Venus in Balanta

In perioada 1-24 Septembrie, Venus va tranzita semnul Balantei. Iata de ce mi-am propus sa scriu un articol dedicat acestui eveniment astral. Te invit sa te informezi cu privire la semnificatia planetei Venus in semnul Balantei, sa identificam impreuna comportamentul femeii care are Venus in Balanta, al barbatului ce are Venus in Balanta, iar la final sa vedem cum ne influenteaza pe toti tranzitul planetei Venus prin acest semn zodiacal.

Venus este planeta iubirii si a banilor, ea ne descrie gradul de generozitate al unei persoane si maniera in care aceasta iubeste. In fiecare semn zodiacal Venus are un comportament diferit, iar de aceasta data vom vorbi despre temperamentul lui Venus in semnul Balantei.

In general, Venus in Balanta vrea sa te impresioneze. Persoanele care au Venus in semnul Balantei vor face apel la toata bunavointa de care sunt capabile si la toata deschiderea pe care o pot manifesta pentru a face ca relatia sa functioneze. Aceste persoane au maniere ireprosabile. Totusi, aceasta atentie deosebita acordata comportamentului,  poate sa-i faca pe unii sa creada ca persoanele cu Venus in Balanta sunt superficiale sau ca poarta o masca sociala. De fapt, acesti oameni sunt foarte sensibili si pot fi foarte usor de ranit. Nu le plac sub nici o forma persoanele nepoliticoase, needucate si care nu acorda atentie suficienta aspectului exterior.

Deoarece Balanta este semnul echilibrului, atunci si persoana cu Venus in Balanta incearca sa fie echitabila cu toti oamenii pe care ii cunoaste si prefera sa faca niste compromisuri nejustificate doar pentru a pastra o atmosfera de calm si liniste in relatiile sale cu cei din jur. Nu este un lucru neobisnuit pentru cineva cu Venus in Balanta sa aleaga un compromis in locul unei lupte deschise si corecte.

Venus in Balanta are tendinta de a fi idealista si poate acorda o atentie exagerata relatiilor. Din acest motiv s-ar putea sa-i lase pe altii sa profite de bunavointa sa. Totusi, nativii cu Venus in Balanta au un instinct particular si, daca simt ca partenerul incearca sa profite si daca acest lucru ii deranjeaza in mare masura, nu se vor avanta intr-o confruntare deschisa.  Dimpotriva, vor alege varianta in care se retrag suparati intr-un coltisor asteaptand ca lucrurile sa se rezolve de la sine. Din pacate, persoanele cu Venus in Balanta devin o tinta usoara, facila pentru persoanele mai agresive, deoarece linistea pe care o manifesta poate fi interpretata de cei agresivi drept slabiciune. O persoana care are Venus in Balanta adora sa impartaseasca cu cei din jur, insa se raporteaza mult prea mult la relatii si pierde esenta experientelor prin care trece. Aceste persone, in cazul in care sunt singure sau relatia nu functioneaza cum trebuie, devin triste, visatoare, neatente in activitatile de zi cu zi, iar in momentul in care lucrurile incep sa functioneze se reechilibreaza, acordand foarte multa atentie vietii sociale.

Femeia cu Venus in Balanta

Femeia cu Venus in Balanta, din pacate, proiecteaza o imagine complet nerealista referitoare la relatiile sale. Trebuie sa aiba grija sa pastreze masura emotiilor pe care le transfera asupra relatiilor sale deoarece s-ar putea sa se lase purtata de val si sa exagereze mult cu atentia si dedicarea pe care o acorda partenerului.

Venus in Balanta le transforma pe femei in niste adevarate experte ale modei acordand o atentie uneori exagerata pentru echilibru si asortarea hainelor. De multe ori pot fi si superficiale, preferand hainele incomode, doar pentru ca sunt “de firma” sau “in trend”, in locul hainelor comode adecvate activitatilor de zi cu zi. Totusi, delicatetea pe care o prezinta le fac femei potrivite pentru barbati aflati in pozitii de conducere, deoarece infatisarea acestor femei este studiata si ingrijita; iata de ce femeia cu Venus in Balanta sta foarte bine la bratul unor barbati care au nevoie de o imagine publica impecabila.

Ca si mame, Venus in Balanta le transforma pe aceste femei in mame dedicate, dar care nu stiu sa-si manifeste adevaratul potential afectiv. Uneori copiii le percep ca fiind reci si superficiale, tocmai pentru ca ele evita din rasputeri orice conflict, nu le place violenta, agresivitatea si au tendinta sa-si rasfete excesiv copiii invatandu-i ca imaginea sociala conteaza mai mult decat multumirea sufleteasca. Iata de ce, aceste femei au nevoie sa isi evalueze cu mare atentie comportamentul atunci cand devin mame pentru a nu-i transforma pe copii in niste fiinte rasfatate si superficiale.

Barbatul cu Venus in Balanta

Deoarece Venus, pleneta frumosului si a banilor, guverneaza semnul Balantei, barbatii cu Venus in Balanta devin un adevarat magnet pentru femeile din viata lor. Se bucura de prezenta femeilor din toate punctele de vedere. le plac relatiile, dar in acelasi timp au o doza mare de frivolitate, fiind inclinati catre a insela uneori.

Barbatul nascut cu Venus in Balanta nu inseala pentru ca este un afemeiat notoriu, ci pur si simplu din dorinta de a-si gasi partenera perfecta care sa-i aduca linistea si echilibrul sufletesc. Din pacate, de multe ori isi transforma partenera in “mamica de serviciu” care are grija de el si ii acorda toata atentia pe care el si-o doreste. Din pacate, insa, femeia care alege interpretarea rolului de “mamica” se defeminizeaza, impingand barbatul cu Venus in Balanta sa inceapa sa caute din nou ce ii place mai mult: o femeie cu simt estetic, ingrijita, echilibrata, fara tendinte de posesivitate si lipsita de gelozie.

Barbatul cu Venus in Balanta este o persoana cu o natura sociala plina de viata, dar in acelasi timp este si un romantic incurabil, ii plac ritualurile curtarii femeii, cuceririi acesteia pas cu pas, nu intr-un mod agresiv, ci intr-unul artistic. Florile, cadourile, cina la lumina lumanarii, plimbarile lungi sub clar de luna si calatoriile spre destinatii exotice sunt elemente din portofoliul seducerii femeilor de catre barbatul cu Venus in Balanta. Acesta gaseste o mare satisfactie in ideea de apartenenta la cuplu. Ii plac femeile educate, aranjate, intelectuale sau care au o calitate deosebita in a intretine atmosfera unei comunicari pozitive. Estetic si pretentios, acest barbat este o prada interesanta pentru femiea care pune mult pret pe infatisarea partenerului sau.

Cum ne influenteaza pe toti Venus in Balanta

Tranzitul planetei Venus in semnul Balantei este un element important in astrogramele previzionale deoarece indica modul in care vom fi afectati, influentati pe o anumita perioada de timp din punct de vedere al dragostei si al finantelor. Partea buna a tranzitului lui Venus in Balanta este ca ne ajuta sa facem bani. Venus se simte bine in semnul ei zodiacal si atunci isi revarsa din bunatatea sa si asupra muritorilor creand toate oportunitatile necesare pentru a ne face sa castigam banii pe care ii dorim. Va crea oportunitati de afaceri, va indica locul in care putem face apel la toate talentele noastre si sa devenim productivi.

Din punctul de vedere al relatiilor de iubire, Venus in Balanta acorda o atentie sporita echilibrului in cuplu, vom fi mai impaciuitori cu totii, vom evita conflictele deschise. Din pacate, acest tranzit predispune si la multa minciuna in cuplu, deoarece vom evita sa fim foarte directi in raport cu partenerii si putem spune lucruri duale sau neadevarate tocmai din dorinta de a evita un conflict deschis. Este o perioada potrivita pentru activitati domestice, pentru infrumusetarea garderobei sau a infatisarii personale.

Autor: Dr. Astrolog Alexandra Coman

Editor: Ana Bodaproste

Daca vrei sa afli mai multe despre Venus ...

Iti recomandam sa citesti cateva articole publicate anterior despre planeta Venus: