Relatiile Berbecului cu familia si prietenii

Berbecul este un semn de Foc, este un semn deschis, nu are nici cea mai mica problema sa se integreze cu mare usurinta grupurilor sociale pe care le cunoaste.

Este adevarat, are si putina doza de egoism pentru ca, de obicei, tine mai mult la emotiile si nevoie sale decat a celorlalti. Tocmai aceasta atitudine este cheia care ii deschide usa relatiilor de prietenie cu cei din jur, pentru ca nu-si face probleme daca mai face din cand in cand cate o gafa sau mai spune cate ceva ce nu este in concordanta cu nevoile emotionale ale celor din jur. Vorbim aici de autenticitate in forma sa cea mai pura, iar Berbecul este campion.

Iata de ce poate ca Berbecul are un grup larg de prieteni, dar atunci cand vine vorba de familie, nu este cel mai apropiat de membrii sai. Da, ofera multe in famile din punct de vedere material, Berbecul poate contribui financiar la nevoile familiei, nu-si va uita niciodata parintii sau fratii si va fi atent la nevoile lor.

Din punct de vedere emotional si sufletesc, totusi, Berbecul va fi mai rece si mai rezervat. Multi Berbeci aleg sa traiasca intr-un fel de balon in raport cu rudele lor, deoarece pot crede ca orice semn de vulnerabilitate si deschdere emotionale poate sa i se intoarca impotriva. Iata de ce i se recomanda sa aleaga masura si echilibrul in toate actiunile legate de familie si de prietenii sai, pentru a evita astfel situatiile neplacute in care se exploateaza bunatatea sa.

Autor: Dr. Astrolog Alexandra Coman