Ascendent in Capricorn

Cu Ascendentul in Capricorn avem o combinatie duala dintre o persoana care pe de o parte este serioasa, organizata si capabila si pe de alta parte care este cumva nesigura de abilitatea de a atinge toate lucrurile pe care si le doreste.

Caracteristicile lui Saturn, guvernatorul Capricornului sunt foarte pronuntate in ascendent.  Ai abilitatea de a fi un conducator bun, ai rabdarea si capacitatea de a depasi sarcinile dificile, cu toate ca in acelasi timp traiesti sentimente ciudate de teama sau nesiguranta privind capacitatea de a-i coordona pe ceilalti. Nu ai prea multa siguranta de sine, insa daca lucrezi aceasta tema o poti vindeca destul de repede. Ambitia este unul din elementele care caracterizeaza acest ascendent, dar in acelasi timp trebuie sa te lupti cu presentimentul ca fie nu vei atinge obiectivul propus, fie ceva se va intampla si nu vei ajunge la destinatia dorita. Esti o combinatie curioasa intre capacitate si precautie care, o data cu trecerea timpului ajunge sa se echilibreze.

Pe de o parte exista un profund simt al precautiei, al responsabilitatii si al unei usoare rezerve care se muleaza pe dorinta profund inradacinata de a atinge ambitiile, de a-si indeplini dorintele. Aceste elemente se alatura unei senzualitati profunde  interioare, care este capabila sa aprecieze bucuriile vietii. In mod public, in exterior poti fi destul de rezervat si sa respecti codurile sociale.

Insa, in intimitate lucrurile stau cu totul altfel. Aici se intalnesc principiile lui Saturn, zeul timpului, al limitarii si al structurii, impreuna cu un alt guvernator al Capricornului, mai putin cunoscut, numit Saturnalia care este zeita placerilor si bucuriilor lumesti. Nativii care au ascendentul in Capricorn isi gasesc menirea balansand, echilibrand ambele laturi ale naturii lor dar cu o conditie: sa-si aminteasca continuu faptul ca pot realiza mult mai multe lucruri decat cred ei.

Ascendentul in Capricorn te predispune catre nevoia de a gasi modalitati de a pune in practica resursele pe care le ai si de a ajunge in varful ierarhiei sociale. Pentru a realiza insa acest lucru ai nevoie de un plan minutios, bine pus la punct, bine structurat care se va desfasura cu incetineala. Atunci cand va ajunge la indeplinire te va pozitiona exact acolo unde ti-ai dorit. Saturn, guvernatorul ascendentului tau, cunoscut si sub numele de ,,Tatal Timp”, te  va invata lectii pretioase privind rabdarea, asumarea responsabilitatii si capacitatea de indurare. Greutatile vietii, frustrarile sunt  lectii importante care iti vor servi de-a lungul drumului pentru atingerea scopului. Vei invata astfel ca ambitiile vor fi puse in practica numai daca nu vei renunta si daca nu vei da inapoi in fata provocarilor vietii. De asemenea, rabdarea va trebui sa fie asimilata pentru ca in cazul tine, lucrurile nu se desfasoara intotdeauna cu viteza cu care v-ati dorit. Avand ascendentul in Capricorn, esti o persoana serioasa, responsabila si cu siguranta cei din jur se pot baza pe tine.

Lecturi pentru Capricorn ...

Pentru a intelege mai bine persoanele nascute sub semnul Capricornului sau cele care au Ascendent in Capricorn, iti recomandam sa citesti: