Responsabilul adolescent Fecioara

Adolescentul Fecioara este, asemeni tuturor semnelor de pamant (din care mai fac parte si zodiile Taurului si a Capricornului) matur si serios. Poate fi comparat cu un adult precoce, care isi asuma responsabilitatile vietii de la 10-11 ani. Cuvantul care defineste personalitatea adolescentului fecioara este “ imbunatatirea”. Poate fi vorba de imbunatatirea infatisarii, a relatiilor cu cei din jur dar, mai ales, imbunatatirea prestatiei scolare. Arareori, adolescentii Fecioarele amana activitatile pe care le au de facut sau sa lase pe urmatoarea zi. Sunt organizati si pentru ei conceptul de relaxare inca nu s-a inventat.

Adolescentii Fecioara nu sunt niste visatori incurabili ci sunt activi, implicati in realitate si isi asuma foarte bine responsabilitatile. Viata lor emotionala se invarte constant pe perioada adolescentei in dorinta de a pune ordine in haos. Sunt ambitiosi dar au un scop nobil: sa imbunatateasca viata celor din jurul lor si pe a lor. Inteligenta este semnul care defineste aceasta zodie.  

In timpurile stravechi, Fecioara este semnul culegerii recoltelor si subintelesul reprezentarii pictografice acestui semn—o femeie care tine un spic in mana, semnifica faptul ca nativii iau de la viata, culeg roadele lucrurilor cultivate de alte zodii adica intelepciunea, informatia si talentul. Ulterior vor semana informatiile acumulate si le vor transforma dandu-le un scop practic si benefic. La fel cum graul este transformat in faina si apoi in paine pentru a ne hrani, Fecioarele utilizeaza talentele cu care s-au nascut pentru a hrani lumea.

Inzestrati cu o memorie excelenta, cu o minte analitica, sunt recunoscuti pentru gandirea logica si transparenta pe care o au. Nici adolescentii Fecioara nu sunt privati de aceste atribute. De multe ori tinerii povestesc cum pleca din clasa cu lectia invatata sau rezolva cu usurinta probleme care pot parea dificile chiar si pentru un adult. Sa nu fii prea surprins, daca seful de promotie de la liceu sau de la facultate este Fecioara. A invatat si chiar merita aceasta pozitie, iar probabil, ulterior va gasi solutii pentru imbunatatirea vietii semenilor sai.

Nu incercati sa faceti surprize tinerilor fecioara. Uitati de petreceri surpriza sau vizite neasteptate, pentru ca nu le place. Au nevoie de timp pentru a se plia pe evenimente, pentru a le intelege si a se conforma unei directii sau alteia de viata.

Chiar daca nu se deschide foarte des in fata celor din jur, nu inseamna ca nu are si el, la randul sau, emotii sentimente sau trairi foarte profunde. As putea afirma chiar ca lumea sa interioara seamana cu un vulcan, cu un camp de batalie, in care se simte rupt intre responsabilitati si necesitatea de a-i multumi si pe cei din jur.

Adolescentul Fecioara este preocupat de  munca si nu ezita sa se implice in competitii productive la scoala sau in diverse activitati extrascolare. Este foarte atent la pasii pe care ii are de facut si ii place competitia productiva in care sa se faca remarcat, sa obtina laude, insa nu intr-un mod eclatant cum ar face un adolescent Leu, ci cu masura, uneori chiar cu accese de timiditate. Fecioarei ii place sa munceasca, ii place sa se axeze pe activitati care tin de responsabilitate, deci responsabilizati adolescentul Fecioara si nu veti avea probleme cu el. El se simte deja adult, cu toate ca sufletul este prins in corp de adolescent.

Descopera nativul Fecioara