Copilul Balanta

Copilul Balanta este un copil mai mult axat pe sine si mai putin pe cei din jur pentru ca-si cauta echilibrul interior intotdeauna in sinele sau, in gestionarea emotiilor sale. Astfel ca, este ideal pentru el ca prima parte a copilariei sa fie una echilibrata, sa nu asiste la certuri pentru ca, ulterior, spre deosebire de alti copii care se socheaza, inceteaza evolutia mentala, nu mai vorbesc, sufera, copilul Balanta va adopta comportamentul parintelui agresor, intotdeauna. Va merge pana la a manipula si va invata de mic, in momentul in care exista un conflict in casa, ca daca face alianta cu o parte va obtine ceva, iar daca face alianta cu cealalta parte, obtine si de acolo ceva.

Copilul Balanta are nevoie de camera lui frumoasa, de elefanteii roz de pe pereti atunci cand este copil si de rochitele sau hainutele frumoase care sa-i dea o zona de confort si sa-l sprijine foarte mult in relatia cu cei din jur. 

La maturitate va avea un comportament dual, prima intrebare pe care o adresez unei Balante este: Cum au fost parintii tai, s-au inteles, au fost in regula sau au existat niste probleme? In momentul in care identifici ca parintii au avut probleme, asteapta-te ca adultul sa manifeste un grad mai mare sau mai mic de manipulare pentru ca numai asa poate supravietui.

Atentie, in copilarie, primii pasi sunt cei mai importanti in directia educatiei sale. In momentul in care descoperiti ca minte, ca incearca sa exagereze, retezati-i acest tip de comportament pentru ca la maturitate pot merge pe latura minciunii, daca li s-a permis in copilarie acest lucru. Nu aplicati sanctiuni dure, dar fiti responsabili cand obserati acest tip de comportament pentru ca ulterior ii faceti o mare defavoare daca il acceptati.

Copilul Balanta este un copil estetic, are nevoie de lucruri frumoase in jur. Are obiceiul de a se frustra daca nu are jucaria, haina, camera lui frumoasa, estetica, dupa gustul lui. Cel mai bine este sa-l  invatati ca atunci cand doreste ceva nou trebuie sa renunte la ceva vechi.

DESCOPERA NATIVUL BALANTA

Daca vrei sa cunosti mai bine Balantele si modul in care poti avea o relatie armonioasa cu acesti nativi, iti recomandam sa citesti urmatoarele articole: