Sensibilitatea adolescentului Balanta

Balanta este al saptelea semn al zodiacului reprezentand astfel echilibrul, detasarea si justitia. Balantele sunt aparatori puternici ai dreptatii, ale fraternitatii si ale drepturilor omului universal. Din pacate insa, deoarece nu sunt nascuti pentru a se lupta deschis cu cei din jur, adeseori prefera sa bata in retragere si nu tind sa isi puna sentimentele in practica.

Balantele nu suporta lipsa de dreptate, dar datorita naturii lor conciliante, pot cadea usor victima nedreptatii celor din jur. Iata de ce perioada pubertatii si a tineretii unei Balante este foarte delicata: pentru ca somatizeaza cu mare usurinta toate agresiunile exterioare, se consuma mult si sufera profund in fata oricarei provocari lansate de mediul inconjurator (parinti, frati, colegi de scoala sau profesori).

Adolescentul Balanta in centrul atentiei

In adolescenta isi mascheaza cu mare eficienta nesiguranta, adoptand un comportament dezinvolt, estetic si la prima vedere frivol-superficial. In realitate, insa, este profund, sensibil si foarte atent la toate detaliile posibile legate de anturajul sau despre persoanele cu care interactioneaza.

Nu trebuie sa ne surprinda daca adolescentul Balanta va fi Miss sau Mister in liceu. Merita cu prisosinta acest titlu,  probabil pentru ca sunt foarte estetici si ca o recompensa pentru banii pe care ii distribuie pe haine si pe gadgeturile la moda. Le place foarte mult sa se imbrace, vor petrece ore in sir in fata oglinzii. Vor fi centrul atentiei celorlalti, intr-un fel sau altul vor capta admiratia si lauda tuturor. Este idealul pe care si-l doreste un parinte din punct de vedere al unui copil ingrijit, curat si frumos, insa, daca este admirat prea mult, s-ar putea sa devina arogant si obraznic.

Astfel ca, incercati sa-l aduceti pe linia de plutire, insa aveti mare grija la tonul cu care exprimati toate acestea. Nu uitati ca aveti in fata un adolescent foarte sensibil, care isi pune o masca de detasare, in timp ce in interior este profund ranit. Abordati-l prin invaluire;  spuneti-i ca este frumos, minunat, ca sunteti mandru de el, dar regulile sunt reguli si ca nu-si poate petrece ore in sir la petreceri, ca are de respectat o ora de intrat in casa, altfel vor exista consecinte.

Comunicare si disciplina

Acasa trebuie sa faceti reguli bine stabilite, dar fara sa ii taiati aripile, sa-l puneti intr-o ipostaza proasta. Ei fiind “pe val”si in centrul atentiei din punct de vedere social, au tendinta sa devina aroganti si acasa si sarcina parintilor este sa le reaminteasca foarte bine limitele. Un program stabilit de comun acord cu adolescentul Balanta, cu reguli clar definite si cu precizarea consecintelor ce deriva din incalcarea regulilor este de dorit.

Adolescentii Balanta sunt foarte buni vorbitori de limbi straine, asa incat ii puteti orienta catre o zona a comunicarii, si, pe masura ce obtin rezultate bune cu atat mai mult va creste stima de sine. Nu aveti pretentia sa petreaca ore in sir la masa de lucru, asa cum ar face un adolescent Fecioara sau Capricorn. Vor incerca sa frunzareasca cat mai repede manualele, isi vor finaliza temele in cateva minute si apoi vor fugi in parc cu prietenii.

Recomand parintilor care au un adolescent Balanta sa incerce, pe cat este posibil sa tina legatura cu scoala, cu profesorii si sa fie atent la anturajul in care intra copilul lor. De multe ori, din dorinta de a se face remarcati si din nevoia de a se evidentia, tinerii Balanta pot intra in tot felul de probleme, ce pot fi usor evitate daca parintii ii supravegheaza de la distanta.

Previziuni astrologice 2016 pentru Balanta

Descopera nativul Balanta