DRAGON

dragon

Este cel mai invidiat semn din zodiacul chinezesc deorece in cultura asiatica Dragonul este privit ca zodia care atrage nativului puterea suprema. Universul ii ofera Dragonului toata forta pentru a-si atinge dezideratele.

Se spune ca daca esti nascut intr-un an al Dragonului vei fi puternic in viata, vei ajunge un conducator de invidiat si vei avea noroc la infinit.

Dragonul este norocos si in afaceri si in dragoste. Are adeseori un succes de invidiat, iar ambitia cu care duce la bun sfarsit lucrurile pe care le incepe il defineste ca fiind un lider innascut. Viata pentru un Dragon este un carusel fara oprire, este energic, vivace si provocarile pe care i le aduce destinul il pozitioneaza in ipostaza alergatorului de cursa lunga. Totusi, are si el niste minusuri. Adora sa fie in lumina microfoanelor. Puterea este un magnet care il atrage in continuu si de multe ori este egoist si unidirectionat. Nu este flexibil cu cei din jurul sau, nu are nici rabdare si nu este dispus sa faca nici compromisuri. Este o fire axploziva, insa nu este razbunator ca alte semne zodiacale.

Se spune ca in cazul acestui nativ, conditiile meteo din momentul nasterii sale joaca un rol foarte important. Daca afara era o vreme urata, furtuna, ninsoare, vant, persoana respectiva va avea o viata plina de experiente periculoase care il vor provoca continuu si va depune eforturi pentru a-si depune eforturi pentru a-si atinge obiectivul. Daca se naste intr-o perioada cand este soare, placut afara, atunci viata sa va fi una linistita si armonioasa.

Exista chiar o traditie in cultura chineza in care la nasterea unui copil Dragon sa se ridice un zmeu in inaltul cerului si sa se urmareasca parcursul acestuia.

Dragonul este justitiarul innascut, el pedepseste drastic minciuna, nedreptatea si hotia. Este direct, aventuros si curajos. Nu-i place sa imite pe nimeni si isi creeaza propriul stil si propria directie in viata.

Este o zodie marcata de pasiune, iar aceasta pasiune se reflecta profund si in viata sa particulara, in povestile de iubire. Dragonul cand se indragosteste nu mai gandeste limpede si de multe ori poate face erori pentru ca se lasa influentat de emotiile pe care le are.

Dragon — elementele naturale

In teoria chineza a elementelor fiecare semn zodiacal este asociat cu unul dintre cele cinci elemente ale naturii: Lemnul, Focul, Pamantul, Metalul si Apa. Se considera ca liniile temperamentale si caracteristice ale unui nativ sunt influentate atat de anul de nastere al nativului, care intra sub incidenta unui semn animal zodiacal specific, dar si a elementului de care apartine anul nasterii nativului. Prin urmare, exista cinci tipuri de Dragon, fiecare avand caracteristici diferite.

Dragonul de Metal

Este inzestrat cu o forta de munca deosebita, este o persoana inteligenta si carismatica. Este asemeni unui magnet pentru cei din jurul sau, este sincer, deschis, ii place sa-si spuna punctul de vedere fara nici o opreliste. Este onest si manat intotdeauna de intentii generoase si benefice.

Dragonul de Lemn

Creativ, magnetic, interesant, acestea sunt cuvintele care descriu acest semn zodiacal si elementul Lemn care il defineste. Este o fiinta fireasca, naturala, care se integreaza cu mare usurinta oricarui mediu social ii apare in cale. Ii place sa calatoreasca, sa cerceteze, sa fie informat, dar uneori este mult prea bagaret, curios, iar asta poate sa-i deranjeze pe cei mai sensibili. Este destul de stabil in privinta dragostei deoarece ii place sa exploreze acest taram, asa incat nu se va limita niciodata la un singur partener.

Dragonul de Apa

Este extrem de puternic, are un ego foarte mare si nu accepta sub nici o forma compromisuri. Ii place sa iasa in evidenta, dar nu ii plac schimbarile bruste in viata, prefera rutina si linistea. Poate fi destul de dominant in relatie, iar asta ii da o usoara instabilitate relationala.

Dragonul de Foc

Este, probabil, cel mai dinamic si interesant semn zodiacal deoarece iubeste competitia, nu se da in laturi de la concursuri si “aventura” este al doilea sau nume. Nu face erori in proiectele in care se implica pentru ca nu stie ce inseamna esecul. Sustinut de noroc si de astre, are in fata o cariera frumoasa cu conditia sa nu se lase influentat de parerile celor din jur. Este de o inteligenta deosebita si are memoria chipurilor sau numelor persoanelor pe care le intalneste, iar aceasta il ajuta foarte mult in drumul vietii deoarece face cu usurinta conexiuni dintre oameni, locuri si fapte. Este pasional, dar este mai mult centrat pe cariera si pe atingerea bogatiilor. Nu este o zodie casnica si stabila.

Dragonul de Pamant

Este o persoana calma, linistita, stabila, dar atunci cand vine vorba de asumarea responsabilitatilor devine dinamic si muncitor. Ii place sa aiba totul sub control, iar asta poate sa ii afecteze relatia cu cei din jur pentru ca incearca sa-i influenteze foarte mult pe apropiatii sai. Atunci cand parerea sa nu este luata in considerare se simte lezat si aduce reprosuri usturatoare celorlalti. Este o persoana care, mai degraba, prefera pozitia de executant decat pe cea de sef, insa reprezinta tipul de angajat pe care te poti baza in orice moment al zilei si al noptii. Este foarte bine pregatit si poate fi un lider de echipa foarte bun.

Femeia Dragon

Este uimitor de deschisa si incredibil de sincera, mai ales pentru epoca in care traim in care majoritatea persoanelor prefera sa-si disimuleze gandurile si intentiile. Isi trateaza partenerul cu respect si intotdeauna prefera relatiile frumoase, bazate pe respect mutual, iar aceste relatii sunt facute sa dureze. Nu exceleaza la capitolul romantism, prefera lucrurile practice, stabile si apreciaza partenerii puternici. Daca vrei sa o seduci fa apel la puterea ta sociala pentru ca intotdeauna prefera liderii sau barbatii care pot sa protejeze caminul pe care doreste sa-l intemeieze. Din fericire, femeia Dragon are o calitate unica nemaintalnita la alte semne zodiacale: exprima tot ceea ce gandeste si tot ceea ce simte cu o dezinvoltura de invidiat, iar aceasta o transforma intr-o persoana carismatica si naturala. Este o mama capabila sa faca sacrificii pentru copiii sai, insa nu este nici posesiva si nici obositoare cu acestia, mai degraba imparte responsabilitatea de parinte cu partenerul sau si din acest motiv viata parteneriala, dupa ce face un copil, este foarte importanta. Mamele Dragon singure sufera din cauza absentei unui partener si tind sa acorde mai putina atentie copiilor lor. Cel mai bine se intelege cu barbatul din zodia Sobolanului sau Maimutei.

Barbatul Dragon

Iubeste pasiunea, iubeste sa seduca, asa incat pana se casatoreste va fi un adevarat Don Juan. In momentul in care isi gaseste aleasa inimii si se hotaraste sa faca pasul cel mare, devine un sot model. Totusi, partenera sa trebuie sa intruneasca niste calitati printre care sa fie o persoana sociabila careia sa-i placa petrecerile, sa-l insoteasca la evenimente sociale si sa-i faca si placere acest lucru. Are nevoie de femei puternice care sa-l tina sub control deoarece personalitatea sa vulcanica poate sa intimideze si sa timoreze o femeie mai slaba de inger. De regula, barbatul Dragon are casniciile cele mai fericite daca se casatoreste dupa varsta de 35 ani. Dragonul nu are nevoie de prea multe strategii pentru a-si seduce partenera deoarece este inzestrat cu un magnetism natural deosebit. Se impaca cel mai bine cu femeile nascute sub semnul Sobolanului.

Autor: Dr. Astrolog Alexandra Coman

Editor: Ana Bodaproste