Barbatul Berbec

Barbatul Berbec atrage, de obicei, atentia prin felul contradictoriu de a se purta. Din ce motiv? Din punct de vedere zodiacal, semnul Berbecului este primul semn din zodiac,avand rolul initiatorului, al pionierului, al celui care deschide drumul si lasa usa deschisa larg in urma sa, pentru a permite si altor semne zodiacale sa il urmeze.

Deschizatorul de drumuri

Asa cum am mai spus, el este deschizatorul de drumuri, initiatorul actiunilor si, de multe ori, este numit "copilul zodiacului" deoarece are tendinta sa se arunce in diverse actiuni fara sa  gandeasca o strategie in prealabil, fara a evalua situatia si competitorii. Evident ca de multe ori are surprize mai putin placute, intrand in tot felul de conflicte. Are tendinta de a fi copilaros, iar daca am putea stabili un dicton care il coordoneaza, nu ar fi “Eu sunt!” ci mai degraba ”Fac ce vreau, cand si cu cine vreau, fara sa dau nici o explicatie!”.

Impulsivitate 

Barbatii Berbec sunt destul de impulsivi, dar sunt foarte inimosi. Pot fi usor manipulati daca le vorbim frumos si daca ii laudam, dar nu adresandu-le laude exagerate, ci bine punctate la momentul oportun. Atunci cand sunt laudati si validati vor dori, intr-un fel sau altul, sa faca mai mult, sa se evidentieze mai mult si atunci vor da tot ce pot pentru a face o impresie si mai placuta persoanelor din jurul lor.

Generozitate

Sunt foarte generosi, existand aici un mic avertisment adresat doamnelor cu care au relatii: Berbecul are tendinta sa-si ierte siesi totul si celorlalti nimic. Iata de ce Berbecul nu are nici o problema sa fie in mai multe relatii,simultan. Nu incerc sa afirm ca barbatul Berbec inseala, pentru ca, de fapt,  in mintea lui nici nu exista verbul “a insela”; exista insa sintagme precum: “a-ti trai viata”, “a te simti bine”, dar niciodata nu se va gandi ca inseala. Veti avea surpriza sa va si spuna ca se vede cu mai multe persoane, lasandu-va libere sa decideti daca ramaneti sau nu langa el.

Recunoastere

Nu tine supararea, dar are mare nevoie sa fie recunoscut ca fiind capul familiei, astfel incat este important sa-i acordati statutul in familie sau in relatie. De asemenea, incercati sa nu contraziceti barbatul Berbec in public, pentru ca vor exista represalii asupra dumneavoastra cand ajungeti acasa. Pentru ca ii pace sa iasa in evidenta, este ca un copil ce vrea sa fie observat, recunoscut, laudat de toata lumea din jur.

Autor: Dr. Astrolog Alexandra Coman

Berbec - lecturi recomandate

Daca vrei sa aflii mai multe despre Berbec, te invit sa citesti: