Sensibilitatea adolescentului Pesti

Pestii sunt guvernati de planeta Neptun, planeta clarviziunii, a conexiunii cu divinitatea la cel ma inalt nivel. Iata de ce tinerii Pesti, pe de o parte prin sensibilitatea data de aceasta planeta, iar pe de alta parte avand emotiile si trairile intense specifice varstei, sunt niste adolescenti extrem de sensibili si vulnerabili emotional.

Arta, imaginatie si misticism

Multi adolescenti Pesti sunt atrasi de arta in toate formele sale: muzica, pictura, decoratii si comunicarea cu cei din jur. Intotdeauna camera lor va fi eleganta si cu o nota de bun gust specifica sensibilitatii acestui semn de apa.

Capacitatea de a fantaza imaginatia si abilitatea de a exprima trairile interioare intr-o forma creativa, vor oferi un talent special adolescentului Peste. Misticismul, visarea si calitatile artistice sunt doar cateva fatete a trairilor intense pe care nativul le simte zi de zi la fiecare pas.

Iata de ce parintii au un rol important de interpretat in raport cu acest tanar,care  pe de o parte pare a fi cu capul in nori si pe de alta parte are o predispozitie crescuta catre depresie, introvertire sau melancolie. La suprafata poate parea in control, stabil si puternic. In interiorul sufletului, in cel mai ascuns colt, tanarul nascut in semnul Pestilor este un romantic extravagant, dar in acelasi timp este timid, retinut si de multe ori incorsetat de tot felul de conveniente sociale pentru ca nu doreste sa incurce sau sa provoace probleme nimanui.

Se poate depista si o inclinare catre retragere, catre reverie si o incercare de afirmare in societate intr-un mod care nu este abuziv. Adolescentii Pesti sunt dotati cu un bun simt suplimentar, care nu stim cat de folos le este in aceasta viata in care fiecare isi face loc inainte dand din coate si deranjandu-si vecinii de drum.

Idealisti, timizi si intuitivi

Tinerii nascuti in semnul Pestilor sunt dedicati idealurilor lor. Fie sociale fie relationale. Adeseori lumea poate fi destul de nedreapta cu acesti nativi, iar starile de disconfort emotional pe care acestia le pot resimti intreaga viata, pot sa se incheie printr-un forma de depresie la un moment dat.

Chiar daca am tot discutat despre sensibilitatea crescuta a acestui nativ, exista si o limita a suportabilitatii sale. Atunci cand este ranit in orgoliul propriu, adolescentul Peste se poate transforma dintr-un pestisor timid de acvariu intr-un rechin rapace. Nu trece cu rapiditatea altor semne zodiacale la punerea in practica a planurilor sale dar atunci cand o face, nimeni si nimic nu-l mai poate opri din drum. Nu se simt bine cand lucrurile sunt ambigue, iar daca este suparat isi poate anihila adversarii cu cateva vorbe bine tintite.

Fiind guvernat de cea mai intuitiva planeta, tanarul Peste vede cu acuratetea unui microscop ultra performat in ascunzisurile cele mai adanci ale sufletului uman. Desi tanar si neexperimentat, nu are nevoie de mai mult de cateva minute pentru a-ti descoperi punctul vulnerabil. Chiar daca va tacea, o va face pentru a nu te rani.Insa daca il provoci, cuvintele pe care le va rosti vor fi dure, taioase, corecte si iti vor aseza sub ochi o oglinda a realitatii personale in care iti va fi dificil sa o privesti.

De  multe ori parintii adolescentului Peste nu stiu cum sa il abordeze. Este distant si nu are o legatura profunda cu familia, pe care, uneori o considera o povara cicalitoare care ii tot incalca libertatea. Solutia este sa fie atrat treptat in discutii importante legate de familie. Sa i se ceara parerea si sa se si tina cont de ea. Sa fie tratat ca un adult si nu ca un copil.Abia din perspectiva discutiei de la egal la egal sunt sanse ca tanarul Peste sa acorde o mai mare atentie familiei sale.

Nativul Pesti