Copilul Pesti

Copilul Pesti este foarte sensibil, nu-i place sa iasa din zona sa de confort, fiind teritorial, dar nu posesiv. La prima vedere nu pare pregatit sa se confrunte cu agitatia si provocarile vietii. Emotional si sensibil reactioneaza foarte prost la presiunea unor evenimente negative.

Ii place linistea, pacea, echilibrul, vrea jucariile, spatiul lui. Un spatiu bine delimitat ii ofera si siguranta pe care si-o doreste atat de mult. Pe cat poti, ofera-i aceasta delimitare, pentru ca numai asa va gasi resursele necesare sa creasca si sa se dezvolte armonios.

Guvernat de Neptun, planeta intuitiei, copilul Pesti este inzestrat e cu o doza mare de premonitie si sensibilitate la orice stimul extern. Visator incurabil, copilul Pesti, intotdeauna, va oscila intre o lumea a fanteziei si o lume a realitatii. El chiar crede ca este printul sau printesa, chiar crede ca se suie pe un dragon si pleaca la lupta cu un balaur. Nu-i stricati aceste vise, il vor face un adult intuitiv care se va adapta foarte usor tuturor provocarilor vietii.

Este un copil cu o mare predispozitie spre limbi straine si are talente artistice deosebite. Explorati zona artistica a copilului Pesti pentru ca s-ar putea sa va uimeasca si sa aiba niste rezultatea deosebite.

Desi inzestrat cu sensibilitate, copilul Pesti poate fi greu de educat. Imagineaza-ti ca incerci sa tii in mana un peste in timp e acesta se zbate din toate puterile. Invelisul sau solzos te va face sa il scapi repede in apa,  unde se va refugia in strafundurile greu de accesat. Acelasi lucru se intampla si cu copilul Pesti. Nu-i place programul fix si va respinge rutina din toate puterile. Va dormi cand simte el nevoia, va manca cat si cand vrea, va purta hainele pe care si le doreste. Poti avea multa treaba in incercarea de a-i imblanzi aceasta incapatanare, insa incearca sa o faci cu vorba buna si cu argumente logice, altminteri risti sa declansezi conflicte nedorite. Explicatiile logice, dragoste pe care i-o arati si recompensele materiale vor constitui elementele cheie in educarea sa.

Descopera nativul Pesti

Daca vrei sa cunosti mai bine si sa inveti cum poti avea relatii armonioase cu un nativ Pesti, te invit sa citesti urmatoarele articole: