Femeia Balanta

Balanta este singurul semn zodiacal reprezentat de un obiect, nu de o fiinta vie sau animal. Femeia Balanta poarta asupra sa un paradox. Pe de o parte este femeia ce are capacitatea, cand intra in viata celorlalti sa le aduca ordine, disciplina si sa aplaneze orice conflict, este mediatorul zodiacului. Din nefericire pentru ea, are viata cea mai bulversata, cea mai ciudata si neobosita, marcata de transformari profunde si radicale.

Drumul Balantei are o singura destinatie: sa-si gaseasca linistea si pacea sufleteasca, avand un drum greu de parcurs. Stiti din ce motiv? Pentru ca fericirea si nefericirea noastra depinde de atitudinea pe care o manifestam si de alegerile pe care le facem. Nimeni nu ne obliga sa stam in relatii disfunctionale, la un loc de munca nesatisfacator, nimeni nu ne opreste sa cautam ceva mai bun in viata. Frica este cheia care ne leaga de situatii complicate, iar Balanta este adesea reprezentata de  o Ankh  avand forma unei chei pe care sunt pozitionate talerele unei balante. Aceasta imagine  o  intalnim in toate reprezentarile iconografice egiptene. Metaforic vorbind, se poate spune ca Balanta detine cheia succesului sau insuccesului in viata sa personala.

Femeia Balanta este intr-o continua cautare a sinelui sau pentru ca vrea sa aduca armonie in viata celorlalti si abia apoi in viata sa, punandu-se pe locul al doilea. Ii este foarte usor sa ia decizii in privinta celor din jur, dar foarte dificil sa-si ia propriile decizii si din acest motiv intra intr-o zona de depresie, disconfort emotional, de tulburare care vor atrage in viata sa energii negative care o vor bloca. Recomandarea mea pentru femeia Balanta este sa invete sa se puna pe primul loc, intotdeauna, indiferent de ce se intampla cu cei din jur, fara sa faca rau. Dictonul astrologiei este ”In viata ai voie sa faci orice doresti atata timp cat nu iti faci rau tie si celor din jur”, dar a-i spune unui om sa se pozitioneze pe locul intai inseamna intai sa-si ia deciziile proprii si apoi pe ale celorlalti. Femeia Balanta ar trebui sa invete sa nu mai accepte compromisuri, situatii care ar putea sa o injoseasca si sa ii diminueze increderea in sine.

Femeia Balanta este o femeie estetica, casa ei va fi un adevarat muzeu, in sensul ca ar fi o armonie deplina, un coltisor de Rai in care, fiecare care intra isi poate incarca benefic bateriile. Este o femeie care stie sa converseze, stie sa dezlege limba celor din jur si-i poate determina sa i se confeseze. Este o buna prietena, dar uneori poate da dovada de superficialitate, lucru caracteristic tuturor semnelor de Aer, adica gemenilor Balantei si Varsatorului. Stie sa faca bani, dar are nevoie de dinamizare si incredere in fortele proprii.

Semnele zodiacului - Balanta