaza, termenele sunt amanate, deciziile se iau greoi, iar lupta pentru custodie sau partajul lasa traume adanci.

A treia planeta care poate reprezenta un indiciu important in predispozitia catre un divort este planeta Neptun.

Planeta Neptun

Neptun care aduce confuzia, fantezia, iluzia sau deziluzia intr-o relatie este probabil unul dintre aspectele de temut itr-o sinastrie, atunci cand planeta este angrenata in aspecte de cuadratura cu Marte, Venus sau Luna partenerului.

Cred ca  ai vazut multe situatii in care unul dintre partenerii din cuplu traieste intr-o zona lipsita complet de realism, refuzand sa vada adevaratul chip al celeilalte persoane. Degeaba aude de la parinti, rude, prieteni ca ,, el e atat de diferit de tine, este sub tine cu multe clase, este needucat, se poarta urat, etc etc”, intotdeauna va gasi raspunsuri la orice avertisment. Pana cand intr-o zi este parasit, abandonat,mintit si urmeaza o criza de identitate.

Am afirmat ca Neptun prost aspectat in sinastrii sau in hartile natale este de temut. Imi mentin afirmatia, deoarece Neptun, pe langa faptul ca in viata actuala reprezinta autoiluzionarea, vine si cu o profunda incarcatura karmica. Astfel, nativul care se confrunta cu Neptun, in vietile anterioare fie a mintit, fie a fost un tiran, fie a parasit fara sa respecte sentimentele celeilalte persone si iata ca in aceasta viata isi achita datoriile atat fata de sinele sau cat si fata de cei din jur printr-o suferinta emotionala profunda.

Recomand sa se tina cont de aspectele de cuadratura dintre Neptun si Marte- caci poate aduce violenta fizica in cuplu. Un alt aspect tensionat este cel dat de cuadratura Neptun-Venus—poate aduce gelozie, posesivitate sau chiar excrocherii financiare sau cuadratura Neptun-Luna—care poate aduce multa duplicitate in casnicie.

CONCLUZIE

In lumina celor prezentate mai sus, aspectele tensionate de cuadratura dintre planetele personale Marte, Venus Luna si planetele ,,grele”, ,,mari” ale zodiacului Uranus, Saturn, Neptun ridica mari semne de alarma in privinta succesului unei casnicii. Desigur, reusita sau esecul unui mariaj depinde foarte mult de nivelul de educatie, evolutie spirituala, deschidere emotionala a partenerilor de cuplu, insa atunci cand intalnim aspecte stresante, efortul depus de parteneri pentru stabilizarea relatiei se intensifica.

Consider totusi ca in ziua de astazi avem solutii la orice tip de problema, iar avertismentele sunt mai degraba semnale de alarma si nu reprezinta o sentinta definitiva si irevocabila. Am intalnit cupluri cu aspecte stresante care au casnicii reusite, si cupluri care aveau aspecte foarte bune, dar totusi mariajul s-a incheiat cu un divort. Succesul celor dintai si esecul celor din urma a fost cauzat de factori precisi, cum ar fi deschiderea catre comunicare, terapia de cuplu, activitati comune si petrecerea de cat mai mult timp impreuna.

Autor: Dr. Astrolog Alexandra Coman

Lecturi recomandate despre relatii de cuplu

Iata cateva articole care au fost publicate pe Roastrolog si care pun in discutie subiecte apropiate cu cel abordat in acest articol: