CAL

cal

Cei nascuti sub acest semn zodiacal sunt persoane flexibile, au tendinta sa fie incapatanati cand vine vorba de a-si urma ideile, dar dau dovada si de o rabdare incredibila atunci cand este nevoie sa-i asculte pe cei din jurul lor. Le plac conversatiile directe, uneori chiar prea directe. Cu toate acestea, au capacitatea de a evita de minune sa intre in polemici sau sa declanseze certuri. Aceasta combinatie de atitudine directa, in acelasi timp si foarte diplomata ii face pe nativii Cal sa fie un adevarat mister pentru oamenii care ii inconjoara. Sunt prieteni loiali si parteneri de nadejde.

Deoarece prima impresie are un efect de durata, acesti nativi au o aparitie spectaculoasa si reusesc sa-si impresioneze audienta cu personalitatea pe care o manifesta. Sunt buni oratori capabili sa rezolve conflictele celor din jur atat ale lor personale si ale altor persoane. Sunt predispusi catre compromis si de multe ori sunt alesi ca lideri de grup tocmai pentru abilitatile de orator, diplomat si ambitiile pe care le manifesta. Cu toate acestea, ei nu ravnesc la functiile de conducere, insa viata ii pune intotdeauna in aceasta ipostaza de a ajunge la un moment dat intr-o ierarhie superioara. Le place sa stranga bani, insa nu sunt zgarciti.

Calul este plin de energie si trece cu usurinta de la o activitate la alta. ii plac calatoriile foarte mult si sentimentul de a fi indragostit. Indiferent ca sunt femei sau barbati, Caii au mai multe relatii sentimentale deoarece sunt niste maestri in arta seductiei. La prima vedere Calul pare puternic, stabil, acesta find un element care ii motiveaza si ii impresioneaza pe cei din jur, insa in interiorul sau este un foarte mare sensibil care are nevoie constanta de validarea celor din jur. Nu are prea multa rabdare, este impulsiv si uneori chiar insensibil la sentimentele celorlalti.

Viata sa este aglomerata in permanenta fiind marcata de proiecte incepute si neterminate, de relatii amoroase complicate, de drame existentiale care il provoaca sa traiasca viata in deplinatatea sa. Prezenta sa este un factor motivant pentru toti oamenii cu care intra in contact si reuseste sa starneasca buna dispozitie tuturor. Este altruist si generos, dispus sa dea o mana de ajutor daca i se solicita acest lucru. Este intuitiv, inteligent, dinamic si stie sa gaseasca solutii in situatiile cele mai complicate.  

Nu suporta ca cineva sa-i “cotrobaie” in viata, nu-i place sa faca dezvaluiri. Nu-i place sa faca dezvaluiri despre viata sa privata si este foarte dedicat familiei sale. Unul dintre paradoxurile Calului este ca se indragosteste adeseori de parteneri care sunt deja casatoriti.

Atentie, nu incerca sa provoci Calul, nu-l pune niciodata intr-o situatie in care sa se simta prost deoarece Calul, ca si zodie, este foarte razbunator! Daca l-ai ranit in public cu ceva va face totul pentru a-ti “plati” datoria. Ii place sa calatoreasca, sa faca sport, ii place viata dinamica.

Cal — elementele naturale

In teoria chineza a elementelor fiecare semn zodiacal este asociat cu unul dintre cele cinci elemente ale naturii: Lemnul, Focul, Pamantul, Metalul si Apa. Se considera ca liniile temperamentale si caracteristice ale unui nativ sunt influentate atat de anul de nastere al nativului, care intra sub incidenta unui semn animal zodiacal specific, dar si a elementului de care apartine anul nasterii nativului. Prin urmare, exista cinci tipuri de Cal, fiecare avand caracteristici diferite.

Calul de Metal

Este foarte popular printre prietenii si colegii sai. Are o atitudine dinamica si intotdeauna atinge functii de conducere, totusi, trebuie sa fii atent sa nu enervezi un Cal de Metal pentru ca nervii sai sunt manifestati teatral si poti asista la adevarate explozii de manie.

Calul de Apa

Schimbarile nu il sperie niciodata si se simte provocat abia in momentul in care  la limita rabdarii. Are un talent deosebit pentru afaceri si se adapteaza cu usurinta nivelului educational al interlocutorului, iata de ce un Cal de Apa poate sta la masa cu regii si cu cersetorii. Este intotdeauna apreciat de sefi si se descurca foarte bine in viata ocupand adeseori pozitii de conducere.

Calul de Lemn

Dintre toate elementele, Calul de Lemn este cel mai linistit si pacifist. Acesta intelege pe toata lumea si nu se supara la fel de usor ca ceilalti nativi ai zodiei Cal. Are un spirit care imbratiseaza progresul, este deschis schimbarilor, dar adora sa calatoreasca. Nu-i place sa fie legat la maini si la picioare de relatii stabile si marcate de rutina, are nevoie de dinamism in relatiile sale si de transformari continui.

Calul de Foc

Acest nativ schimba totul sau arunca lumea in aer. In orice caz, tebuie sa aduca schimbarea atat in viata sa, cat si in viata celor din jur. Ii place mediul in care traieste, este inteligent, carismatic si nimeni si nimic nu-l poate impiedica sa-si atinga obiectivele.

Calul de Pamant

Are un simt al umorului foarte bine dezvoltat si este un nativ istet care se adapteaza cu usurinta mediului in care traieste. Este uneori capricios, dar stie sa-si tempereze acest minus din personalitatea sa. Este un bun comunicator, ambitios si competitiv. Ii place explorarea, desenul si exceleaza la invatarea limbilor straine.

Femeia Cal

Nu este o persoana foarte stabila din punctul de vedere a iubirii, are relatii furtunoase si nu prea stie sa-si evalueze partenerul de viata cu intelepciune. Ii plac barbatii puternici si dominatori, de aceea este mereu in cautarea unui partener, insa relatiile pe care le are nu sunt de foarte lunga durata, iar daca sunt de durata, cu siguranta femeia Cal are un ascendent care o mai stabilizeaza, o mai echilibreaza. Are o capacitate de seductie foarte mare si este o cuceritoare prin definitie. De obicei ajunge sa se casatoreasca tarziu, insa devine o mama foarte dedicata copiilor sai. Cel mai potrivit partener este cel sub semnul Tigrului.

Barbatul Cal

Este unul din semnele pasionale ale zodiacului chinezesc. Este atractiv, romantic si ii place societatea. Are o viata boema, de artist si se maturizeaza cu dificultate. Ii place libertatea, astfel ca nu se casatoreste prea curand sau incearca sa evite cat de mult poate ideea de casatorie. Este foarte atent la detalii si foarte pasional cu femeia pe care o iubeste. Cea mai buna partenera pentru acest barbat este femeia nascuta in zodia Caprei.

Autor: Dr. Astrolog Alexandra Coman

Editor: Ana Bodaproste