Uranus retrograd

Uranus este planeta care are actiunea cea mai neasteptata. Impulsul sau inovatia stagneaza sub cenusa mult timp inainte sa explodeze, pentru ca apoi, in doar cateva clipe, sa rastoarne totul cu susul in jos. Deciziile luate in timpul unui tranzit al lui Uranus—indiferent daca este un tranzit direct sau planeta Uranus se afla in miscare aparent retrograda, ii dezorienteaza chiar si pe cei care ne cunosc foarte bine.

Uranus este planeta care guverneaza semnul zodiacal al Vasatorului si, asemenea zodiei pe care o reprezinta, are capacitatea de a aduce schimbari profunde atat in mentalul oamenilor ca indivizi, cat si in mentalul social, al natiunilor sau al popoarelor. Schimbarea pe care o propune Uranus, urmeaza inevitabil unei anterioare si excesive cristalizari de obiceiuri si tipare mentale: cu cat sunt mai rigide obiceiurile si tiparele mentale, cu atat mai puternic va fi impactul care se va produce pentru a le modifica.

Functia uraniana este indispensabila pentru a nu ramane prizonieri ai unui sil de viata care ne poate sufoca in cele din urma si are scopul de a introduce o noua constientizare care elibereaza personalitatea de piedici si o pune in contact cu obiective si realizari mai nobile. Depinde de noi daca alegem sa suportam pertubarea noului ca pe o nenorocire sau ca pe o ocazie de a dobandi un nou  punct de vedere si de a evolua.

Uranus retrograd

Ca orice planeta, si Uranus are perioade de retrogradare, pe care le poti afla consultand tabelele de efemeride, adica acele tabele care sunt postate pe internet si care indica deplasarea directa sau retrograda a planetelor pe bolta cereasca. O puternica prezenta a lui Uranus retrograd in harta natala indica o continua cautare a sensului vietii si a libertatii. Aceasta configuratie caracterizeaza continua cautare a acelei libertati interioare spre care nazuieste oricare dintre noi; aici este vorba, in mod special, de a putea intelege propriile motivatii care nu intotdeauna pot fi deslusite imediat.

Nativul experimenteaza, de-a lungul cautarii sale, o continua intoleranta si incapacitatea de a se adapta la preceptele regulilor sociale. Nu este intotdeauna usor de inteles, iar multi pot considera drept ciudate atitudinile sale si dificil de acceptat intoleranta si nelinistea acestuia. Este un vizionar, un spirit liber care anticipeaza viitoarele transformari ale societatii; de fapt, in acest caz, marele suflu legat de prezenta lui Uranus poate capata o puternica valenta sociala: el nu lupta doar pentru propria libertate, ci si pentru libertatea celorlalti.

Aceeasi situatie are loc si la nivel afectiv, pentru ca nativul traieste relatiile intr-un mod nepractic, bazandu-se pe scheme nonconformiste, care il pun pe partenerul sau intr-o continua stare de agitatie sau confuzie. Probabil ca intr-o existenta trecuta nu s-a bucurat de libertatea de a-si putea alege partenerul de viata, ci i-a fost impusa o casatorie, pe care a trait-o ca pe o totala alienare a capacitatilor sale de a iubi sau a entuziasmului pentru viata. Aceasta lipsa de hotarare sau imposibilitatea de a refuza o astfel de situatie, a dezvoltat o furie neexprimata, care s-a soldat cu devalorizarea tuturor realitatilor, dezvoltandu-se in el oportunismul. Tradarea de sine a fost traita in mod distructiv, iar astazi, in fata alegerii intre o viata libera si creativa si un alt legamant conectat la certitudini asiguratoare, poate fi indecis din pricina modalitatii oportuniste care devine doar o cale de scapare si nicidecum o trasatura de caracter. Aceasta confuzie dezorienteaza relatia cu ceilalti si de multe ori nativul cu Uranus retrograd in astrograma natala poate exprima anumite dorinte, dar in realitate el cauta contrariul.

Astrologie