Semnele masculine si feminine ale zodiacului

De multe ori suntem surprinsi sa constatam ca persoane pe care le catalogam drept dure si hotarate se comporta emotional, facand alegeri contrare impresiei pe care o aveam despre ele. La fel, persoane sensibile si fragile dau dovada in momentele de stress si presiune de o tarie greu de explicat. Cine se afla in spatele acestui tip de comportament? Raspunsul il putem afla din vibratiile energetice ale semnelor zodiacale.

In astrologie, zodiile se impart in semne feminine si masculine, fiecare avand caracteristici si comportamente diferite. Citind acest articol vei afla care este motivatia subtila de baza a fiecarui semn zodiacal si maniera in care poti colabora cu nativii fiecarei zodii.

Semnele masculine ale zodiacului

Semnele masculine sunt reprezentate de urmatoarele zodii: Berbec, Gemeni, Leu, Balanta, Sagetator si Varsator. Cu toate acestea, vibratiile masculine tind sa fie accentuate, cu precadere, in semnele de Foc care sunt reprezentate de zodiile Berbec, Leu si Sagetator.

Semnele masculine sunt dominatoare, asertive si extrovertite. Sunt lideri innascuti, au initiative marcate de curaj si sunt extrem de protectori cu persoanele fata de care au sentimente sau manifesta o afinitate. Sunt pionierii si vizionarii zodiacului, sunt cei care se avanta sa descopere noi teritorii indiferent de domeniul pe care il cerceteaza (stiinte exacte, literatura, geografie, etc.) si sunt primii care reusesc sa realizeze lucruri marete. Le place sa-si rezolve singuri problemele si pot manifesta multa nerabdare atunci cand ceilalti nu sunt suficient de asertivi sau nu se misca cu aceeasi viteza cu care si-ar dori. Din punct de vedere al elementelor negative, semnele masculine pot fi arogante, crude, egoiste si nu le pasa foarte mult de nevoile si emotiile altora. Pot fi cei care cauzeaza probleme sociale, sunt rebeli, violenti, certareti si, uneori, pot fi destul de subversivi.

Semnele feminine ale zodiacului

Semnele feminine sunt reprezentate de urmatoarele zodii: Taur, Rac, Fecioara, Scorpion, Capricorn si Pesti. Caracteristicile feminine  tind sa fie accentuate in semnele de Apa marcate de zodiile Rac, Scorpion si Pesti.

Aceste semne prezinta calitati mult mai pasive si mai armonioase. Zodiile care reprezinta semnele feminine sunt inclinate sa bata in retragere atunci cand situatia devine tensionata si prefera sa se ocupe de cei din jur mai mult decat de ei insisi. Sunt persoane artistice, manifesta multa intuitie si au o conexiune particulara cu lumea nevazuta, a energiilor subtile si din acest motiv multe persoane nascute in semne feminine au clarviziune, sunt profeti sau au o imaginatie debordanta. Semnele feminine reprezinta “gatul care face capul sa se miste”. Nu le plac schimbarile bruste si nici transformarile rapide, insa sunt intotdeauna persoanele care stau in spatele celor care fac schimbari de anvergura. Din punct de vedere negativ, semnele feminine pot fi nehotarate, posesive, razbunatoare, se agata de cei din jur si sunt excesiv de emotionale.

Varsator si Gemeni - exceptiile zodiacului

Varsatorul, semnul vizionarismului este inzestrat atat cu calitati masculine, cat si feminine, cu toate ca este considerat, in mod traditional, a fi de vibratie masculina. Acelasi lucru se intampla cu semnul zodiacal al Gemenilor deoarece Mercur, planeta care il guverneaza este considerata a fi hermafrodita, astfel ca este inzestrat atat cu calitati masculine, cat si cu cele feminine, desi traditional este inclus in categoria semnelor masculine.

In loc de concluzie, o recomandare ...

Iti recomand sa tii cont de descrierea vibratiei semnelor feminine si masculine, deoarece te poate ajuta mult in cadrul unei negocieri sa stii la ce surprize te poti astepta din partea unui anumit semn zodiacal. Vibratiile zodiilor ies la lumina in momentele de stress si presiune intensa, cand barierele si mastile sociale cad si se releva adevaratul chip al persoanelor implicate in situatiile respective.

dr. astrolog Alexandra Coman