Triada de Aer

Astazi am sa-ti povestesc despre cei trei arhanghelii—Rafael, Hagiel si Uriel, care guverneaza cele trei semne ale zodiacului—Gemeni, Balanta, Varsator, toate aflate sub influenta triadei de aer. 

Ca si in cazul articolelor despre Triada de Foc si Triada de Pamant, doresc sa subliniez faptul ca, in functie de problemele cu care te confrunti intr-o anumita etapa de viata, poti chema in ajutor si arhanghelii sau ingerii guvernatori ai celorlalte zodii. De exemplu, daca esti nascut in semnul zodiacal al Gemenilor, Balantei sau Varsatorului, insa te confrunti cu o problema care necesita interventia arhanghelului Mihail, nu trebuie sa ai nicio ezitare si sa il chem intr-ajutor. Nu trebuie sa uiti ca in conformitate cu legea universului, indiferent de ierarhia cereasca la care facem referire, se respecta obligatoriu liberul arbitru al persoanei. Prin urmare, asta inseamna ca ingerii pazitori, arhanghelii si orice alta entitate de lumina nu vor interveni daca nu le soliciti  ajutorul. Asa incat nu conteaza zodia din care faci parte, atata timp cat ai o problema sau iti doresti pur si simplu sa simti prezenta unui anumit arhanghel sau inger in preajma ta, ii poti invoca sau chema in ajutor. Singura conditie este sa manifesti respect si veneratie in fata lor.

Gemeni— Arhanghelul Rafael

                   Arhanghelul Rafael

                   Arhanghelul Rafael

Derivat din cuvantul evreiesc Rophe— care inseamna ,,medic” si din cuvantul Ropach— care inseamna ,,Dumnezeu vindecatorul de suflete”, numele arhanghelului Raphael a fost asociat de multe ori cu vindecarea divina si cu armonizarea energiilor trupesti.

Cu toate acestea, numele arhanghelului nu este pomenit in Biblie, insa asta nu i-a impiedicat pe teologi sa sustina ca el este unul dintre cei trei arhangheli care au realizat minunea dumnezeiasca si au ajutat la conceperea urmasilor patriarhului Abraham si a sotiei sale sterpe, Sarah. Acelasi arhanghel a vindecat ranile nepotului lui Abraham si i-a daruit Regelui Solomon un inel fermecat.

 

Culoarea arhanghelului Rafael este culoarea verde. Aceasta este si culoarea pe care ar trebui sa o vizualizezi mental atunci cand doresti sa accesezi energiile vindecatoare ale acestui arhanghel.

Daca doresti sa il chemi pe arhanghelul Rafael in viata ta, pentru a te ajuta sa te vindeci de afectiuni fizice sau mentale, va trebui sa faci intai o baie sau un dus, apoi, imbracat cu haine curate si relaxat sa te intinzi comod pe pat sau sa te asezi in fotoliu. Inchide ochii, respira adanc si rosteste urmatoarea afirmatie:

“Arhanghele a tot vindecator, fie ca raza ta de lumina sa umple corpul cu energie vindecatoare. Fie ca energia vindecatoare sa patrunda prin fiecare celula, aducand curatarea de energii negative, echilibrarea si energizarea corpului meu. Amin!”

Balanta — Arhanghelul Hagiel

                    Arhanghelul Hagiel

                    Arhanghelul Hagiel

Conform Kabbalei, Hagiel este arhanghelul care guverneaza ziua de Vineri (varianta sa feminina in religia crestina este Sf.Parascheva). Traducerea numelui sau este ,,maretia lui Dumnezeu” si este unul dintre putinii arhangheli carora li s-a facut onoarea sa asiste la Creatie. Traditia il numeste ,,ingerul care l-a purtat pe Enoh in cer”.

Se spune ca simpla rostire a numelui Hagiel iti asigura protectia in fata energiilor negative. Hagiel mediaza intre contrarii, integrand elementele opuse si aducand echilibru in natura lucrurilor. Hagiel aduce frumusete, iubire, afectiune, echilibru in toate fiintele, pune capat luptelor, razboaiele si potoleste spiritele infierbantate.

 

Pentru a-l invoca pe Hagiel se recomanda sa ii scrii o scrisoare. Ar fi de dorit sa folosesti foi de hartie de culoare alba, verde sau roz, iar cerneala sau culoarea folosita sa fie tot roz sau verde. In scrisoare poti cere orice doresti, insa subiectul trebuie sa aiba legatura cu armonia, pacea, echilibrul dintre oameni, rude, iubiti, colegi de serviciu sau parteneri de afaceri. Cand ai terminat de scris, vei citi scrisoarea cu voce tare la ora 10 seara, obligatoriu intr-o zi de Vineri (de dorit ar fi in timpul lunii in crestere). Scrisoarea se introduce intr-un plic in care ar fi bine  sa puni fie petale din florile pe care le guverneaza (trandafiri rosii sau roz, orhidee) sau cateva fire din condimentele care sunt sub protectia sa (scortisoara, coriandru sau cimbru).

Dupa 28 de zile arzi plicul cu continutul sau  si astfel scrisoarea ta a fost ,,livrata” arhanghelului care iti va oferi ceea ce ai cerut.

Varsator— arhanghelul Uriel

                   Arhanghelul Auriel

                   Arhanghelul Auriel

 

  • Unul dintre marii predicatori din istoria iudaica, rabinul Simeon ben Lakish din Tiberias— care a trait in vechea Palestina in jurul anului 230d.H— afirma ca numele ingerilor si arhanghelilor folosite in Tora, au fost transmise din cultura babiloniana, iar la randul lor babilonienii au preluat aceste nume de la profetii si clarvazatorii din vechime.

Rabinul a facut o serie de comentarii despre arhanghelul Uriel, numindu-l ,,al patrulea arhanghel”— primii trei pe care el i-a mentionat au fost Gabriel, Mihail si Raphael—. Rabinul Simeon ben Lakish a oferit si traducerea numelui lui Uriel, care inseamna ,,lumina lui Dumnezeu”.

In traditia crestina, arhanghelului Uriel ii este atribuit miracolul de a-l fi salvat pe Ioan Botezatorul de la masacrul ordonat de regele Irod. Tot el este cel care i-a ajutat pe Ioan Botezatorul si pe mama sa Elisabeta sa se alature familiei lui Iisus, dupa ce au fugit in Egipt.

Arhanghelul Uriel este al patrulea dintre cei sapte arhangheli care au onoarea de a sta in preajma tronului Creatorului. El are misiunea de a contribui la ridicarea vibratiei umanitatii, transmitand ganduri inovatoare si revelatii oamenilor de stiinta si cercetatorilor, de-a lungul istoriei. El guverneaza alaturi de ingerul Baraquel legile astrologiei, alchimiei si magiei. Mai guverneaza toate activitatile ce tin de planul mental, de creativitatea si constiinta universala. El reprezinta veriga cheie care ne leaga pe noi, pamantenii, de lumea spirituala.

Uriel mai este cunoscut ca si Ingerul Salvarii. In aceasta ipostaza, el iti confera forta de a schimba destinul. Iti ofera intelepciunea de a lua deciziile potrivite, de a-ti vindeca viata, de a gasi resursele interioare ca sa izbandesti in fata vicisitudinilor vietii. Tot el te usureaza de povara amintirilor negative, aducandu-ti impacarea sufleteasca si intelepciune.

Arhanghelul Uriel poate fi invocat zilnic, pentru claritate in actiunile pe care le intreprinzi, dar si in momente de cumpana, cand ai nevoie sa te ridici deasupra emotiilor, sa fii impartial si sa iei deciziile cele mai bune. Cel mai potrivit moment pentru a-l invoca este atunci cand te trezesti si cobori din pat. Invocatia este foarte simpla, trebuie doar sa rostesti: ,,Arhanghele Uriel, ajuta-ma sa ajut!”

Lecturi despre Triade si Zodii ...

Daca insa te intereseaza sa citesti mai multe despre ingeri si arhanghelii care guverneaza cele 12 zodii,  lumea acestora, iti recomand urmatoarele articole si carti:

  • Andrei Plesu- Despre Ingeri
  • Sfantul Dionisie Areopagitul, Opere complete si Scoliile Sfantului Maxim Marturisitorul
  • Ioan Scararul- Scara dumnezeiescului urcus
  • A treia cartea a lui Enoch
  • Cartea lui Tobit
  • A doua carte a lui Esrah