Triada de Pamant

In articolul Triada de Foc, ti-am povestit despre arhanghelii Chamael, Mihail, Zadkiel, care guverneaza zodiile Berbec, Leu si Sagetator. Astazi iti voi vorbi despre alti trei arhangheli cu misiuni speciale—Hagiel, Hamaliel si Asariel, care guverneaza triada de pamant, reprezentata de zodiile Taur, Fecioara si Capricorn.

Doresc sa subliniez faptul ca, in functie de problemele cu care te confrunti intr-o anumita etapa de viata poti chema in ajutor si arhanghelii sau ingerii guvernatori ai celorlalte zodii. De exemplu, daca esti nascut in semnul zodiacal al Taurului, al Fecioarei sau al Capricornului, insa te confrunti cu o problema care necesita interventia arhanghelului Mihail, nu trebuie sa ai nicio ezitare sa il chemi intr-ajutor.

Nu trebuie sa uiti ca in conformitate cu legea universului, indiferent de ierarhia cereasca la care facem referire, se respecta obligatoriu liberul arbritru al persoanei. Prin urmare, asta inseamna ca ingerii pazitori, arhanghelii si orice alta entitate de lumina nu vor interveni daca nu le solicitam  ajutorul. Asa incat nu conteaza zodia din care faci parte, atata timp cat ai o problema sau iti doresti pur si simplu sa simti prezenta unui anumit inger sau arhanghel, ii poti invoca si chema in ajutor. Singura conditie este sa manifesti respect si veneratie fata de acestia.

Taur—Arhanghelul Hagiel

Conform Kabbalei, Hagiel este arhanghelul care guverneaza ziua de Vineri (varianta sa feminina in religia crestina este Sf.Parascheva). Traducerea numelui sau este ,,Maretia lui Dumnezeu” si este unul dintre putinii arhangheli carora li s-a facut onoarea sa asiste la Creatie. Traditia il numeste ,,ingerul care l-a purtat pe Enoh in cer”.

Se spune ca simpla rostire a numelui Hagiel iti asigura protectie in fata energiilor negative. Hagiel mediaza intre contrarii, integrand elementele opuse si aducand echilibru in natura lucrurilor. Hagiel aduce frumusete, iubire, afectiune, echilibru in toate fiintele si pune capat luptelor, razboaiele si potoleste spiritele infierbantate.

Cum sa ceri ajutorul Arhanghelului Hagiel

Pentru a-l invoca pe Hagiel se recomanda sa ii scrii o scrisoare. Ar fi de dorit sa folosesti foi de hartie de culoare alba, verde sau roz, iar cerneala sau culoarea folosita sa fie tot roz sau verde. In scrisoare poti cere orice doresti, insa subiectul trebuie sa aiba legatura cu armonia, pacea, echilibrul dintre oameni, rude, iubiti, colegi de serviciu sau parteneri de afaceri. Cand ai terminat de scris, vei citi scrisoarea cu voce tare la ora 10 seara, obligatoriu intr-o zi de Vineri (de dorit ar fi in timpul lunii in crestere). Scrisoarea se introduce intr-un plic in care ar fi bine  sa pui fie petale din florile pe care le guverneaza (trandafiri rosii sau roz, orhidee) sau cateva fire din condimentele care sunt sub protectia sa (scortisoara, coriandru sau cimbru). Dupa 28 de zile arzi plicul cu continutul sau  si astfel scrisoarea ta a fost ,,livrata” arhanghelului care iti va oferi ceea ce ai cerut.

Fecioara—Arhanghelul Hamaliel

Povestea arhanghelului Hamaliel este una romantica, ce ne conduce catre povestea lui Shakespeare, Romeo si Julieta. Arhanghelul Hamaliel este de genul feminin si avea sarcina sa identifice, sa urmareasca si apoi sa distruga ingerii cazuti, care s-au razvratit impotriva vointei lui Dumnezeu. In timpul unei astfel de urmariri a intalnit un inger cazut de care s-a indragostit iremediabil. Cum aceasta iubire incalca ordinea universului, i s-a cerut lui Hamaliel sa faca o alegere: fie sa renunte la dragostea sa si sa isi continue misiunea, obtinand iertare pentru aceasta erezie, fie sa ramana cu ingerul cazut, pierzandu-si toate atributele angelice de lumina.

Hamaliel nu a ezitat si a ales dragostea mai presus de orice alta constrangere. Iata ca prin aceasta alegere legile universului sunt bulversate. Pe de o parte este nesocotita ierarhia angelica— arhanghelii nu pot interactiona cu ingerii cazuti— insa alegerea lui Hamaliel este una bazata pe sentimentul cel mai puternic din univers: iubirea. Pentru a se restabili ordinea, s-a ajuns la o forma de compromis astral. Astfel, pe intreaga durata a anului, arhanghelul Hamaliel este un inger cazut, care isi traieste povestea de iubire. Cu o singura exceptie: cand Soarele intra in semnul Fecioarei,  Hamaliel isi recapata capacitatile angelice, redevenind un arhanghel de lumina. Aceasta stare dureaza numai pe perioada tranzitului Soarelui prin semnul Fecioarei. Asta nu inseamna ca nu poti invoca vibratia arhanghelului pe parcursul anului! Chiar daca un arhanghel alege sa cada, amprenta vibratiei sale primordiale ramane manifesta in univers si o poti accesa oricand.

Arhanghelul Hamaliel te ajuta sa identifici zonele de viata unde ai nevoie sa te reechilibrezi energetic si sa actionezi logic si pragmatic. El te sustine sa faci schimbari reale in stilul de viata pentru a te bucura de resistenta fizica si mentala. Hamaliel iti confera vointa de a renunta la adictiile care iti afecteaza viata de zi cu zi si poti invoca vibratia sa atunci cand doresti sa incepi o dieta, o cura de detoxifiere si purificare. Mai poti invoca vibratia sa atunci cand doresti sa alegi intelept in privinta relatiei pe care o ai, atunci cand nu te poti hotari daca sa o inchei sau nu. De asemenea, poti accesa vibratia sa atunci cand vrei sa iti schimbi locul de munca.

Invocarea Arhanghelului Hamaliel

Pentru a invoca puterea arhanghelului Hamaliel vei avea nevoie de doua pietre semipretioase: turcoaz pentru calitatile sale de vindecare si conferire a intelepciunii si topaz albastru pentru logica, claritate si impartialitate. De obicei, se recomanda sa realizezi invocatia dupa amiaza, in momentul apusului Soarelui, cand ziua se ingemaneaza cu noaptea. Tinand turcoazul in mana dreapta si topazul albastru in mana stanga, te pozitionezi cu fata catre Vest si rostesti urmatoarea incantatie ,,Arhanghele Hamaliel, eu (iti pronunti numele de botez) invoc vibratia si energia Ta. Ajuta-ma sa imi gasesc motivatia de a renunta la (numesti adictia, persoana sau situatia la care vrei sa renunti). Te chem cu incredere pentru a ma ajuta sa scot din sufletul si corpul meu toate energiile care ma blocheaza, pentru a ma ajuta sa renunt la toate tiparele impuse sau autoimpuse. Da-mi forta, putere, vointa si centrare. Aici si acum! Amin”.

Capricorn—Arhanghelul Asariel

Arhanghelul Asariel este unul dintre arhanghelii care se ocupa de stiinte, mai ales de matematica, arhitectura, biologie si zoologie. El este cel care gestioneaza ordinea lucrurilor fizice din lumea pamanteana, ocupandu-se de pastrarea formei si a echilibrului. Arhanghelul Asariel poate fi perceput ca un ,,mare arhitect” al pamantului.

Dupa ce Dumnezeu a creat lumea, stabilind tiparele si formele fiecarui lucru, lui Asariel i-a revenit sarcina importanta de a pastra aceste tipare si de a le perpetua continuu. El este unul dintre arhanghelii responsabili cu stabilirea regulilor geometriei sacre.

Il poti invoca pe acest arhanghel atunci cand simti ca viata ta scapa de sub control, cand doresti ordine, disciplina, sau cand ai de sustinut examene importante. Mai poate fi invocat atunci cand incepi sa iti construiesti o casa, pentru ca aceasta sa fie bine realizata si rezistenta. Se recomanda sa-l invoci pe acest arhangel dimineata, de preferinta la rasaritul soarelui in camera pe care o folosesti cel mai des din locuinta.

In cele patru colturi ale camerei vei aseza patru lumanari de culoare alba sau gri deschis. Cu fereastra deschisa, inspiri, expiri, inchizi ochii si rostesti: ,,Bunule si inteleptul arhanghel Asariel, te invoc si te rog sa imi aduci logica, coerenta si disciplina in deciziile pe care le am de luat. Te invoc si te rog sa ma ajuti sa fac ordine in viata si persoanele care imi produc neliniste (aici vei rosti numele acestor persoane) sa iasa din viata mea. Aici si acum! Amin.”

Articole despre arhangheli zodiile pe care le guverneaza:

Daca insa te intereseaza sa aflii mai multe informatii despre ingeri si lumea acestora, iti recomand urmatoarele articole si carti:

  • Andrei Plesu - Despre Ingeri
  • Sfantul Dionisie Areopagitul, Opere complete si Scoliile Sfantului Maxim Marturisitorul
  • Ioan Scararul- Scara dumnezeiescului urcus
  • A treia carte a lui Enoch