Arhanghelul Gabriel — Mesagerul Divin

Numele „Gabriel” isi are originea in limba ebraica si inseamna “Dumnezeu este puterea mea” si este arhanghelul aducator de vesti importante. Arhanghelul Gabriel este ingerul bunatatii si milostivirii lui Dumnezeu, fiind cunoscut si sub numele de Gavriil, Abruel, Jibril, Jiburili, Serafili sau Gibrail. Lumea crestina il onoreaza pe 8 noiembrie, alaturi de Arhanghelul Mihail, cei doi fiind considerati conducatorii cetelor de ingeri.

Mesagerul Divin

Buna Vestire - pictura de de Paolo de Matteis (1712)

Buna Vestire - pictura de de Paolo de Matteis (1712)

Numit si Mesagerul Divin, Arh. Gabriel este cunoscut ca fiind de mare ajutor deopotriva parintilor si mesagerilor umani. Sa nu uitam ca Arh. Gabriel este cel care a comunicat Sfintilor Parinti Ioachim si Ana nasterea Maicii Domnului, iar mai tarziu a vestit Fecioarei Maria taina intruparii Mantuitorului Iisus Hristos.

Tot Gabriel i-a vestit lui Daniel intoarcerea evreilor din captivitatea babiloneana, relevandu-i acestuia si viitorul natiunilor. El a comunicat pastorilor ca in Betleem ca s-a nascut Mesia si a dezvaluit magilor taina intruparii. Tot Arh. Gabriel s-a aratat in templu lui Zaharia ca sotia lui, Elisabeta, va naste la batranete pe Sfantul Ioan Botezatorul, Inainte-Mergatorul.

In traditia islamica, Arhanghelul Gabriel este cel ce s-a aratat lui Mohamed (c.570-632 d.Hr.) in timpul unei rugaciuni. In timpul unor astfel de aparitii, Arh. Gabriel i-a dictat lui Mohamed intreg textul Coranului. Nu intamplator, cuvantul “Koran” inseamna “adresare”, “recitare”  

Ajutorul Arhanghelului Gabriel

Pictura de Guido Reni

Pictura de Guido Reni

Gabriel este cel care ajuta pe toti cei a caror misiune personala in aceasta viata implica arta si comunicarea. Pe artisti, ziaristi, scriitori ii ajuta actionand ca ghid, inspirand, sprijinindu-i pentru a-si depasi fricile, teama, amanarea si inhibitiile. Asadar ajutorul sau este binevenit pentru artisti si proiectele legate de arte, jurnalisti, scriitori, activitati si proiecte de televiziune si radio.

Arhanghelul Gabriel poate fi invocat pentru Il mai poti chema pentru a-ti aduce claritate in ganduri, capacitatea de a distinge binele de rau, puterea de a ramane constant drumului pe care il ai de parcurs. Iti da curaj si incredere.

In ce priveste comunicare, Arhanghelul Gabriel iti poate fi de mare ajutor cerandu-i sa te ajute sa gasesti cea mai buna maniera de a te exprima, sa alegi cele mai potrivite cuvinte, sa transmiti mesajele importante.  

Este protectorul copiilor mici, iar cei care isi doresc sa devina parinti, il pot invoca pe Arh. Gabriel pentru a le conferi fertilitate si capacitatea de a procrea copii sanatosi sau pentru adoptia unui copil.

Invocarea Arhanghelului Gabriel

Daca doresti sa il invoci, sfatul Dr. Astrolog Alexandra Coman este sa urmezi un mic ritual, pentru a-ti arata in primul rand respectul in fata sa. Deoarece guverneaza luminariul Luna si zodia Racului, atunci ziua cea mai potrivita pentru a-l invoca este ziua de Luni seara, dupa apusul Soarelui.

Se acorda o atentie deosebita curatarii spatiului (camerei) in care il vei invoca pe arhanghel, rostind cu voce tare orice rugacine cu care rezonezi si plasand in colturile camerei sare pura, neiodata. Ar fi de dorit sa ai un covoras sau o tesatura, de preferinta matase, materialul guvernat de acest arhanghel, care sa contina macar una dintre culorile sale (alb, argintiu sau violet). Plaseaza aceasta tesatura in mijlocul camerei, asezandu-te pe ea.

Poti spori puterea energiei pe care urmeaza sa o invoci astfel:

  • Plasand in camera o piatra a lunii, o perla sau turmeric; daca nu ai un cristal, poti folosi si o bijuterie care sa contina cristalele de mai sus;
  • Aducand in spatiul respectiv orice obiect (bijuterie, fotografie, statueta) care sa aiba imaginea unei bufnite, lup sau un crin alb;
  • Aprinzand noua lumanari argintii, albe sau violet, poti incarca atmosfera cu energia arhanghelului aprinzand;
  • Avand in spatiu uleiuri esentiale de yilang-yilang, camfor sau iasomie, arome asociate cu Arhanghelul Gabriel.

Te asezi pe covoras in mijlocul camerei, cu corpul orientat catre zona de Est a camerei si rostesti:

,,Te chem pe tine arhanghele Gabriel, cu inima curata si plina de intentii bune. Iti recunosc puterea nemaginita, ma inclin cu respect in fata intelepciunii si echilibrului tau. Informatiile pe care mi le vei transmite vor fi folosite in scopuri neegoiste. Te invoc pentru a ma ajuta sa … (aici rostesti dorinta). Iti recunosc puterea, iti recunosc intelepciunea, iti recunosc echilibrul. Fie ca informatiile pe care mi le vei transmite sa ma ajute sa evoluez. In numele lui Dumnezeu, Amin!”.

Te rotesti catre Sud, rostind aceeasi invocatie apoi catre Vest si apoi catre Nord, rostind, de fiecare data incantatia. La final, inchizi ochii, respiri adanc si vizualizeaza cum dorinta pe are ai rostit-o prinde forma si  se materializeaza.

Pentru arta si artisti ...

Doreen Virtue mentioneaza in cartea sa “Arhangheli si maestrii inaltati” urmatoarea invocatie care se adreseaza celor ce doresc sa inceapa un proiect artistic sau de comunicare.

“Arhanghele Gabriel, te rog sa fii alaturi de mine in timp ce (descrieti proiectul). Te rog sa deschizi canalele mele creatoare, astfel incat sa fiu intr-adevar inspirat. Ajuta-ma sa-mi deschid mintea pentru a putea da nastere unor idei unice. Si te rog sa ma ajuti sa am energia si motivatia necesara pentru a aduce la buns sfarsit aceasta inspiratie. Multumesc, Arhanghele Gabriel.”

Arh. Gabriel, simboluri si zodii ...

Ar fi bine sa ai in vedere cateva informatii cu privire la elementele pe care le guverneaza Arh. Gabriel: 

  • Guverneaza — luminariul Luna si zodia Rac; ziua de luni; numarul 9; chakra 2 (chakra )
  • Culorile sale — argintiu, alb si violet;
  • Cristale si metaleCitrin, Perla, Piatra Lunii;
  • Simboluri — crin, trompeta;
  • Metale si materiale — aur si cupru; matase;
  • Arome — uleiuri esentiale de yilang-yilang, camfor, iasomie, santal, trandafir.
Pictura de Luca Giordano

Pictura de Luca Giordano

Arhanghelul Gabriel guverneaza Chakra 2 (Chakra Sacrala/ Svadhisthana). Iata de ce, in cazul in care suferi de afectiuni ale rinichilor, vezicii urinare si organelor genitale, ii poti cere ajutor de vindecare Arh. Gabriel. 

In iconografia ortodoxa, dar nu numai, Arhanghelul Gavriil este reprezentat purtand in mana o floare de crin alb, ca simbol al bucuriei si binecuvantarii pe care o aduce.

In loc de concluzie, am sa-ti fac invitatia sa citesti articolul dedicat traditiilor si obiceiurilor romanesti legate de soborul Arh. Mihail si Gavriil pe care-l voi publica pe 8 noiembrie. 

 

Autor: Ana Maria Bogdan (Editor in Chief, Roastrolog.com)

Arh.Gabriel - lecturi recomandate

Articolele pe care ti le recomandam mai jos abordeaza teme mentionate anterior si care au legatura cu misiunea si ajutorul Arhanghelului Gabriel (ex. numarul 9 ca cifra a destinului, a zilei de nastere etc; cristale si zodia Rac/ Triada de Apa).