Curiozitatea adolescentilor Gemeni

Adolescentul Gemeni este o fiinta complexa si interesanta. Fiind nascut intr-un semn de aer si fiind guvernat de Mercur, planeta mentalului, a comunicarii si a negocierii, adolescentul Gemeni are o mare viteza in maniera in care gandeste si actioneaza. Stie cand sa vorbeasca si cum sa vorbeasca pentru a obtine maxime avantaje din interactiunea cu cei din jur, asa incat poate fi un manipulator redutabil daca doreste sa isi atinga un scop.

Curiozitate, minciuni si anturaj periculos

De o curiozitate neostoita, va dori sa exploreze toate laturile vietii, insa aceasta ii poate atrage multe probleme si complicatii in relatia cu autoritatile, cu scoala sau cu cei din jur.

Adolescentul Gemeni va minti foarte mult cand se afla intr-un conflict, cand are probleme la scoala, cand este nemultumit de ceva de la scoala sau daca a intrat intr-o situatie complicata si fara iesire. Chiar daca nu doreste sa minta, are tendinta natural innascuta sa prezinte o situatie intr-un fel si, de fapt, realitatea sa fie alta. Incercati sa-l aduceti cu picioarele pe pamant pastrand o legatura stransa cu mediul in care se afla iar ca parinti nu va sfiiti sa mergeti la intervale regulate de timp la scoala, pentru a afla care este situatia sa scolara.

Gemenii este probabil unicul semn zodiacal care poate fi influentat intr-o maniera distructiva de anturaj. Adolescentii celorlalte zodii au capacitatea ca la un moment dat sa spuna “stop-joc” si sa se sustraga unui anturaj viciat,  dar adolescentul Gemeni  pot sa  faca niste alegeri gresite in viata, in privinta anturajului intr-o asa masura incat sa aiba parte de esec dupa esec in evolutia personala. Acest lucru se intampla deoarece acest adolescent este vulnerabil la laudele celor din jur si, daca in familie nu a fost suficient validat, atunci orice cuvant frumos il va determina sa incerce sa demonstreze si mai mult, facandu-l o unealta usor de manuit de persoane cu o probitate morala indoielnica.

Recomand parintilor care au adolescenti Gemeni sa fie foarte prudenti incepand cu varsta de noua, zece ani si efectiv sa supravegheze atent mediul in care se afla tanarul, sa selecteze grupul de prieteni pentru ca acestia il pot inalta sau cobori. Intotdeauna, daca este nevoie, limitati-i interactiunile cu prietenii cu probleme, caci, adolescentul Gemeni este asemenea unui burete care absoarbe emotiile, trairile si comportamentul celor din jur.

Iti recomandam sa citesti ...

Descopera nativul Gemeni