Invata din greselile trecutului

Harta saptamanii care incepe, pare simpla, usoara, draguta la prima vedere . Este vorba de cel mai benefic aspect din astrologie, numit Marea Trina, care activeaza casa comunicarii, casa relatiilor de lunga durata si casa parteneriatelor. Ar fi vorba despre o saptamana prietenoasa, in care vorbim, ne largim cercul de prieteni, incheiem aliante profitabile. Tocmai cand ma pregateam sa incep sa va povestesc despre asta, ceva in mintea mea nu ma lasa in pace. Am privit harta iar si iar si am realizat ca in spatele Marii Trine, care este doar o masca pentru superficiali, se afla ceva mult mult mai adanc.

24-30 august, o saptamana magica

In saptamanile magice (rare, mult prea rare pentru gustul meu) conexunea dintre suflet- trup si univers (astral,divinitate) este foarte puternica. In aceste saptamani se produc multe sincronicitati, coincidente, apar uneori blocaje su deschideri neasteptate de drum.Acestea ne ghideaza catre a continua intr-o directie, sau ne avertizeaza sa spunem stop joc in situatiile nepotrivite noua.

Am verificat tranzitele Lunii (intotdeauna cand e vorba despre Venus –iubire-, cauta Zeita Mama, Luna, pentru ca si ea isi are povestea ei, mai ales in spatamanile magice. Luna ne aduce gramul acela de emotie mentala care ne inveseleste sau intristeaza, care ne face sa visam la trecut au sa ne facem planuri de viitor). Saptamana debuteaza sub protectia Marei Trine, insa acest aspect este deschis de Venus retrograd. Intotdeauna in retrogradari avem misiunea- ca vrem sau nu- sa facem ordine intr-un anumit sector din viata. De aceasta data, sectorul are o dubla conotatie: iubirea si banii. Vom fi testati in iubire (fidelitate, loialitate, duplicitate, gelozie, tradare) si va trebui sa ne gestionam banii cu intelepciune.

Trecutul, care nu ne da pace

Casa a 4-a vizeaza vietile anterioare. In casa a 4-a (care este guvernata intotdeauna de Luna, cea care activeaza trecutul, karma, melancolia) se afla saptamana aceasta o aglomeratie de planete. Ele aduc tot felul de provocari lansate de trecut: vechiiubiti care apar peste noapte,  gandurile noastre care vor aluneca catre diverse intamplari din trecut, tentatia repetarii unor erori pe cere le-am mai facut. Trecutul va da buzna in viata noastra, fara sa respecte nicio regula. O va face fizic si/sau mental, obosindu-ne peste masura.

  • Berbec, Leu si Sagetator — vor intalni provocari legate de finante, relatia cu strainatatea, afaceri;
  • Taur, Fecioara si Capricorn — vor regla lucruri in sectoarele calatoriilor, relatiilor de lunga durata si al finatelor;
  • Rac, Scorpion si Pesti — vor fi provocati de sectorul muncii, afirmare personala, probleme cu relatiile actuale;
  • Gemenii, Balanta si Varsator — vor trebui sa infrunte sectoarele iubirii, al relatiei cu strainatatea si al afacerilor.

Nu te lupta cu gandurile care te asalteaza

Sfatul meu, indiferent de zodia din care faci parte, este sa nu te lupti cu gandurile care te impresoara. Cu cat incerci sa scapi de ele, cu atat mai puternice vor fi. Incearca sa le integrezi, sa accepti ca ai trecut printr-o experienta -buna sau rea-, ca ai invatat din toata povestea si, intoarce spatele trecutului! Nu e vorba nici de fuga si nici de abandon, ci pur si simplu, in loc sa te ancorezi in ganduri si melancolie, opteaza sa faci o alta actiune. Cea mai buna solutie este sa iti reactivezi Venus-ul interior facand o plimbare frumoasa in parc, oferindu-ti un mic exces culinar,  cumparandu-ti ceva dragut de purtat. Si vei vedea ca pe masura ce te intorci spre tine, trecutul incepe sa paleasca. Universul va intelege ca vrei sa fii lasat in pace, ca ti-a ajuns sa suferi nopti in sir strangand perna in brate si plangand dupa cineva care e prea ocupat, sau care iti aduce 1001 de argumente pentru incapacitatea de a actiona. Mesajul e clar si irevocabil: suficient!merit mai mult! ma recompensez pentru vointa, puterea si abilitatile mele! Melancolia nu rezista mult in preajma bunei dispozitii.

Asa incat secretul ca sa te bucuri de puterea Marii Trine, nu este sa alergi inspre tot felul de evenimente sociale, sa pierzi ore in sir vorbind si nevrute cu persoane necunoscute. Solutia este sa lasi trecutul in urma, devinitiv si irevocabil. Nu mai repeta iar si iar aceleasi erori. Recompenseaza-te pentru fiecare zi in care nu ai cazut prada tentatiei. Si apoi, Marea Trina iti va aduce o viata noua, un cerc nou de prieteni, experiente noi.

Iar saptamana aceasta, finalul este adus de Luna Plina,  eveniment care va avea loc pe data de 29 august ora 20.35 ora Romaniei. Dar despre Luna plina iti promit un articol special vineri (cand este ziua lui Venus).