Cum sa enervezi un Berbec

Trebuie sa recunosti ca traim intr-o societate care, de la an la an resimte din ce in ce mai mult presiunea vietii zilnice. Tensiunea, stressul, graba cu care incercam sa solutionam activitatile din viata noastra isi pune amprenta profund asupra relatiilor interumane. Desigur, dezideratul fiecarui om este acela de a trai in armonie, pace si intelegere cu semenii sai.

Asadar, ti-am pregatit o noua serie de articole, care te vor ajuta sa inveti cum se te feresti de eventualele conflicte nedorite cu semnele zodiacale. 

Berbecul

Guvernat de Marte, Berbecul  este un semn zodiacal puternic, activ, incisiv, care nu se da in laturi sa experimenteze diferite forme de manifestare ale furiei. Astrologic, putem vorbi de trei tipuri de tipare comportamentale:

  • exista Berbeci agresivi verbal, care pot soca uneori audienta prin maniera in care comunica;
  • exista tiparul Berbecului ,,copil”, care isi manifesta emotiile fara nicio retinere si care trece de la o emotie la alta fara sa se teama ca este catalogat de catre cei din jur ca fiind instabil emotional;
  • ultimul tipar apartine Berbecului razbunator, cel care nu uita o ofensa si care este in stare sa astepte ani buni pana isi duce razbunarea la capat. Din fericire, acest ultim tipar este extrem de rar intalnit.

Berbecul poate fi foarte usor enervat, dar trebuie sa stii ca se enerveaza in etape. Semn de foc pur, Berbecul are adeseori dificultati in a sesiza ironiile. Iata de ce, in prima faza de multe ori poate da impresia ca a trecut lejer si relaxat peste afrontul care i s-a adus. Apoi, dupa catva timp, pe masura ce analizeaza informatia primita si cand ajunge la concluzia ca a fost atacat, devine frustrat, explodeaza si se intoarce tot mai agresiv spre cel care l-a atacat. Iata de ce subliniez ca in conflictele cu Berbecii, acestia nu realizeaza imediat ca au fost atacati, ironizati, dar cand constientizeaza acest lucru reactioneaza cu o furie iesita din comun.

Lucrul care il enerveaza cel mai tare pe Berbec este sa constate ca a fost tratat incorect, ca a fost manipulat, ca nu-i spui in fata cum stau lucrurile, ca te eschivezi de la o discutie sincera si deschisa. Omisiunea este cea mai mare ofensa pe care i-o poti aduce unui Berbec. Pe locul doi se afla gelozia.

E o zodie directa, vrea o abordare directa si orice eschiva il scoate din sistemul sau de gandire. Din fericire, nu este o  zodie razbunatoare, astfel ca Berbecului ii trec repede si furia si frustrarea. Tipa, urla la inceput, te va speria poate cu agresivitatea manifestata, dar dupa aceea totul reintra in normalitate.

Berbec - lecturi recomandate

Daca vrei sa aflii mai multe despre Berbec, te invit sa citesti: