Independenta adolescentului Berbec

Adolescentul Berbec are tendinta sa fie foarte incapatanat si nu-i place sa dea explicatii parintilor pentru comportamentul sau. Independenta se manifeta mai ales prin tentativele de a pleca de acasa fara sa indice directia unde pleaca sau scopul iesirilor sale. Parintii, cu cat vor incerca sa adopte un comportament restrictiv, cu atat mai multa revolta vor primi din partea adolescentului Berbec.

Mai in gluma, mai in serios, putem spune ca perioada cea mai complicata din viata unui Berbec este perioada adolescentei, cand i se pare ca nimeni nu-l intelege asa cum ar trebui si cand i se pare ca toata lumea comploteaza sau i se pune de-a curmezisul. In astfel de situatii are tendinta sa isi rezolve problemele in maniera caracteristica semnelor de foc: raspunde la violenta cu violenta, verbala sau fizica, izbeste, ameninta din toate puterile si apoi pleaca de acasa, trantind demonstrativ usa in urma sa.

Pentru a evita plecarea de acasa sau, si mai grav, vagabondajul adolescentului, sugerez, ca si solutie doua directii simultane pe care sa le adopte parintii: pe de o parte supravegherea cu mare atentie a anturajului adolescentului si, pe de alta parte, sa-i incarcati programul foarte mult cu activitati fizice.

Adolescentul Berbec vrea sa cladeasca, sa realizeze actiuni importante, ii place, mai presus decat orice sa preia comanda si sa isi asume indatoriri speciale, pentru a face o impresie buna tuturor. Din dorinta de a straluci, are inclinatia sa intre in foarte multe probleme si poate fi usor de manipult de cei care il lauda si il mint frumos. Acesta este si motivul pentru care recomand parintilor adolescentului Berbec sa ii supravegheze anturajul indeaproape.

Berbecul este un semn de foc si nimeni nu ar trebui sa fie prea surprins de faptul ca pentru el prima pozitie din varful ierarhiei conteaza foarte mult. Adolescentului Berbec ii plac foarte mult activitatile fizice, ii place sa fie campion, sa se faca remarcat. Recomand pentru tinerii Berbeci activitati sportive precum baschetul, fotbalul, tenisul.

Inotul ocupa un loc special in recomandarile noastre, deoarece, fiind un sport acvatic reuseste sa ii linisteasca chiar si pe cei mai agresivi Berbeci adolescenti, domolindu-le din focul interior.

Horoscop Berbec 2016