Legenda Gemenilor cu Castor si Polux

Povestea Gemenilor se leaga de constelatia Babiloniana - Meslamtaea, al carei nume se traduce prin: “Cel care a rasarit din lumea de dincolo”. Exista o corelatie intre “Cel care a rasarit din lumea de dincolo” si Mercur care guverneaza semnul zodiacal al Gemenilor, deoarece in antichitate si ulterior in Evul Mediu, cercurile initiatilor il asociau pe Mercur cu Hermes Trismegistus, o entitate venita din lumeade dincolo pentru a educa umanitatea si a-i spori nivelul vibrational.

Mercur

In mitologia greaca despre Mercur se spune ca, pe langa faptul ca este mesagerul zeilor, este si zeul comertului. Acelasi Mercur are si o alta functie, deosebita si foarte importanta: in timpul noptii conduce sufletele decedatilor catre taramurile lui Hades, in lumea de dincolo. Din acest motiv Mercur este reprezentat ca avand aripi la sandale si in descrierile sale se adauga fraza “Zeul care nu doarme niciodata” pentru ca ziua isi indeplineste functiile de postas al zeilor si zeu al comertului, iar noaptea indeplineste functia de ghid al sufletelor mortilor inspre lumea de dincolo.

Castor si Pollux

In legenda Gemenilor se mentioneaza  povestea celor doi frati vitregi, fiii Elenei din Troia, Castor si Pollux. Acestia sunt frati gemeni, doar ca au tati diferiti. Leda si regele Tindar sunt parintii lui Castor, iar Leda si Zeus sunt parintii lui Pollux. In timp ce era insarcinata cu Castor, Leda a atras atentia lui Zeus. Deoarece avansurile sale i-au fost refuzate de Leda categoric, Zeus s-a deghizat intr-o lebada deosebit de frumoasa, Leda s-a apropiat de ea si in momentul in care a atins-o, lebada s-a transformat in Zeus. Acesta o violeaza si astfel ia nastere Pollux. Castor se naste pe cai naturale, iar Pollux se naste dintr-un ou, insa cei doi frati devin inseparabili, animati de o prietenie si dragoste frateasca profunda.

Castor si Pollux fac parte din grupul argonautilor care pleaca impreuna cu Iason in cautarea lanei de aur a Berbecului ceresc. Pe parcursul acestei calatorii, Castor este ucis in lupta. Socat, Pollux alege sa-si ia viata. Doar ca, din pacate, este semizeu  astfel ca orice incercare a lui de suicid este sortita esecului. Se duce la tatal sau si il implora sa-i ia imortalitatea pentru a putea sa-l urmeze pe Castor in Taramul de dincolo, guvernat de Hades. Zeus gaseste o solutie mai buna pentru drama prin care trec cei doi frati urcandu-i pe bolta cereasca si-i transforma in constelatia Gemenilor.

Lecturi recomandate despre Gemeni