Vindecarile lui Chiron

Daca Misterele lui Chiron te-a familiarizat cu semnificatiile si simbolismul ce inconjoara pe cel considerat a fi cel mai intelept dintre centauri, acest al doilea articol arunca o privire la rolul si interpretarile astrologice cel privesc pe fiul marelui Cronos.

Orbitand intre Saturn si Uranus, Chiron are o orbita eliptica si ii sunt necesari in jur de 50 de ani pentru a parcurge intreg zodiacul. In anumite momente traverseaza orbita lui Saturn si pe cea a lui Uranus, actionand ca un mediator intre cei doi. Pozitia lui Chiron in casa si semnul din astrograma natala ne indica care sunt punctele noastre vulnerabile.

Calea vindecarii… prima lectia a lui Chiron

Astrologii au interpretat pozitia lui Chiron ca fiind imaginea calatoriei de vindecare a unei rani, de regula karmice, unde termenul de “rana” este folosit in cel mai larg sens cu putinta si acopera nuante variante, de la rana fizica, mentala, emotionala si spirituala.

Pentru a ne vindeca trebuie sa cautam punctul dureros care zace ascuns in fiecare dintre noi, sa il identificam, sa constientizam problema, sa o acceptam (tot asa precum Chiron care si-a acceptat ciudatenia infatisarii sale, jumatate om jumatate cal). Pasul urmator este sa incercam sa renastem, sa ne ridicam deasupra problemei. De multe ori putem descoperi punctul nevralgic urmarind ce fel de intamplari nefericite ne-au marcat. Daca vom fi atenti si obiectivi vom observa un anumit tipar distructiv de care suntem atrasi: de exemplu sunt femei atrase de barbati agresivi sau viciati, sau barbati care au la activ mai multe casatorii, persoane care incearca sa porneasca o afacere si de fiecare data, la un moment dat ceva nu mai merge bine si totul se naruie, iar lista poate continua.

O cale de eliberare este sa incercam sa comunicam cu cei care se confrunta cu probleme asemanatoare cu ale noastre. Atunci cand ne oferim sprijinul, de fapt ne oferim sprijin centaurului din noi, incercam sa il acceptam asa cum este si sa incercam sa intelegem ca “darul evolutiei se afla in rana deschisa din noi”.

De multe ori, atunci cand ni se intampla ceva dureros, traumatizant, vedem numai jumatatea goala a paharului, incercam sa exprimam numai partea negativa a experientei si sa reprimam pozitivitatea ei. Dar uitam ca orice experienta dificila ne ajuta sa invatam o noua lectie de viata, ne ajuta sa ne maturizam, sa devenim mai puternici. Calatoria evolutiva la care ne indeamna Chiron sa pornim este drumul echilibrului interior, de a nu cadea prada impulsurilor negative si inferioare ci, dimpotriva, sa privim cu detasare si intelepciune orice moment greu prin care viata ne pune sa trecem.

Nimic nu e intamplator … a doua lectie a lui Chiron

O alta lectie pe care ne invata Chiron este aceea de a intelege ca tot ceea ce ni se intampla nu este deloc intamplator. Momentele fericite si mai ales momentele dificile sunt trepte pe care trebuie sa urcam pentru a evolua spiritual. La nivel de evolutie karmica trebuie sa acceptam ca ni se intampla ceea ce trebuie, ca primim exact ceea ce meritam. Nimic in plus, nimic in minus.

Aceste afirmatii ne duc la ideea unei anumite ordini, la nivel terestru, spiritual sau, daca ne raportam la nivel superior, la ordinea universului. Cu siguranta printre noi exista persoane atat de ranite spiritual, incat nu pot accepta ideea unei forte superioare in univers, care ne ghideaza si coordoneaza in drumul nostru spre evolutia spirituala. Si din nou, Chiron reintra in scena pentru a ne invata lectia iertarii si a rabdarii, pentru ca multe lectii de viata le intelegem nu in momentul in care acestea se desfasoara ci mult dupa, cand putem discerne si analiza detasat de ce ni s-a intamplat acel lucru si ce fapte au condus la intamplarea respectiva.

Relationarea ... a treia lectie a lui Chiron

De asemenea, Chiron mai este cunoscut si ca asteroidul relationarii, fiind folosit de multe ori ca un indicator al compatibilitatii dintre doua persoane, indiferent de natura relatiei respective. Daca Saturn este asociat cu notiunea de trecut si Uranus cu cea de viitor, Chiron (despre care am spus ca orbiteaza intre cele doua planete) este punctul de echilibru dintre cei doi, mai exact reprezinta prezentul, ideea de acum si aici.

Trecand la actiune, in astrograma natala Chiron pune degetul pe ranile fiecaruia dintre noi si indica traumele cele mai adanci, lucrurile pe care le simtim ca fiind cele mai nedrepte, incorecte, lucrurile carora le simtim lipsa, amintirile noastre traumatizante, probleme nerezolvate in alte vieti, si culoarele din gandurile noastre pe care ne temem sa patrundem, pentru ca sunt prea intunecate si pe care preferam sa le condamnam, sa le alungam, sa le reprimam.

Autor: Dr. Astrolog Alexandra Coman

Editor: Ana Bodaproste

Chiron si harta natala ...