Creativitatea adolescentului Rac

Zodia Racului este o zodie de apa, profunda, intensa care, desi la suprafata poate parea calma si in control, in realitate, dincolo de masca sociala pe care o arboreaza poate fi un vulcan gata sa erupa. Sensibil si introvertit, nativul Rac se poate simti sufocat daca ii este invadata intimitatea. Atunci poate deveni agresiv si teatral, izbucnirile sale nervoase putand sa ii surprinda si pe reprezentantii zodiilor mai focoase, precum Berbecul sau Leul. Cand trebuie sa devina vocal Racul nu are nicio retinere. Iata de ce toata furtuna emotionala specifica perioadei de adolescenta nu este cea mai favorabila adolescentului Rac.

Creativitate si sensibilitate 

Adolescentul Rac se afla in lumea reveriei, viseaza cu ochii deschisi si poate petrece ore in sir intins in pat, cu mintea hoinarindu-i pe taramuri indepartate. Iata de ce va fi nevoie din cand in cand ca parintii sa il aduca cu picioarele pe pamant, invatandu-l sa isi asume si responsabilitati. Incercati, totusi, sa nu faceti acest lucru intr-o maniera agresiva, ironica sau adresandu-i critici in public pentru ca il raniti foarte mult. Adolescentul Rac are nevoie sa simta ca apartine familiei, sa simta ca este integrat, asa incat dati-i responsabilitati nu foarte mari, dar faceti-l sa se simta ca fiind o veriga indispensabila bunei functionari si omogenitati familiale.

Creativ si romantic, cu un sentiment acut al vietii domestice, poate sa dea dovada de multa maturitate inca de la o varsta frageda. Asta se intampla deoarece intuieste foarte bine nevoile emotionale ale celorlalti. Iata de ce, atunci cand isi propune cu adevarat, adolescentul Rac poate deveni un bun comunicator, stimulandu-i pozitiv pe cei din preajma sa prin cuvinte motivante bine plasate la momentul oportun.

Guvernat de Luna, planeta emotiilor, participa cu placere la activitati de voluntariat, mai ales daca este vorba sa ii ajute pe cei vitregiti de soarta.

Adolescentul Rac si spatiul personal

Ca orice semn de apa, tine foarte mult la ideea de teritoriu si spatiu personal. Nu incercati sa ii scotociti prin lucruri si, mai ales, nu intrati in camera sa atunci cand nu este acasa pentru ca va privi aceasta actiune ca o adevarata intruziune in spatiul sau personal si va suferi foarte mult.

Pentru adolescentul Rac conteaza foarte mult ideea de ritual, asa incat, in vederea consolidarii relatiilor de familie, insistati asupra obiceiurilor de grup. Spre exemplu, ideea de “masa de weekend” sau “cina in familie” poate deveni punctul sau de atractie, cu conditia ca parintii sa respecte regula ca in fiecare duminica sau in fiecare seara membrii familiei sa se adune in jurul mesei. Pe adolescentul Rac sentimentul de apartenenta il face sa se simta folositor si il motiveaza profund. 

Racul este sensibil, si de obicei acesti nativi nu creeaza probleme in timpul adolescentei. De multe ori  se inchid in camera lor si, fie se joaca pe calculator, fie viseaza cu ochii deschisi sau scriu poezii. Parintii ar trebui sa fie atenti la comportamentul adolescentului pentru ca poate glisa foarte rapid spre depresie. Timid si introvertit trebuie incurajat catre activitati de grup, trebuie incurajat si laudat cat de des se poate.

Previziuni astrologice pentru Rac

Descopera nativul Rac