Copilul Capricorn

Supranumit si “copilul batran al zodiacului”, copilul Capricorn se naste cu o maturitate instinctiva ce depaseste varsta sa. De multe ori ii poate pune pe adulti in situatii inconfortabile din cauza modului matur in care ii trateaza. Inca din copilarie va sti foarte bine ce doreste de la el si de la ceilalti, care sunt telurile si ambitiile sale. Nu este tipul de copil care sa se planga, sa se vaite insa, in egala masura stie sa isi exprime nemultumirea atunci cand simte ca este nedreptatit. In momentul in care si-a transmis mesajul catre adulti, va astepta si un raspuns. In cazul in care veti refuza pretentiile, va accepta aceasta situatie numai cu conditia sa ii explicati cu argumente logice cum ati ajuns la respectiva concluzie.

Pe masura ce trece timpul, copilul Capricorn devine din ce in ce mai organizat. Intotdeauna in camera sa cartile se vor afla frumos oranduite pe rafturi, papucii vor sta unul langa altul si praful va fi sters. Nu putem spune ca este un obsedat de curatenie si de igiena, insa atunci cand este in camera ordine,  se pare ca are mai multa coerenta in modul de gandire.

Copilul Capricorn nu are un grup larg de prieteni, dar amicii pe care ii are in preajma sunt de nadejde si de multe ori ramane prieten cu acestia pe intreaga durata a vietii.

Copii Capricorn nu se joaca la fel ca ceilalti copii. De regula, prefera jocuri in care el trebuie sa interpreteze rolul de profesor, doctor, inginer, mama sau tata. In mod ciudat, arata foarte convingatori in aceste ipostaze. Sunt atrasi de arta si de muzica si niciodata nu va face o activitate care sa nu-i aduca un profit. La scoala va invata temeinic si chiar daca uneori nu va lua nota 10, totusi cunostintele acumulate se sadesc adanc in mintea sa, fiindu-i folositoare pe intreaga durata a vietii.

Chiar daca debutul in viata de scolar este mai incet, dupa perioada de adaptare isi va depasi c a inteligenta si perspicacitate colegii, tocmai datorita capacitatii sale de a petrece ore in sir la masa de lucru, aprofundand subiectele predate la scoala sau rezolvandu-si constiincios temele.

Copilul Capricorn este placut, tolerant si iubitor. Ii va trata pe batrani cu respectul ce li se cuvine si intotdeauna va fi preferatul bunicilor, matusilor si unchilor mai in varsta, cu care va relationa foarte bine tocmai datorita atitudinii mature pe care o poate afisa.

DESCOPERA NATIVUL CAPRICORN

Daca vrei sa aflii mai multe despre zodia Capricornului, te invit sa citesti: