Venus si cele 40 de umbre

In perioada 25 iulie-6 septembrie, planeta iubirii si a banilor a fost in mers retrograd. Venus retrogradeaza pe o durata de aproximativ 40 de zile. Numarul 40 este des intalnit in scrierile religioase (sa ne amintim doar de cele 40 de zile in care Satan a testat credinta lui Iisus).

40, numarul simbolic

Numarul 40 se regasesteste si in relatia planetei Venus cu muritorii obisnuiti. Oare este o coincidenta faptul ca Luceafarul (Lucifer, cea mai stralucitoare planeta de pe cer) este planeta Venus?  Si pentru a puncta jocul de umbre dintre lumina si intuneric, de multe ori in astrologie este descrisa influenta planetei asupra destinului nostru, in functie de momentul unde se afla pe cer in clipa nasterii noastre. Astfel, daca suntem nascuti cand Venus, pe cer, rasarea in zori, suntem pripiti in deciziile privind dragostea, ne indragostim usor si apoi la fel de repede uitam persoana respectiva (zona de umbra a lui Venus). Daca suntem nascuti in perioada Hesperus a planetei Venus(adica cand rasare pe cer sub forma Luceafarului de seara, atunci vom fi mai traditionalisti, orientati spre stabilitate amoroasa- zona de lumina).

Cum ne-au afectat cele 40 de zile de retrogradare...

Pe perioada retrogradarii, se spune ca planeta coboara in lumea neavazuta, in lumea lui Pluton, apoi renaste mai puternica, mai seducatoare. Cat a fost retrograda (adica intre 25 iulie-6 septembrie 2015) probabil ca multi cititori au simtit cum jocurile mentale in raport cu iubirea si banii devin confuze, complicate, alambicate. Unii ar descrie perioada ca fiind o ,,ceata” ce i-a cuprins, altii si-au clarificat pozitia in raport cu ceilalti intr-un mod dureros, prin constientizari si revelatii profunde, care conduc, invariabil, catre decizii radicale.

40 de zile si nopti de intrebari, cautari, nevoia de a primi raspunsuri si revelatii. Imi permit sa dau tonul constientizarilor spunand ca in iulie am experimentat acest lucru printr-o intalnire cu o femeie care candva, m-a ranit emotional profund. Am lasat-o pe ,,Venus intunecata” sa ma plimbe prin hatisurile orgoliului, furiei, acceptarii, iar acum incerc sa invat sa iert.

La tine cum s-a manifestat? A fost vorba de bani? De un partener? De o colaborare? De un loc de munca? In cele 40 de zile de umbra ale lui Venus, undeva, cu impact emotional mai mare sau mai mic, a existat un punct de constientizare, care, daca vei invata sa ierti te va transforma profund.

Ce ne asteapta in urmatoarele 7 zile

Incepandcu data de 7 septembrie, Venus isi reia mersul direct. In plus, ne aduce si cadouri, pentru ca vine arborand steagul pacii.

  • Venus se afla in semnul Leului (ne confera personalitate, stralucire, magnetism, indiferent daca suntem femei sau barbati).
  • Venus ne aduce potential de castiguri deosebite ( se afla in casa banilor, casa pe care o si guverneaza).
  • Venus isi da intalnire astrala cu Marte, energia, insa ne ajuta sa ne amintim continuu de valorile familiei (ascendentul este pe Rac, semnul familiei).

Este o saptamana importanta si iti recomand cu caldura sa profiti la maxim de fiecare secunda din ea.

Este un moment de acalmie, de pace, cand ar trebui sa iei in calcul fiecare sugestie care vine spre tine, fiecare propunere (fie ea de iubire, colaborare, munca, asociere, parteneriat). 

Pregateste-te sa muncesti mult, pregateste-te sa fii plin de energie si dorinta de schimbare. Si...accepta transformarea, accepta ca te-ai maturizat si esti din ce in ce mai puternic.

Autor: Dr. Astrolog Alexandra Coman

Editor: Ana Bodaproste

Lecturi recomandate despre Venus ...