Rabdarea adolescentului Capricorn

In vechea Sumerie, Capricornul era asociat cu planeta Saturn si cu zeul mesopotamian Enchi. Este o zodie de pamant, puternica si ambitioasa. Aceasta ambitie se regaseste si in viata tanarului Capricorn.

Adolescentul Capricorn va candida pentru pozitia de sef al clasei, va dori sa fie cel mai important din clasa, dar nu va incerca nici sa epateze si nici sa ii eclipseze pe cei din jurul sau. Pur si simplu el vrea sa faca lucrurile sa functioneze.

Se naste matur, asa incat obiectivele sale la varsta adolescentei sunt identice cu cele ale unul adult. Sunt motivati de dorinta de a acumula succes, bani, statut, pozitie, autoritate si chiar daca nu realizeaza de multe ori, sunt in cautarea disperata a afectiunii. Iata de ce la varsta adolescentina intalnim doua categorii distincte de Capricorni. Prima categorie, mai des intalnita, este cea a Capricornului serios, care se indragosteste iremediabil si ramane prins in povestea sa de iubire. A doua categorie este cea a Capricornului care zboara din floare in floare, care se indragosteste azi pentru a schimba partenerul sau partenera a doua zi. In orice caz, niciuna dintre categorii nu isi va intalni perechea pana in jurul varstei de 27 de ani, varsta ideala pentru un Capricorn sa isi intemeieze o familie.

Incredibil de rabdator!

Pentru adolescentul Capricorn, calitatea rabdarii atinge noi dimensiuni. Una din trasaturile caracteristice ale acestui semn zodiacal este faptul ca nativii invata sa astepte cu rabdare, sa obtina lucrurile pe care le doresc. Tanarul Capricorn nu vede nicio problema in a sta la masa de lucru ore si ore in sir, doar pentru a invata o teorie sau o formula sau pentru a realiza proiectul cel mai interesant sau mai bine documentat. Chiar daca se afla la varsta tineretii,c and viata are cu totul alte dimensiuni si prioritati, adolescentii Capricorn sunt dispusi sa renunte la tentatiile zilei de astazi pentru recompensa zilei de maine. Au capacitatea de a vedea in viitor materializarea demersurilor lor (Capricornul este guvernat de Saturn, zeul timpului) si acesti nativi pot face diferenta intre activitatile cu adevarat productive si importante si placerile si distractiile de moment.

Adolescentii Capricorn  adeseori sunt inconjurati de o aura de melancolie sau de tacere, insa este mai degraba o falsa iluzie. Pur si simplu sunt precoce si se maturizeaza repede, iar aceasta se remarca si pe chipul lor. Saturn ( zeul timp si planeta care guverneaza Capricornul)  a fost uneori numit si “profesorul ceresc” pentru ca simbolizeaza responsabilitatea, disciplina si restrictia.

Ca si copii ai lui Saturn, acesti nativi au nevoie sa isi imbunatateasca continuu prestatia, sa se perfectioneze si sa evolueze. Sunt ambitiosi, practici si mai ales au vointa. Nu ii intereseaza lucrurile superficiale. Cu mintea lor agila pot aduna idei din surse diferite pe care apoi sa le puna intr-un sistem si sa il valorifice.

Sfatul pe care il adresam parintilor Capricornului adolescent este sa nu il impiedice sa isi manifeste creativitatea, ambitia si spiritul competitiv. Nu-l opriti, incurajati-l sa mearga la competitii precum Olimpiadele scolare, concursuri interscolare pentru ca poate obtine rezultate deosebite. Il stimuleaza foarte mult competitia mentala si va conta la CV-ul sau si intr-o viitoare angajare asimilarea comportamentului competitional pe care il dobandi doar participand la diverse concursuri si teste scolare.

Descopera nativul Capricorn