Ascendetul in Gemeni

Zodia Gemenilor este al 3-lea semn al zodiacului. Aceasta zodie este considerata a fi de vibratie masculina, dinamica si alerta.  Zodia Gemenilor este guvernata de planeta Mercur, numita adeseori si  ,,mesagerul zeilor”, deoarece in mitologie zeul Mercur era zeul care aduce vesti atat muritorilor, cat si zeilor din Olimp.  

Zodia Gemenilor este o zodie mutabila, fluida si schimbatoare. Mercur este planeta care guverneaza comunicarea, problemele intelectuale dar si barfa, asa incat daca ai ascendentul in semnul gemenilor nimeni nu iti poate contesta calitatile oratorice, insa ai grija ca poti risca sa te implici in tot soiul de barfe si discutii care sa iti aduca multe probleme cu cei din jur.

Gemenii fac parte din triada de aer (alaturi de zodia Balantei si a Varsatorului), triada recunoscuta pentru dinamismul mental pe care il manifesta in orice situatie. Iata de ce persoanele nascute cu ascendentul in gemeni sunt ingenioase, comunica usor, sunt adeseori nelinistite, se plicisesc repede si pot deveni frustrate atunci cand lucrurile se misca prea incet.

Soarele, guvernatorul naturii noastre interioare este plin de lumina in semnul Gemenilor favorizandu-ti talentul artistic, mai ales cand acesta se manifesta prin scris.

Dat fiind ca ai ascendentul intr-un semn dual, suferi uneori schimbari de comportament bruste si imprevizibile, pe care alte persoane le-ar denumi ,,toane”.

Esti interesat de tot ceea ce este nou si la moda, insa manifesti in acelasi timp un scepticism sanatos care iti permite sa vezi ambele laturi ale situatiei.

Cand vine vorba de distractie, esti sufletul petrecerii, reusind sa animi atmosfera cu felul tau alert si glumet de a interactiona cu oamenii. Ai talentul sa multiplici efectul energiei celorlalti, insa in cazul in care nu te mai afli sub lumina reflectoarelor te poti simti abandonat, constrans sau trist.

Esti de o intelepciune remarcabila si ai un excelent simt al observatiei, desi uneori, trebuie sa recunoastem, ca poti avea tendinta sa exagerezi dimensiunea situatiilor, lucru ce poate cauza probleme in relatiile tale, atat in cele de dragoste cat si sociale.

Multe persoane cu ascendentul in semnul zodiacal al gemenilor au putina incredere in fortele proprii si incerci sa maschezi aceasta deficienta emotionala prin intelepciune, ironie si sarcasm. In realitate esti o persoana speciala, care atrage admiratia celor din jur prin magnetismul pe care il emana si prin adaptabilitatea la orice circumstanta.

Ascendentul in Gemeni iti confera setea neostoita de a invata, de a te informa, de a cunoaste totul din toate domeniile. Esti curios in privinta oricarui lucru si intotdeauna cauti noi si noi informatii, devenind cu timpul o adevarata enciclopedie ambulanta. Inteligenta pe care o manifesti ii poate intimida pe unii, mai ales daca sunt cu o stima de sine scazuta. Ai un talent deosebit in a manui cuvintele si ii poti manipula persoanele mai slabe de caracter. Totusi, din cauza faptului ca analizezi foarte intens fiecare lucru, uneori cei din jur te pot percepe ca fiind o fiinta rece, chiar daca acest lucru nu este adevarat.

Deoarece Gemenii sunt un semn al dualitatii pot exista 2 tipuri de personalitate a persoanelor nascute cu ascendentul in Gemeni:

  • ascendentul in gemeni excentric, vorbareti , dornic de distractii;
  • ascendentul in gemeni rezervat, curios si intelectual.

Prima categorie reprezinta mai degraba latura boema a Gemenilor, fiind persoanele care filosofeaza pe orice tema, fara a se preocupa prea mult de responsabilitatii vietii de zi cu zi. Cea de a doua categorie este inteleapta, insa in momente de criza poate fi destul de acida si ironica. Indiferent de categoria in care te regasesti in functie de descrierile de mai sus, un element ramane insa comun: dorinta de a  analiza si de a intelege tot ceea ce se intampla in jurul tau.

Fire inteligenta, intotdeauna esti preocupat sa analizezi un lucru, o persoana, o situatie. Deoarece esti o persoana curioasa si vrei sa stii despre toti si toate, atentia iti poate fi usor distrasa de la obiectivul principal pe care il urmaresti.

Ascendentul in Gemeni este modelul original pentru diversitatea actiunilor. Poti face mai multe lucruri in acelasi timp fara sa para ca depui un efort deosebit. In momentul in care esti fata in fata cu un interlocutor plicticos poti foarte bine mima faptul ca ii acorzi acestuia toata atentia necesara, insa, de fapt, mintea ta hoinareste mult mai departe, gandindu-te, de exemplu, de la programul zilei pana la datoriile pe care le ai de achitat. Cand ai insa un subiect ce iti atrage atentia, absorbi precum un burete toata informatia. Poti fi un profesor excelent, scriitor, cercetator si poti activa cu succes in domeniul mass-mediei, deoarece Mercur este planeta care guverneaza jurnalistii.

Nativul cu ascendentul in Gemeni pune mare pret pe libertatea sa si pe intimitatea spatiului personal. Respecti aceasta nevoie si la  partenerii tai si nu te agati de acestia, obosindu-i excesiv. Iti place sa discuti, sa schimbi idei cu cei din jur si sa iti folosesti mintea in scopuri productive.

Iti recomandam sa citesti