IEPURE

iepure

In astrologia chineza se considera ca anul Iepurelui este unul dintre cei mai norocosi si multe cupluri isi planifica sa dea nastere copiilor. Iepurele reprezinta norocul si longevitatea. Este o persoana cu maniere placute, are un suflet bun, are o sensibilitate profunda, voce calda si gusturi rafinate. De multe ori nativii Iepure sunt considerati a fi timizi si noncombativi. Ii place sa fie inconjurat de persoane pe care le cunoaste, de familie si de prieteni. Este intelegator, are rabdare si este protector cu oamenii la care tine. Se spune ca fara o familie puternica si fara prieteni apropiati, Iepurele nu ar avea niciodata armele necesare pentru a infrunta obstacolele vietii. Este extrem de sensibil si din acest motiv este inclinat catre perioade de depresie sau de melancolie. Ii place linistea caminului sau se simte in siguranta in sanul familiei, ii place viata linistita si nu cauta conflicte cu nimeni. Este muncitor, dar nu-i place sa intre in competitie. Iata de ce Iepurele devine un excelent executant. Este rezervat si are un simt artistic puternic dezvoltat. Ii place munca manuala, minutioasa si migaloasa. Deoarece este o persoana sensibila si in interiorul sau se afla o avalansa de emotii, ii este foarte greu sa le scoata la suprafata si multi oameni care nu-l cunosc suficient tind sa-l catalogheze ca fiind distant, rece, superficial si indiferent. Acest nativ are mana buna la afaceri. Ii reusesc toate tranzactiile financiare la care participa. Nu-i plac foarte mult excesele emotionale, nu incerca sa-l imbratisezi, sa-l impresionezi plangand sau sa-i faci scene dramatice. Toate acestea vor pune nativul Iepure pe fuga indiferent daca este femeie sau barbat. Are rabdare sa asculte problemele tale, dar in nici un caz nu fa greseala sa intri pe panta efuziunilor emotionale. Este un bun pastrator al secretelor, iar in grupurile sociale prefera sa urmareasca ce spun cei din jur si sa nu sara prea mult in evidenta. Nu te lasa influentat de temperamentul sau, chiar daca la suprafata pare o fire sensibila, astenica, usor de impresionat in momentele critice, profunde ale vietii este capabil sa se descurce exemplar. Este o persoana corecta si pretinde acelasi lucru si de la ceilalti. Nu vorbeste in plus si da sfaturi numai atunci cand considera ca persoana din fata sa chiar are nevoie de o parere suplimentara. Este o persoana foarte apreciata pentru ca nu barfeste si este prudent cu maniera in care comunica.

Iepure — elementele naturii

In teoria chineza a elementelor fiecare semn zodiacal este asociat cu unul dintre cele cinci elemente ale naturii: Lemnul, Focul, Pamantul, Metalul si Apa. Se considera ca liniile temperamentale si caracteristice ale unui nativ sunt influentate atat de anul de nastere al nativului, care intra sub incidenta unui semn animal zodiacal specific, dar si a elementului de care apartine anul nasterii nativului. Prin urmare, exista cinci tipuri de Iepure, fiecare avand caracteristici diferite.

Iepurele de Metal

Este atipic, fiind inzestrat cu o fire puternica, rezistent la presiunile psihice si fizice la care il supune viata. Atunci cand isi propune sa atinga un obiectiv lucrurile ii merg de minune, are incredere in el, isi cunoaste talentele si limitele. Nu este persoana cea mai potrivita cu care sa intri intr-o discutie in contradictoriu pentru ca ii este aproape imposibil sa accepte compromisuri. Isi asuma responsabilitati, nu se da in laturi de la munca si atunci cand realizeaza ceva fii convins ca isi va duce promisiunea la bun sfarsit.

Iepurele de Lemn

Reprezinta imaginea muncitorului desavarsit. Inzestrat cu ambitii speciale, are talentul de a urca pe scara ierarhica pana pe cele mai inalte pozitii gratie ambitiei pe care o manifesta, curajului de a intreprinde actiuni, bunavointei si compasiunii pe care o arata celor din jur. Nu-i place sa intre in competitii si mai degraba este promovat deoarece stie sa taca in momentele potrivite si stie sa vorbeasca atunci cand situatia o cere. Simte nevoia sa apartina unei echipe si poate fi considerat un team leader.

Iepurele de Apa

Este un nativ fragil emotional, emotiv si usor de impresionat. Nu-i plac intrigile, nedreptatile, atacurile nejustificate, detesta criticile si este extrem de milos. Din pacate, acest nativ poate fi impresionat de lacrimile celor din jur si este o prada usor de manipulat de catre cei rauvoitori.

Iepurele de Pamant

Daca vrei sa intalnesti un antreprenor de succes atunci cauta un Iepure de Pamant. Este unul dintre cele mai calculate semne zodiacale. Isi atinge obiectivele indiferent de dificultatea drumului. Este tenace si nu se teme sa intre intr-o lupta directa atunci cand este voba sa-si atinga obiectivele. Este atent la nevoile familiei si trebuie sa lupte cu tendintele de ipohondrie pe care le are.

Iepurele de Foc

Este o persoana deschisa, spontana, nu suporta nedreptatea si de multe ori devine portavocea celor oprimati. Il intalnim in pozitia liderului de sindicat, de aparator al drepturilor omului sau a animalelor sau politician din zona ecologista. Este o persoana capabila sa conduca grupurile de oameni si cele mai frumoase rezultate le obtine din pozitia de team leader. Are un simt al umorului destul de sarcastic insa are grija sa nu jigneasca pe nimeni.

Femeia Iepure

Este o adevarata piesa rara deoarece este foarte greu de cucerit. Este enigmatica, atenta in relatiile sale, dar in acelasi timp este si sigura de ea. Ii place noul, modernitatea si este atrasa de tot ceea ce este frumos si sofisticat. Are o pedispozitie evidenta catre depresie, nu este foarte statornica si ii plac schimbarile. Atunci cand are ocazia sa se implice intr-o relatie de lunga durata, aceasta femeie trebuie sa se simta in deplina siguranta inainte de a-si da inima in mana partenerului. Ii place sa-si gaseasca parteneri pe care ii poate domina. Se intelege foarte bine cu barbatul nascut in zodia Caprei.

Barbatul Iepure

Este sensibil si emotiv. Este un magnet pentru femeile puternice. Este genul de barbat care ia relatia de cuplu foarte in serios dedicandu-se intru totul acesteia. Pentru ca se gandeste mult, prefera sa nu se casatoreasca prea repede dorind, mai degraba, sa-si evaluaeze partenera inainte de a face un pas important in aceasta directie. In momentul in care are o relatie de cuplu ii place sa experimenteze lucruri noi, iar asta il face infidel, totusi secretomania cu care il inzestreaza zodia il face foarte grijuliu in privinta escapadelor sale amoroase reusind sa le ascunda intotdeauna. Este o persoana altruista si copiii sai sunt foarte importanti pentru acesta, de multe ori face copii la tinerete. Colaboreaza foarte bine cu femeia din zodia Bivolului sau a Sobolanului.

Autor: Dr. Astrolog Alexandra Coman

Editor: Ana Bodaproste