CAPRA

capra

Nativii Capra sunt eleganti, artisti, inzestrati cu multa sensibilitate si sarm. Pretuiesc foarte mult viata in natura. Sunt foarte creativi, sunt educati bine si maniera in care se comporta le atrage multi prieteni. Nativul Capra este nesigur de sine, are nevoie sa se simta iubit si protejat.

Niciunei Capre nu ii place confruntarea directa, iar atunci cand are de luat o decizie sub presiune se blocheaza si de multe ori prefera sa lase decizia pe seama altora sau sa nu o ia deloc. Trebuie sa invete sa lupte cu pesimismul si depresia care ii domina viata.

Uneori Caprele pot fi lenese si au nevoie sa inteleaga directia si drumul pe care se indreapta ca sa poata actiona. De multe ori actioneaza doar daca stiu ca la capatul drumului ii asteapta o recompensa.

Capra prefera sa se casatoreasca cu o persoana bogata care sa ii ofere confortul financiar pe care si-l doreste, dar au si talent la a face bani, asa incat niciodata Capra nu va avea niciodata probleme de bani si gestionarea acestora.

Sunt deschisi catre spiritualitate si foarte multi terapeuti sau persoane care sunt interesate de latura ezoterica a vietii sunt nascuti sub semnul Caprei. Din acest motiv niciodata nu va fi o surpriza daca intalnesti o Capra care este fie astrolog, fie terapeut prin terapii complementare. Caprele sunt romantice, emotionale, insa in relatii trebuie sa invete sa nu mai fie atat de posesivi, gelosi si dominatori.

Capra - elementele naturale

In teoria chineza a elementelor fiecare semn zodiacal este asociat cu unul dintre cele cinci elemente ale naturii: Lemnul, Focul, Pamantul, Metalul si Apa. Se considera ca liniile temperamentale si caracteristice ale unui nativ sunt influentate atat de anul de nastere al nativului, care intra sub incidenta unui semn animal zodiacal specific, dar si a elementului de care apartine anul nasterii nativului. Prin urmare, exista cinci tipuri de Capra, fiecare avand caracteristici diferite.

Capra de Metal

Face fata oricarui pericol si are multa incredere in fortele sale. Capra de Metal este, probabil, cea mai potrivita sa se apere de atacurile exterioare (fizice sau energetice) deoarece are un mecanism de autoaparare imbatabil. Stie sa-si puna in valoare talentul si experienta acumulata, este potrivita pentru functia de consilier.

Capra de Lemn

Capra de Lemn este foarte hotarata in ceea ce are de facut, dar are capacitatea de a accepta si compromisurile. De multe ori tine cont de parerea celor din jur chiar daca la final isi trage propria concluzie si actioneaza in conformitate cu dorintele sale. Nicodata nu va rani pe nimeni chiar daca o persoana ii face mult rau. Este atenta la nevoile celorlalti, nu suporta nedreptatile si abuzurile.

Capra de Apa

Este hipnotica, nimeni si nimic nu-i rezista. Este iubit de toata lumea, iar atunci cand actioneaza are foarte multi aliati in preajma din toate paturile sociale care ii deschid si cimenteaza drumul catre succes. Acest nativ este putin cam indecis si are nevoie sa fie mai transant si sa exprime mai deschis tot ceea ce simte in raport cu cei din jur.

Capra de Pamant

Este, probabil, cea mai vesela si simpatica dintre toata celelalte elemente Capra. Acest nativ este intotdeauna optimist, are un cuvant bun de spus pentru ceilalti si stie sa-i incurajeze pe toti cei cu care intra in contact. Mentine o legatura puternica cu membrii familiei sale deoarece pentru ea familia este sfanta. Nu-i place critica, nu-i place sa fie dominat. Si tine foarte mult la independenta sa. Iata de ce va alege fie functii de conducere, fie sa fie freelancer in activitatile pe care le presteaza.

Capra de Foc

Este o combinatie foarte buna deoarece este inzestrat cu capacitatea de a vorbi, de a comunica si de a-si transmite cu claritate gandurile, dar este dublat de dorinta de succes, asa incat obtine ce-si doreste datorita vointei sale puternice si capacitatilor deosebite de comunicator. Atunci cand la locul de munca intervine vreo problema, persoana nascuta sub acest semn zodiacal va gasi o solutie salvatoare. Asta nu inseamna ca are idei deosebite, doar ca spiritul de supravietuitor il face sa fie mai inventiv decat celelalte semne zodiacale, prefera munca in echipa, dar mai devreme sau mai tarziu ajunge liderul echipei.

Femeia Capra

Este adeseori remarcata pentru aerul de inocenta si simplitate pe care il manifesta. Rareori poti detecta o urma de temperament agresiv in comportamentl ei chiar daca este supusa unor presiuni deosebite sau este foarte nervoasa. Nu-i place sa provoace pe nimeni si prefera sa stea in umbra fara sa atraga atentia in mod deosebit asupra sa. Este o fiinta plina de candoare, nepretentioasa, timida chiar si este de o transparenta impresionanta. Dintre toate semnele zodiacului chinezesc, femeia nascuta sub semnul Caprei este inzestrata cu o imaginatie activa si este o artista innascuta. Trebuie sa invete sa traiasca in realitate si sa traseze foarte bine granitele dintre fantezie si lumea concreta de zi cu zi. Se spune ca poseda un al saselea simt si este o foarte buna consiliera pentru barbatul sau. Nu are multa putere si curaj, insa atributele pozitive, cum ar fi sensibilitatea, umanismul, candoarea o transforma intr-o mama exemplara care nu-si creste copiii cu o mana de fier, insa este foarte atenta la nevoile lor emotionale.

Barbatul Capra

Acest nativ este privit adeseori cu reticenta de catre astrologii chinezi deoarece este catalogat ca avand un caracter mult prea feminin, iar aceasta nu il sustine foarte bine pe latura impunerii masculine. Cu toate acestea, nu este o catalogare corecta deoarece este plin de sensibilitate si intuitie. Poate arata uneori un anumit nivel de independenta fata de partenera sa. Elementul negativ al personalitatii sale este lipsa increderii in sine.

Barbatii Capra sunt extrem de talentati, insa polaritatea mult prea feminina din personalitatea lor, ii face sa nu mai constientizeze toate calitatile pe care le au.

Este dominat de emotiile sale, insa ar fi o greseala mare daca il catalogam ca fiind un visator si un artist incapabil sa-si ia propriile decizii. Intuitia cu care l-a inzestrat natura devine o arma puternica in mainile nativului Capra care stie sa o manuiasca cu intelepciune. Iata de ce este o zodie care niciodata nu se va grabi sa traga concluzii pana nu-si evalueaza cu foarte mare atentie partenerii si iubita. Dupa ce i-a cunoscut toate fatetele si toate ascunzisurile, abia apoi isi asuma implicarea deplina intr-o relatie. Aceasta atitudine de persoana rabdatoare si analitica il face sa ia decizii cum trebuie in privinta partenerelor de viata deoarece nu se grabeste, nu actioneaza la presiunea sociala si cand se hotaraste sa se casatoreasca stie foarte bine ce tip de femeie isi aduce in viata. Este un tata devotat copiilor sai, isi creste cu atentie odraslele si tinde sa-si rasfete urmasii cam mult.

Autor: Dr. Astrolog Alexandra Coman

Editor: Ana Bodaproste