Triada de Foc

Asa cum povesteam in articolul Astrologia si religia,  in astrologie lucram cu cele 4 triade, fiecare fiind alcatuita din 3 zodii:

  • Triada de foc—Berbec, Leu, Sagetator;
  • Triada de pamant—Taur, Fecioara, Capricorn;
  • Triada de aer—Gemeni, Balanta, Varsator;
  • Triada de apa—Rac, Scorpion, Pesti.

Astazi iti voi vorbi despre cei trei arhangheli—Camael, Mihail si Zadkiel, care guverneaza zodiile Berbec, Leu si respectiv Sagetator, toate acestea apartinand primei triade sau triada de foc, asa cum mai este ea numita.

Si pentru ca intotdeauna, oricare ar fi viata ta, poti cere ajutorul ingerilor sau arhanghelilor pazitori, am sa includ si cate o rugaciune care activeaza protectia acestora.

Doresc sa subliniez faptul ca, in functie de problemele cu care te confrunti intr-o anumita etapa de viata, poti chema in ajutor si arhanghelii sau ingerii guvernatori ai celorlalte zodii. De exemplu, daca esti nascut in semnul zodiacal al Berbecului, insa te confrunti cu o problema care necesita interventia arhanghelului Mihail, nu trebuie sa ai nicio ezitare ca sa il chemi intr-ajutor. Nu trebuie sa uiti ca in conformitate cu legea universului, indiferent de ierarhia cereasca la care apelezi, indiferent de ingerul sau arhanghelul pe care il invoci, se respecta obligatoriu liberul arbitru al persoanei. Prin urmare, asta inseamna ca ingerii pazitori, arhanghelii si orice alta entitate de lumina nu vor interveni daca nu le soliciti ajutorul.  Asa incat nu conteaza zodia din care faci parte, atata timp cat ai o problema sau iti doresti pur si simplu sa simti prezenta unui anumit inger sau arhanghel, ii poti invoca si chema in ajutor. Singura conditie este sa manifesti respect fata de acestia.

 

Berbec — Arhanghelul Camael

      Arhanghelul Camael

      Arhanghelul Camael

Arhanghelul Camael este un arhanghel puternic, cunoscut inca din timpurile Iudeo-Crestine. Camael este versiunea latina a numelui original, Khamail si se traduce prin: ,,cel care il cauta pe Dumnezeu”. Legenda spune ca el a fost conducatorul arhanghelilor care au fost desemnati sa ii goneasca pe Adam si Eva din Gradina Edenului, dupa ce au incalcat voia Domnului.

Arhanghelul Camael este asociat adesea cu dragostea in forma sa pura, avand capacitatea de a sterge durerea si suferinta din inimile oamenilor.

 

El este cel care iti insufla iertarea totala, te ajuta sa gasesti taria necesara pentru a merge inainte dupa ce ai iesit dintr-o relatie. Pe langa acestea, el este capabil sa te ajute sa iti gasesti sufletul pereche sau persoana potrivita unei relatii implintoare.

Doreen Virtue precizeaza ca tot Camael este cel care ,,lucreaza cu noi pentru a pune temelii puternice relatiilor si carierelor noastre, astfel incat sa fie trainice, importante si sanatoase.” Ii poti cere ajutorul pentru a-ti gasi cariera potrivita, misiunea personala sau obiecte pe care le-ai pierdut.

Rugaciunea pentru arhanghelul Camael este bine sa se realizeze Duminica, in zorii zilei, intre orele 6.30-9.30 dimineata. Orientat spre Est, imbracat de preferinta  cu un accesoriu vestimentar de culoare alba, se rosteste urmatoarea rugaciune:

,, Arhanghele Camael te invoc pentru a-mi face ordine in suflet, inima, trup si minte! Da-mi forta sa merg mai departe, da-mi intelepciunea sa stiu cand sa ma opresc si ajuta-ma sa imi gasesc curajul sa renasc continuu. Sterge din inima mea emotiile negative, sterge din mintea mea amintirile negative, da-mi compasiune, intelegere si iertare. Aici si acum. Amin"

LEU - Arhanghelul Mihail

       Arhanghelul Mihail

       Arhanghelul Mihail

Cunoscut si sub numele de Beshter, Mika’il sau Sabbathiel, Arhanghelul Mihail este singurul inger care este mentionat in cele mai importante texte reprezentative pentru cele trei mari religii ale lumii. Arhanghelul Mihail este mentionat in Torah (religia iudaica), in Biblie (religia crestina) si in Coran (religia islamica). In toate cele trei religii, numele sau este tradus cu sensul de ,,cel care este asemenea cu Dumnezeu” sau “cel care arata ca Dumnezeu”. In toate cele trei religii este descris ca fiind un ostas al Creatorului, menit sa se lupte cu raul si sa te protejeze de toate influentele negative. Mihail este cel care conduce cetele de ingeri cunoscute sub numele de “Virtuti”.   

 

Doreen Virtue aminteste faptul ca Mihail are capacitatea extraordinara de a repara aparatura electrica, mecanica, masina si chiar computerele. Asadar, il poti invoca atunci cand te confrunti cu astfel de probleme.

 

Rugaciune catre Arhanghelul Mihail  

Il poti invoca in momente de cumpana, cand te simti atacat din toate partile de oameni negativi, de situatii ciudate si complicate, de energii si forte malefice; atunci cand te simti blocat in implinirea misiunii personale sau in cariera. Iti da energie, vitalitate, curaj si protectie. Deoarece arhanghelul Mihail are forta si vigoarea unui adevarat soldat aflat in slujba binelui, ritualul de invocare este unul practic, eficient si rapid, care nu se pierde in multe detalii.

Astfel, dupa ce faci un dus rapid si revigorant, te pozitionezi in camera cu privirea orientata catre Sud. Arhanghelul Mihail simbolizeaza energia vitala, focul, viata, asa incat Sudul este punctul cardinal pe care il guverneaza. Inchizi ochii, respiri adanc de trei ori, vizualizand culorile sale: violet si albastru inchis. Pastrand ochii inchisi, rostim de trei ori:

,,Arhanghel al luminii, fiu al lui Dumnezeu, Mihail. Te chem pe tine si ingerii tai sa imi acordati protectie, sa deveniti un scut de lumina care sa ma protejeze impotriva a tot ce este negativ si intunecat. Te chem. Te chem. Te chem. Aici si Acum! Amin.”

 

Sagetator—Arhanghelul Zadkiel

     Arhanghelul Zadkiel

     Arhanghelul Zadkiel

Cunoscut si sub numele de Satqiel, Tzadkiel, Zadakiel sau Zidekiel, arhanghelul Zadkiel este recunoscut si mentionat atat in religia iudaica, cat si in cea crestina. Acest arhanghel— al carui nume semnifica ,,drept in fata lui Dumnezeu”— este mentionat pentru intaia oara in Biblie ca fiind arhanghelul care l-a oprit pe Abraham sa isi sacrifice fiul. Dumnezeu l-a supus pe patriarhul Abraham unui test de loialitate, cerandu-i sa isi jertfeasca unicul copil, pe Isaac.

Cu inima grea, Abraham a acceptat sa faca acest sacrificiu suprem, insa Dumnezeu l-a trimis pe arhanghelul Zadkiel sa il opreasca in ultimul moment.

Iata de ce, ca urmare a acestei fapte, arhanghelul Zadkiel este numit si ,,ingerul milei si al compasiunii”. Deoarece Zadkiel a oprit cutitul cu care Abraham dorea sa isi jertfeasca fiul, este adesea portretizat avand in mana fie un cutit, fie un palos.

In Zohar, care este cartea sfanta a ramurii mistice iudaice numita Kabbalah, se povesteste ca Zadkiel il ajuta pe arhanghelul Mihail atunci cand acesta lupta impotriva fortelor raului.

In astrologie, Zadkiel este considerat a fi patronul planetei Jupiter si, implicit, al celor doua zodii pe care aceasta le guverneaza: Sagetatorul si Pestii.

Considerat a fi arhanghelul milei, el te ajuta sa ii integrezi si sa ii accepti pe cei mai putin norocosi, te sustine in actele de caritate si te sprijina sa te reglezi si sa te echilibrezi  energetic atat pe tine cat si pe cei din jurul tau.

De ceva timp se sustine ideea conform careia cu totii avem un biocamp vital, incarcat cu vibratia emotiilor noastre, atat pozitive cat si negative. Acest biocamp vital are o raza de 10-15 metri si ii influenteaza pe cei care intra in el, facandu-i sa manifeste o anumita atitudine fata de noi. Arhanghelului Zadkiel ii revine sarcina de a echilibra acest biocamp vital si de a-l umple cu intentii pozitive. Sarcina acestui arhanghel este sa te ajute sa fi bun si plin de compasine, iar prin curatarea, echilibrarea si armonizarea biocampului inimii tale te ajuta si te sustine sa te transformi  pozitiv.

 

Cere ajutorul Arhanghelului Zadkiel

Atunci cand iti doresti sa iti activezi zona emotionala, cand vrei ca cei din jur sa te ajute, sa te perceapa pozitiv si sa se poarte frumos cu tine, iti recomand sa accesezi vibratia arhanghelului Zadkiel.

Ziua potrivita pentru a-l invoca este ziua de Sambata iar piatra ritualica pe care o vei utiliza este Ametistul. Ritualul este unul simplu: Sambata, la ora 9 dimineata, te pozitionezi intr-un spatiu deschis. Poate fi curtea casei, balconul apartamentului, poate fi un parc sau o padure sau orice alta zona care este in contact cu natura. Tinand ametistul cu mana stanga plasata pe zona gatului, inchizi ochii, si rostesti urmatoarea incantatie:

,,Arhanghele Zadkiel, care aduci lumina, echilibru si intelepciune oamenilor, te rog sa ma sustii in urmatorul proiect (indici zona unde doresti sa primesti spirijinul sau). Te rog sa transmiti ganduri bune si lumina lui… (indici numele persoanei). Da-mi echilibru, pazeste-ma de orice ispita. Aici si acum! Amin”.
 

RECOMANDARI

Daca vrei sa aflii mai multe despre misiunea fiecarui inger si pentru ce anume ii poti cere ajutorul, iti recomand sa citesti articolele despre: 

Referitor la ingeri si lumea acestora, iti recomand urmatoarele lecturi (link-uri externe):

Si lista de lecturi despre Ingerii si Arhanghelii care guverneaza cele 12 zodii: