Ascendentul si ritualul de activare al acestuia

Pozitionarea Soarelui pe orizont in momentul nasterii fiecaruia dintre noi este numita in astrologie ,,Ascendent”. Deoarece Soarele se misca pe bolta cereasca continuu,  Ascendentul se schimba, trecand dintr-o zodie in alta o data la aproximativ 2 ore. Chiar si gemenii care s-au nascut la 5 minute distanta pot avea ascendente diferite, lucru care influenteaza profund atat horoscopul, cat si personalitatea lor.

Ascendentul guverneaza modul in care suntem perceputi de catre ceilalti, infatisarea fizica, maniera in care ne comportam si impresia pe care o lasam celor din jur despre noi. Reprezinta imaginea noastra in lume si modul in care ne vad ceilalti, felul in care acestia ne percep. Semnul zodiacal si planetele care se afla pe casa Ascendentului ne afecteaza vigoarea, vitalitatea, sanatatea si indica tipurile de boli pe cre  le putem trai la un moment dat in viata. Influenta Ascendentului in viata fiecaruia dintre noi este semnificativa si, dupa cum am mai spus, guverneaza Casa I, casa modului in care ii influentam pe cei din jur.

Mitul Ascendentului si varsta de 30 de ani

De-a lungul anilor am primit tot felul de intrebari legate de Ascendent si puterea acestuia, dar mi-a fost dat sa aud si alte „mituri” legate de acesta, unele neavand nicio legatura cu realitatea.

Primul dintre aceste mituri este cel conform caruia Ascendentul se face simtit dupa varsta de 30 de ani. Nu este adevarat! Spre marea mea surprindere, aceasta idee este atat de bine implementata in mentalul colectiv, incat am auzit chiar si astrologi cu multi ani de experienta in spate, facand aceasta afirmatie total incorecta.

Orice manual de astrologie serios precizeaza foarte clar ca ascendentul are doua functii:

 • Reprezinta infatisarea noastra fizica, maniera in care ne comportam si impresia pe care o lasam celor din jur.
 • Semnifica relatia mama-copil. Astfel, ascendentul reprezinta proiectia gandurilor, trairilor, emotiilor mamei pe perioada sarcinii si in momentul nasterii copilului.

Nu putem afirma ca ascendentul se manifesta dupa sau inaintea unei anumite varste, deoarece el reprezinta corpul nostru fizic. Cand mergem la spital sa salutam venirea pe lume a unui nou nascut, si facem afirmatii de genul ,,seamana cu mama” sau ,,seamana cu tata”, de fapt, ne raportam la ascendent, la infatisarea persoanei respective.

Referitor la a doua functie a ascendentului, adica faptul ca reprezinta relatia mama-copil, cred ca ai intalnit situatii in care relatia copil-parinte este foarte afectata. Fie se cearta continuu, existand o competitie intre cine preia conducerea si cine se lasa condus, fie, dimpotriva, sunt foarte atasati unul de altul. In cazul in care, zodia si ascendentul persoanei sunt in dizarmonie, atunci vibratia copil-parinte este si ea in dizarmonie si necesita eforturi constante sustinute din partea ambelor parti pentru buna functionare a relatiei. In astfel de situatii, cel mai mult are de lucrat parintele cu sine, pentru ca, nu uita, mama ne stabileste prin energiile sale ascendentul. Asa incat, daca inainte de a ramane insarcinata sau pe parcursul sarcinii a fost destabilizata energetic, a fost stresata, a fost nemultumita de o situatie, atunci imprima automat aceasta si copilului sau. Copilul devine astfel doar oglinda care reflecta energia parintelui si va fi nevoie de multa munca de introspectie a adultului pentru a se armoniza la vibratia copilului.

Determinarea Ascendentului    

Cred ca ar fi bine sa lamuresc alte aspecte importante legate de determinarea mai mult sau mai putin exacta a Ascendentului:

 • Determinarea Ascendentului este posibila atunci cand nu iti cunosti ora nasterii? Da, chiar daca nu cunosti ora exacta la care te-ai nascut, un astrolog o poate determina, insa exista o marja de eroare. Mai precis, daca ar fi sa discutam in procente, exista un potential de 60% acuratete in stabilirea ascendentului. In identificarea ascendentului se porneste de la infatisarea persoanei, culoarea si textura tenului, culoarea ochilor, iar apoi se stabileste o lista de evenimente care au marcat viata persoanei in cauza (ex. decesul sau nasterea unor rude sau apropiati, pierderi sau castiguri semnificative, casatorii, logodne, divorturi). Personal nu ma bazez foarte mult pe identificare ascendentului si nici nu recomand aceasta tehnica, pentru ca exista o marja destul de ridicata de eroare  (40%). De exemplu, poti arata caracteristici ale ascendentului de foc, insa in loc de ascendent in Berbec sa il ai pe Leu sau Sagetator, iar atunci astrograma nu mai poate fi interpretata corect. In aceasta situatie, recomand categoric interpretarea astrogramei ,,fara sistemul caselor”  pornind de la vibratia si relatia dintre planetele astrogramei clientului.
 • Cat de “adevarata” sau nu este astrograma atunci cand ai dubii asupra orei de nastere?  Asa cum am explicat mai sus, cea mai sigura si corecta forma de interpretare a astrogramei fara ora de nastere este ,,astrograma fara sistemul caselor” , care analizeaza vibratia planetelor si relatia dintre ele.
 • Exista si alte tehnici prin care sa se determine Ascendentul? Da, exista. De exemplu, tehnica pendulului, cand astrologul masoara cu ajutorul pendulului diferitele ore si minute potentiale ale nasterii. O alta tehnica este cea a determinarii radiestezice, insa ambele tehnici (pendul si radiestezie), nu sunt 100% corecte si riscam sa facem erori nedorite in stabilirea ascendentului.

Sfaturi pentru cei ce doresc sa devina parinti

Intotdeauna am spus clientilor mei, care isi doresc sa devina parinti, ca actul de a aduce pe lume un copil este o mare responsabilitate, care necesita o pregatire energetica. Asta, in cazul in care, desigur iti doresti ca urmasul tau sa aiba parte de energie pozitiva si de o viata frumoasa. 

Viitorul parinte trebuie:

 • sa invete sa isi controleze orgoliile si fricile;
 • sa-si examineze frustrarile;
 • sa faca pace cu evenimentele din trecutul sau, pentru a lasa loc venirii pe lume a unei energii armonioase.

Viitoarea mama, mai ales, trebuie sa constientizeze, ca de energile sale interioare se va conecta viitorul sau copil, iar apoi, in functie de ,,frecventa” pe care a primit-o, acesta va avea un anumit tip de personalitate si comportament.

Cred ca ai intalnit, de multe ori, oameni frumosi, destepti, dar care au parte de o viata haotica, de multa suferinta si esec. Intotdeauna, cand intalnesc astfel de clienti la consultatii, prima intrebare este: ,,care este relatia ta cu mama?”, ,,ce iti amintesti din prima copilarie?”.

Relatia cu mama, prima copilarie, sunt elemente definitorii ale Ascendentului, care marcheaza evolutia adultului. Oamenii care au o mama echilibrata, vor avea intotdeauna o astrograma echilibrata si lectii de destin care tind spre evolutie, in timp ce persoanele care sunt agitate, nelinistite si in stagnare au intai de rezolvat foarte multe in relatia cu mama.

Prin urmare, atunci cand in viata ta ai parte de un tipar negativ repetitiv (relatii proaste, boli, pierderi de bani, abuzuri, etc), intreaba-te daca exista o curgere lina intre zodie-ascendent, daca sunt complementare si daca se sustin.

In cazul in care, ai o disonanta, iti recomand sa discuti cu mama (daca mai este in viata), sa descoperi ce a marcat-o negativ in viata ei cu 2-3 ani inainte de a ramane insarcinata sau pe perioada nasterii sale. Vei fi surprins, ca-ti va povesti despre o situatie traumatizanta, o pierdere, o deceptie, o dezamagire. Daca mama nu mai este in viata, atunci poti medita, poti apela la tehnici ezoterice adiacente (de exemplu, eu personal recomand constelatiile sau regresiile) pentru a lucra pe energiile negative, care te-ar putea influenta. Intotdeauna exista solutii pentru rearmonizarea constienta a relatiei Ascendent-Zodie si iti voi prezenta in alte articole cateva dintre aceste solutii.

Relatiile astrale disonante

Ce inseamna insa o ,,relatie disonanta astrala?” Pe scurt, atunci cand energia zodiei si energia ascendentului nu sunt asemanatoare, avem o ,,relatie disonanta”. Zodia reprezinta energia vitala, ascendentul reprezinta energia pe care o manifesti in relatia si in raport cu cei din jur, este felul in cre ii impactezi pe oameni. Uneori zodia poate sufoca ascendentul si atunci esti plin de energie insa nu stii sa o exprimi; alteori ascendentul sufoca zodia si atunci devii prea interesat de exterior, fara sa iti mai pese aproape deloc de ce nevoi ai tu.

Disonantele radicale extreme

Acest tip de disonante necesita mult efort pentru a echilibra lumea emotionala; ai nevoie sa aplici tehnici de meditatie, de reculegere, terapie psihologica, introspectie, sa inveti sa fii mai relaxat, sa accepti unele compromisuri, sa nu fii incrancenat, obtuz, incapatanat excesiv:

 • Daca esti nascut in zodie de foc (Berbec, Leu, Sagetator) si ai ascendentul in semne de apa ( Rac, Scorpion, Pesti)- valabil si daca esti nascut in zodie de apa si ai acendentul in semn de foc;
 • Daca esti nascut in zodie de aer (Gemeni, Balanta Varsator) si ai ascendentul in semn de pamant (Taur, Fecioara, Capricorn)

Disonantele radicale

In acest caz, punctele negative ale personalitatii tale se pot echilibra cu putin efort din partea ta. Cand cei din jur iti reproseaza un comportament neadecvat, daca acorzi atentie tiparului tau si tii seama de recomandarile exteriorului, atunci poti ,,vindeca” foarte repede dezechilibrele.

 • Daca esti nascut in zodie de aer (Gemeni, Balanta, Varsator) si ai ascendentul in semn de apa ( Rac, Scorpion, Pesti)

Activarea Ascedentului printr-un ritual

Aceasta sectiune se adreseaza numai persoanelor care sunt sigure de ora aproximativa a nasterii (se permite un decalaj de plus/minus doua ore), pentru ca in acest fel putem identifica cu siguranta ascendentul.

Activarea ascendentului este de fapt o tehnica de constientizare, insa se adreseaza numai in cazul compatibilitatii dintre ascendent si zodie. Astfel, poti face acest ritual, numai daca ai urmatoarele combinatii de zodie si Ascendent:

 • Daca esti nascut in oricare zodie de foc (Berbec, Leu, Sagetator) si ai ascendentul in orice semn de pamant (Taur, Fecioara,Capricorn); la fel daca esti nascut in orice zodie de pamant si ai ascendentul intr-un semn de foc;
 • Daca esti nascut  in orice zodie de apa (Rac, Scorpion, Pesti) si ai ascendentul in orice semn de pamant (Taur, Fecioara,Capricorn); la fel daca esti nascut in orice zodie de pamant si ai ascendentul intr-un semn de apa;
 • Daca esti nascut in orice zodie de foc (Berbec, Leu, Sagetator) si ai ascendentul in orice semn de aer (Gemeni, Balanta, Varsator); la fel daca esti nascut in orice zodie de aer si ai ascendentul intr-un semn a foc (Berbec, Leu, Sagetator);
 • Daca te-ai nascut intr-un semn de foc (Berbec, Leu, Sagetator) si ai ascendentul in oricare semn de foc (Berbec, Leu, Sagetator);
 • Daca te-ai nascut intr-un semn de pamant (Taur, Fecioara,Capricorn) si ai ascendentul in oricare semn de pamant (Taur, Fecioara, Capricorn);
 • Daca te-ai nascut intr-un semn de aer (Gemeni, Balanta, Varsator) si ai ascendentul in oricare semn de aer (Gemeni, Balanta, Varsator);
 • Daca te-ai nascut intr-un semn de apa (Rac, Scorpion, Pesti) si ai ascendentul in oricare semn de apa (Rac, Scorpion, Pesti).

Din ce motiv se poate face ritualul numai daca ai aceste combinatii intre zodie si ascendent?

Deoarece, asa cum am prezentat mai sus, exista si disonante energetice intre zodii si ascendent. Persoanele nascute pe o disonanta majora sau minora au intai de lucrat cu ei, cu sinele lor, pentru a tine sub control disonanta. A tine sub control disonanta inseamna sa nu o dezechilibrezi potentand zodia sau ascendentul, pentru ca dai nastere din nou unui dezechilibru. Iata ce de ti-am prezentat compatibilitatile dintre zodii si ascendent si numai daca ai acest tip de compatibilitate poti activa ascendentul.

In cazul in care nu ai zodia compatibila cu ascendentul nu fa acest ritual, insa, cu siguranta ca informatiile prezentate atat in acest articol cat si in suita de articole viitoare iti vor fi de folos in viata, atat tie cat si celor apropiati. 

Cu ce ma ajuta acest ritual? Poate avea efecte negative sau reactii adverse?

Ascendentul reprezinta modul in care esti perceput de cei din jur, reprezinta impactul pe care il ai asupra celorlalti. In cazul in care intrunesti cele doua conditii expuse mai sus (adica sa iti cunosti ora aproximativa a nasterii si daca combinatia zodie+ascendent se regaseste in tabelul compatibilitatilor) atunci prin acest ritual de activare a ascendentului vei primi o doza suplimentara de incredere in sine, de putere de convingere, de capacitate de a diferentia mai bine intre provocarile pozitive sau negative pe care ti le lanseaza viata.

In situatia in care esti sigur de zodie si ascendent si intrunesti conditiile expuse mai sus, nu pot exista reactii adverse.

In ce consta ritualul?

Pasul 1 — Este un ritual simplu, care se realizeaza la ziua de nastere, in palierul orar aproximativ in care te-ai nascut. In ziua si ora nasterii tale, te vei imbraca cu hainele preferate sau vei purta culorile cu care te simti cel mai bine, te asezi confortabil intr-un fotoliu sau pe o canapea. Poti sta in sezut, poti sta intins, important este sa te simti tu cat mai relaxat si linistit.

Va trebui sa te deconectezi de toate sursele adiacente care ar putea reprezenta un bruiaj sonor pentru tine (telefon, televizor, persoane zgomotoase).

Pasul 2 — Apoi, iti imaginezi cum te afli pe o campie frumoasa, luminoasa, verde, cu un cer albastru deasupra ta. Esti relaxat, impacat si echilibrat.

 • Incepi sa te vizualizezi ca fiind un copac (aici poti lasa imaginatia ta sa se manifeste, poti fi orice arbore cu care rezonezi: pin, brad, stejar, artar, pom fructifer, etc).
 • Iti imaginezi cum picioarele se transforma in radacini adanci, care patrund in pamant, fixate puternic, stabil, facandu-te sa rezisti la orice intemperie. (Radacinile reprezinta ascendentul, legatura cu mama, cu Mama Pamant).
 • Apoi vizualizezi cum coroana se inalta spre cerul albastru verde, puternica, frumoasa. (Coroana reprezinta zodia, intruchipeaza energia ta vitala). Te rog sa o vizualizezi cat mai frumoasa, armonioasa, sa vizualizezi copacul in intregime. Esti tu, stabil, bine infipt in pamant, dar totusi ridicandu-te fara teama spre cer, spre evolutie. Cand ai stabilizat imaginea, te invit sa rostesti in gand urmatoarele fraze:
,,Sunt energie pura. Sunt puternic, sanatos, luminos. Chem energiile benefice ale stramosilor mei, chem forta benefica a stramosilor mei, ca prin ea sa imi activez ascendentul. Sunt puternic, linistit si echilibrat.”

Poti repeta aceste fraze cat de mult doresti, pana simti cum te incarci cu energie si lumina.

 • Apoi multumeste in gand energiilor de lumina care te-au sprijinit si poti deschide ochii, pentru a-ti relua cu maxima eficienta activitatile zilnice.

Asa sa fie!

In loc de concluzie …

Iti adresez o invitatie la lectura… evident, daca vrei sa aflii mai multe despre Ascendentul tau si cum se reflecta acesta in viata de zi cu zi. In saptamanile care urmeaza, vom publica o serie de articole cu privire la toate cele 12 Ascendente.