Metatron

Arhanghelul Metatron este singurul inger al sferelor celeste care a cunoscut conditia umana. Sub numele de Enoh, a fost al saptelea patriarh dupa Adam. Sufletul sau a fost toata viata plin de credinta, de iubire pentru oameni si foarte atent la intelesurile faptelor, nutrind convingerea ca numai acela care invata permanent din ceea ce se petrece in el si in afara lui este capabil sa-si ajute cu adevarat semenii. Astfel, el a urmat de la sine calea intelepciunii si a bunatatii inimii. Dupa moartea sa, a fost ridicat la Cer, unde Dumnezeu l-a investit ca Arhanghel.

Descoperirea valorii propriilor fapte

Arhanghelul Metatron ne ajuta sa descoperim valoarea faptelor noastre; este martorul binelui pe care il facem si al iubirii pe care o daruim; ne permite sa ne concretizam capacitatea de a iubi si de a fi iubiti.

Arhanghelul Metatron este considerat Arhivarul Cerului, pentru ca este insarcinat sa inregistreze toate faptele noastre in Cartea Vietii, dar si sa-si aduca sprijinul la implinirea proiectelor oamenilor. El ne indeamna sa invatam din fiecare experienta a vietii, sa acceptam tot ceea ce ni se ofera, sa cautam sa intelegem sensul profund al fiecarui lucru.

Metatron, puntea dintre Dumnezeu si om

Metatron este un fel de punte intre Dumnezeu si om, care poate sa-i ceara sprijinul in cunoasterea valorii faptelor sale. El ne ajuta sa pastram echilibrul intre ceea ce dam si ceea ce pastram pentru noi insine, pentru a ne defini mai bine limitele si pentru a intelege adevaratul sens al propriei fiinte. Pentru aceasta, este necesar mai intai sa constientizam ca fiecare om vine pe Pamant cu un rost, fiecare are ceva de implinit, iar acest “ceva” este in acord deplin cu fiinta lui si cu vointa divina. Ne asista in descoperirea potentialitatilor fiintei noastre si ne creeaza oportunitati prin care sa ni le punem in valoare. Ne ajuta sa intelegem ca, atunci cand ne simtim goi, apatici, tristi sau furiosi, iar problemele se tin lant de noi, nu suntem pe drumul cel bun. Atunci e momentul sa ne oprim si sa-l rugam pe Arhanghelul Metatron sa ne inspire si sa ne ghideze in gasirea drumului potrivit pentru noi insine. Pentru ca nu exista un drum mai bun sau mai putin bun, mai greu sau mai usor, ci doar drumul potrivit fiecaruia. Si nu-l vom gasi cautand modele in stanga si-n dreapta, ci numai in noi insine. Ne ajuta sa ne implinim menirea in bucurie si sa intelegem ca starea de implinire a oricarei fiinte umane este strans legata de implinirea menirii.

Metatron ne invata sa gasim masura corecta in iubire, munca, creatie, aducand in viata noastra echilibru, sanatate, armonie si seninatate. El este, astfel, martorul faptelor noastre bune si al tuturor acelor acte ale vietii si ale iubirii pe care nimeni in afara lui nu ni le cunoaste. Nimeni altul in afara lui nu a stocat evenimente, fapte si intamplari in memoria Universului (care este, de fapt, Memoria Divina) asa cum a facut el, astfel incat, ori de cate ori ne este greu, prin rugaciune si prin credinta, noi sa primim de acolo starea sufleteasca sau ideea care sa ne salveze.

Ajutor de la Metatron

Metatron este alaturi de noi atunci cand trebuie sa depunem eforturi importante, in cele mai diverse situatii: relatii afective, implinirea unor aspiratii, renuntarea la obiceiuri nocive, aplanarea conflictelor prin intelegerea cauzelor etc.

Ne rugam Arhanghelului Metatron sa ne incurajeze in intreprinderile noastre si sa ne acorde o viziune justa asupra a ceea ce avem de indeplinit. In apelarile noastre sa-i cerem sa ne faca sa stim daca eforturile noastre sunt suficiente sau daca, dimpotriva, trebuie sa ne intensificam energiile pentru noi insine sau pentru ceilalti. 

Sursa: lumeaingerilor.ro 

Recomandari

Daca vrei sa afli mai multe despre misiunea fiecarui inger si pentru ce anume ii poti cere ajutorul, iti recomand sa citesti articolele despre: