Capricorn - primul care trece linia de sosire

Capricornul este un semn competitiv si in manualele de astrologie este numit ,,managerul zodiacului” pentru capacitatea sa de a-i organiza si conduce pe cei din jurul sau. In zodiac, este reprezentat de o capra care are coada de peste. Imagineaza-ti partea din fata a trupului caprei care vrea sa sara peste tot felul de obstacole si care apoi este trasa in spate de coada, care o tintuieste in lumea materiei. Coada o ajuta insa sa persevereze, o face sa-si calculeze si sa gandeasca fiecare pas si ii confera ambitia de a-si depasi continuu conditia sa.

Capricornul poate sta foarte bine la masa sa de lucru 12 ore, fara sa se ridice, pentru a invata sau pentru a-si atinge scopul propus.

Primul care trece linia de sosire...

Daca vrei sa-l enervezi, intra in competitie cu el atunci cand candideaza pentru o functie. El nu admite ca altcineva, in afara sa, sa ocupe pozitia conducatorului. Doar este cel mai bine pregatit, nu-i asa?

In clipa in care se enerveaza, Capricornul este extrem de abil, nu-si va dezvalui niciodata intentiile. Pana nu evalueaza cu atentie competitorii sai. De obicei, semnele zodiacale nascute iarna (Sagetatorul, Capricornul, Varsatorul) nu se duc intr-o confruntare directa decat daca sunt foarte nervoase. Capricornul va sapa transee si va ajunge inaintea ta la destinatie, isi va atinge obiectivul, oricat de greu ar fi, sau oricat de mult ar dura.

Bani, posesivitate si ironii

Un alt lucru care il deranjeaza este sa ii ceri bani. Ca orice semn de pamant, tine mult la bunurile materiale si la finantele sale, asa incat se va simti pus in pericol daca cineva ii solicita un imprumut.

Destul de posesiv si teritorial, daca incerci sa il faci gelos te-ai ales cu o mare problema. Nu va exprima niciodata ce simte, pentru ca nu este zodia care sa vorbeasca foarte deschis despre emotiile sale, insa iti va face viata amara: va lansa ironii subtile, te va pandi, iti va cauta in telefon, incercand sa afle toate detaliile privind infidelitatea ta.

Capriconul si razbunarea

Capricornul nu este razbunator si vindicativ. Isi va atinge telul, se va simti bine cu obiectivul atins si te va ignora cu cea mai mare nonsalanta, ba chiar te va bate pe umar si iti va spune: „Imi pare rau ca ai pierdut! Asta e. A castigat cel care este cel mai bun!”

Pune-i sub semnul indoielii si al intrebarii autoritatea (nu e vorba de autoritate ca la Leu, care domina si conduce, vorbim de capacitatea sa de munca, seriozitatea, onestitatea) si atunci ai ,,castigat” un mare dusman. Capricornul va face tot ce ii sta in putere sa urce social, sa evolueze, apoi va incerca subtil sa iti transmita mesajul ca te-a depasit.

Cum sa enervezi zodiile ...

Pentru cei curiosi sa stie cum sa evite conflictele cu celelate zodii, recomand:

Descopera nativul Capricorn

Daca vrei sa aflii mai multe despre zodia Capricornului, te invit sa citesti: