Impacarea capricornului ranchiunos

Acest semn zodiacal este guvernat pe de o parte de Saturn, cea mai serioasa planeta, denumita si Procurorul Zodiacului, dar, pe de alta parte, de Saturnalia, o zeitate de sex feminin  care reprezinta intruchiparea placerilor trupesti, a sexualitatii libere, a erotismului necenzurat.

Capricornii, conflictele si ranchiuna

Capricornul poarta ranchiuna. E una din zodiile care nu uita, ii este ciuda, e competitiv, asa incat nu va aplauda niciodata, daca tu vei avea un succes mai mare decat el. Poate sa se bucure doar daca esti copilul lui, dar si atunci nu te astepta sa faca exces de laude. 

Din fericire insa, stie sa isi disimuleze foarte bine aceste emotii. Capricornii cand se cearta se inchid in sine, devin incapatanati, obtuzi si tin la punctul lor de vedere.

Daca, in cadrul unui conflict, iese la iveala latura saturniana a Capricornului, atunci sa nu fii prea surprins daca acest nativ vine si aduce niste argumente foarte detaliate si sigure dinaintea conflictului:

„ne-am intalnit si am discutat, ne-am spus multe lucruri neplacute care au stricat ziua  si ne-am simtit prost pentru o lunga perioada de timp etc etc.”.

La scurt timp dupa, iese la iveala  Saturnalia care schimba automat tema si directia discursului Capricornului:

„Ei, si ce? ne-am certat, am fost amandoi stresati, obositi si neatenti, am avut amandoi o zi proasta. Hai sa gasim o cale de impacare.”

Nu iti imagina insa ca monologul purtat de Capricorn se incheie aici. Iata ca, dupa ce a iesit Saturnalia la iveala, din nou apare Saturn in discursul Capricornului:

„Dar nu se poate asa simplu, trebuie sa stabilim niste reguli, trebuie sa stabilim niste coordonate. Ne impacam noi, sigur ca ne impacam, dar exista niste intrebari. Care e scopul impacarii? De ce o facem? Care este obiectivul de atins? Ce iese din impacarea asta? Bine, ne impacam, dar eu am nevoie de o persoana conflictuala in jurul meu? Sigur ca nu am. Hai sa gasim un obiectiv comun. Prezinta-mi ceva care sa-mi starneasca interesul, astfel ca eu sa accept pacea pe care mi-o propui”.

Aceasta trecere de la o emotia la alta s-ar putea sa te bulverseze, mai ales ca te astepti de la Capricorn la tot felul de lucruri serioase. Vei constata insa ca intr-un conflict va fi extrem de greu sa ajungi la o solutie cu el!

Cum sa faci pace cu un Capricorn

Daca ai citit cu atentie dialogul imaginar prezentat mai sus, vei vedea toate argumentele care trec prin mintea Capricornului in momentele de stress. Asa incat, chiar daca nu te va placea prea mult, daca la intrebarile de mai sus primeste raspunsuri pozitive, atunci lucrurile sunt deja castigate, in favoarea aplanarii conflictului.

Nu uita totusi ca iti trebuie niste asi in maneca, care sa stimuleze Capricornul sa inteleaga ca pentru efortul pe care il depune, va primi si o recompensa bine-meritata.

Nu uita sa evidentiezi un beneficiu material in discutiile cu un Capricorn si vei avea surpriza placuta sa constati ca nici nu isi mai aminteste de existenta unui conflict anterior, ca si cum totul a fost sters cu un mare burete.

Descopera nativul Capricorn

Daca vrei sa aflii mai multe despre zodia Capricornului, te invit sa citesti: