Dezinvoltura adolescentului Leu

Leul este semnul zodiacal care adora sa se manifeste liber, sa isi exprime gandurile si sa isi demonstreze trairile neingradit de nicio regula si nejudecat de nimeni. Inventiv si dezinvolt, Leul trebuie sa fie atent la accesele dictatoriale care il mai cuprind din cand in cand, pentru ca risca sa supere multe persoane si sa isi faca multi dusmani.

Adolescentul Leu poate fi recunoscut cu usurinta datorita aliurii sale fizice speciale, care il scoate in evidenta chiar si in cea mai densa multime. Cu spatele drept, tinuta dreapta si un par adeseori bogat, adolescentul sau adolescenta Leu fac o impresie placuta oricui ii intalneste. Timiditatea si-o ascunde de minune sub o masca de aroganta detasata, iar teatralitatea mult prea impetuoasa poate declansa conflicte serioase cu adultii.

Conteaza foarte mult educatia pe care a primit-o adolescentul Leu. In cazul in care a fost in copilarie rasfatat excesiv si i s-au indeplinit toate poftele, atunci la pubertate si adolescenta va fi dificil de integrat in societate. In schimb, daca stie ca pentru orice actiune exista si o consecinta, lucrurile vor fi mult mai simple atat pentru el cat si pentru familia sa.

Adolescentul Leu poate fi putin cam prea vocal pentru limitele permise de societate si va incerca sa intre in competitie cu parintele de acelasi sex cu el. La fel cum tinerii lei din jungla ii provoaca pe sefii haitei la lupta, manifestand instinctul primar al liderului, acelasi lucru e intampla si cu adolescentul leu care incearca sa preia sarcinile adultului, uitand ca acestea se castiga treptat, odata cu maturizarea.

Putem vorbi de un complex Oedipian, in care Leul va incerca sa preia pozitia parintelui sau.  Va fi nevoie de un intreg efort emotional si multa diplomatie din partea tuturor pentru a tempera potentialul conflict.

Este una dintre putinele zodii care chiar are nevoie de terapie psihologica in perioada adolescentei pentru ca va trebui sa gaseasca calea de mijloc in care sa tempereze accesele colerice dar, in acelasi timp sa isi pastreze personalitatea voluntara si directa. Iata de ce psihologul devine mai degraba un confesor decat un terapeut, iar daca are suficient tact si intuitie profesionala il poate ajuta pe adolescentul Leu sa isi gaseasca linistea interioara.

Pentru tanarul Leu viata este o chestiune serioasa si incearca sa interpreteze rolul unui adult inca de la pubertate, insa nu constientizeaza ca va ramane intruchiparea copilului etern indiferent de varsta pe care o va avea.

Parintii  adolescentului Leu au sarcina importanta de a-l lasa sa comunice si sa se exprime, dar in acelasi timp sa nu il lase sa depaseasca granitele bunului simt. La fel ca si in cazul copilului Leu, arta dramatica sau manifestarea talentelor artistice il pot ajuta mult sa treaca peste aceasta etapa de viata destul de turbulenta.

Incurajati-l sa fie activ.  Incurajati-l sa aiba activitati publice si de voluntariat pentru a-si consuma energia in surplus pe care o are. Sportul si teatrul sunt doua coordonate importante pe care le puteti aduce in viata sa pentru a-l ajuta sa se maturizeze armonios.

Iti recomandam sa citesti ...

Descopera nativul Leu