Copilul Fecioara

Copiii Fecioara reprezinta idealul de copil, iar parintii au atat de multa incredere de multe ori in acestia, incat pur si simplu ii lasa sa-si vada de activitatile lor de zi cu zi. Acestia nu ridica dificultati deosebite in cresterea si educatia lor. Sunt organizati, cuminti, curati si au un sens al umorului care ii va relaxa pe parinti si va atrage admiratia celor din jur. Arareori urasc sau sunt rautaciosi. Singura problema a copiilor Fecioara este faptul ca fiind un copil atat de bun, de multe ori te pierzi in multime si nimeni nu te remarca.

Contrar altor semne, cum ar fi cele de foc, copii Fecioara arareori sar in evidenta si nu pretind de la parintii lor o atentie speciala. Ei de multe ori sunt copilul cel cuminte pe care parintii se pot baza, pierdut in umbra altor fratii mai dinamici si mai extrovertiti. De multe ori parintii sunt atat de linistiti ca nu trebuie sa-si bata prea mult capul cu copilul lor, incat adeseori ignora nevoile emotionale cele mai profunde a acestor copii si se focalizeaza pe fratii lor. Din acest motiv, multi adulti Fecioara au o forma de singuratate in ochi si reusesc sa se descurce singuri in viata. Cu toate acestea, atitudinea pe care parintii o manifesta in primii ani de viata fata de dansii se va reflecta profund in deciziile si alegerile pe care le vor face in postura de adulti.

De multe ori vor da foarte mult de la ei, fara sa permita cuiva sa le observe lumea interioara, pentru ca pur si simplu nu stiu cum sa se conecteze la celalalt, la un nivel mai subtil. Ei stiu pur si simplu cum sa fie “copilul cel bun” si din aceasta perspectiva echivaleaza cu “a nu avea nevoie de nimic de la nimeni”.

Foarte atent, copilul Fecioara s-ar putea sa fie cel care isi cheama parintii in bucatarie atunci cand mancarea miroase a ars in cuptor sau cand chiuveta este pe cale sa dea in afara de cata apa este in ea. Vor fi mai mult decat fericiti sa faca curatenie, sa puna ordine in farfurii, in dulapuri, in hartii in locul dumneavoastra si nu le va lua mult timp sa faca ordine. Sunt foarte dornici sa ii ajute pe cei din jur la diverse activitati. Problema este ca la un moment dat vor incepe sa creada ca singura metoda prin a obtine dragostea sau prin care trebuie sa iti arati dragostea, este prin munca.

Sunt facuti spre a creste, avand o etica a muncii foarte clar conturata, insa de multe ori nativii si copii Fecioara sunt reprimati emotional. Cu siguranta au trairi interioare profunde dar problema este ca nu cunosc metodele de a-si exprima dragostea intr-o directie sau alta. Din acest motiv se recomanda parintilor care au copii Fecioara sa invete sa fie mai expresivi in manifestarea sentimentelor si sa le arate ca parerea lor conteaza si ca inseamna mult mai mult decat a celorlalti. Astfel, aceasta atitudine ii va ajuta sa se relaxeze si ii va face sa se manifeste cum se cuvine.

Unul din cele mai mari si importante daruri pe care li se pot face unui copil Fecioara este libertatea de a rade. Au un spirit de joaca foarte natural si daca parintii le inspira increderea in ziua de maine si ii invata cum sa isi pastreze o doza consistenta de optimism in fata greutatilor vietii, ii vor ajuta sa se elibereze de o mare cantitate de stres ulterior, atunci cand vor infrunta realitatea singuri. Din acest motiv, parintii sunt sfatuiti sa se distreze cu copii lor Fecioara, sa ii provoace sa se relaxeze si sa isi manifeste sentimentele si sa nu incerce sa le faca observatii daca rad prea zgomotos, tipa prea tare de bucurie sau pur si simplu isi fac dezordine in camera, fiind prinsi in tot felul de jocuri de copii. Daca ii vor critica, acesti copii isi vor bloca emotiile, sentimentele iar doza de frustrare va creste, conducand la o atitudine inchisa in sine si chiar morocanoasa.

Relatia cu parintii este foarte importanta pentru acesti copii deoarece ei asteapta continuu ca actiunile lor sa fie validate de parinti, mai ales fata de mama. Intotdeauna adultul Fecioara are o legatura profunda cu mama, fie de apropiere extraordinara, fie de respingere totala. Asadar, pentru conturarea profilului sau de adult conteaza foarte mult relatia de familie dintre parinti si daca mama a fost prezenta in viata acestui nativ sau nu.

LECTURI DESPRE NATIVUL FECIOARA

Daca vrei sa aflii mai multe despre zodia Fecioarei, te invit sa citesti: