COCOS

cocos

Nativii nascuti in anul Cocosului sunt foarte atenti la detalii, sunt muncitori, curajosi si talentati, au multa incredere in fortele proprii. Sunt persoane active si populare in cercul lor de prieteni.

Cocosilor le place foarte mult sa se afle in centrul atentiei si sunt incurajati de frumusetea si siguranta de sine pe care o afiseaza constant. Le place foarte mult compania celor din jur, mai ales cand este vorba de o petrecere sau un eveniment social. Le place sa se afle pe scena vietii si cei din jur sa-i admire pentru talentele lor. Unul din punctele lor negative este faptul ca au pretentia sa se auda doar pe ei vorbind, daca cineva incearca sa le opreasca monologul devin critici si agitati. Se lauda foarte mult, iar asta ii poate obosi pe cei din jur.

Sunt persoane robuste cu o sanatate buna, sunt activi si le plac sporturile, iar Apa este elementul ce-i ajuta sa renasca. In cazul in care se imbolnavesc inseamna ca au trecut printr-o perioada foarte stresanta sau nu si-au eliberat frustrarile pe care le elimina printr-o afectiune. Pot fi uneori plini de toane si nu sunt excesiv de sensibili.

Nativii Cocos sunt printre cei mai motivati din zodiacul chinezesc si de multe ori isi transforma cariera intr-o proritate fiind multitalentati, buni muncitori, fac o multime de activitati si nu ezita sa-si schimbe locul de munca atunci cand se plafoneaza sau se plictisesc in ceea ce fac. Nativii Cocos sunt prieteni loiali si devotati, isi tin intotdeauna promisiunile si fac orice le sta in putinta pentru a-si ajuta prietenii. Totusi, sunt greu de suportat de catre cei din jur deoarece se lauda constant si au tendinta sa vorbeasca foarte mult.

Cocos — elementele naturale

In teoria chineza a elementelor fiecare semn zodiacal este asociat cu unul dintre cele cinci elemente ale naturii: Lemnul, Focul, Pamantul, Metalul si Apa. Se considera ca liniile temperamentale si caracteristice ale unui nativ sunt influentate atat de anul de nastere al nativului, care intra sub incidenta unui semn animal zodiacal specific, dar si a elementului de care apartine anul nasterii nativului. Prin urmare, exista cinci tipuri de Cocos, fiecare avand caracteristici diferite.

Cocosul de Metal

Este intotdeauna practic si dornic sa-i ajute pe cei din jur, dar o face demonstrativ si audienta imediat intuieste ca vrea sa fie privit ca o persoana captivanta. Are mereu ceva de spus si de demonstrat celor cu care intra in contact. Nu-i place sa se simta criticat, iar atunci cand se intampla acest lucru devine cinic.

Cocosul de Lemn

Este deschis catre progres si de aceea doreste sa fie la curent cu ultimele noutati. Ii place sa studieze si sa puna in practica ceea ce a invatat. Are talentul de a aduce bani oamenilor pentru care lucreaza. In familie se poate transforma intr-un mic despot deoarece ii place sa aiba mereu ultimul cuvant de spus, iar atunci cand cei din jur incearca sa-l critice vine cu afirmatii jignitoare. In general ii place armonia si linistea, asa incat chiar daca a adoptat uneori un comportament mai agresiv verbal, are puterea sa replieze si sa recunoasaca atunci cand a gresit.

Cocosul de Pamant

Este unul dintre cele mai curioase semne zodiacale. Vrea sa fie la curent cu ceea ce se intampla in viata celor din jur. Da, uneori poate fi cuprins de teoria conspiratiei. Ii plac misterele, ii place sa stie detalii ascunse despre cei din jur, dar pentru ca isi baga nasul acolo unde nu trebuie poate avea si consecinte negative asupra sa.

Cocosul de Apa

Este atras mult de activitatile culturale, este un intelept, un autodidact si absoarbe cu mare usurinta toate informatiile care apar. Ii place sa gaseasca solutii la probleme complicate, asa incat meseriile in care ofera servicii celor din jur il avantajeaza foarte mult. Are calitati de orator si poate fi un bun avocat sau purtator de cuvant deoarece stie sa foloseasca cuvintele potrivite in momentele de mare stres. Este putin cam demonstrativ deoarece are “talentul” de a te pune in inferioritate din cauza nivelului ridicat de cunostinte pe care il are. Iata de ce acest nativ este un profesionist, dar este un alergator de cursa lunga neavand multi prieteni in preajma.

Cocosul de Foc

Trebuie sa fie cel mai stralucitor de pe ring! Este genul de persoana care atrage privirile asupra sa, mai ales datorita felului exploziv si dinamic pe care il afiseaza in toate actiunile pe care le face. Este o persoana careia ii place sa se expuna, vorbeste mult si gesticuleaza si mai mult. Aceasta atitudine ii poate obosi pe cei din jur si poate este flatat de catre cunostinte, dar prieteni adevarati are foarte putini. Are un suflet nobil, este generos, nu este invidios, dar este foarte competitiv. In momentul in care intri intr-o competitie cu un Cocos de Fier asteapta-te sa pierzi pentru ca nu se da in laturi de la nimic pentru a-si atinge obiectivele. De multe ori apeleaza la barfa si discreditarea competitiei pentru a-si atinge obiectivele.

Femeia Cocos

Este foarte competitiva, devotata persoanelor pe care le iubeste, prietenilor si familiei. Dragostea pentru ea este privita ca o cursa, ca un concurs pe care trebuie sa-l castige. Ea vede amorul ca pe o provocare, poate deveni geloasa si combativa daca simte ca partenerul nu-i acorda toata atentia de care are nevoie. Nu-i place sa fie mintita…

Barbatul Cocos

Se spune ca personalitatea sa intruneste doua directii complet opuse. Pe de o parte se poate comporta ca un barbat puternic si sigur de fortele si capacitatile sale, iar pe de alta devine nelinistit si temator. In dragoste adora provocarea si riscul. Nu-i place sa fie cucerit si chiar dispretuieste femeile care se “arunca” asupra barbatilor, ii place sa fie cuceritorul, el prefera sa fie barbatul care ia initiativa in cuplu.

Relatia cu un Cocos este destul de complicata deoarece perioadele de liniste alterneaza cu cele de certuri si tensiuni fiind tipul de barbat caruia ii place sa nu-i fie chestionate deciziile si parerile. In casnicie sau intr-o relatie de lunga durata are nevoie de o partenera care sa fie echilibrata si care sa nu puna la suflet chiar toate crizele sale emotionale. Ii plac femeile inventive, care sunt amuzante si dornice de viata, dar niciodata nu-si va alege o femeie care sa sara in evidenta intr-un mod special deoarece lui ii place sa fie vioara 1 in orice. Partenera potrivita pentru el este cea nascuta in semnul Sarpelui.

Autor: Dr. Astrolog Alexandra Coman

Editor: Ana Bodaproste