Ascendentul in Rac

Daca ai ascendentul in semnul zodiacal al Racului, atunci ar trebui sa stii ca Racul este un semn cardinal, creativ si original. Aceasta zodie guverneaza viata domestica, problemele care au legatura cu femeile, mai ales relatia cu mama, precum si intensitatea emotionala si sensibilitatea. Este un semn de apa, prin urmare, persoanele nascute cu ascendent in rac sunt emotionale si chiar daca la suprafata pot parea reci sau impasibile, in realitate, sub aceasta masca, se afla intotdeauna o furtuna a sentimentelor.

Creativ si romantic, cu un sentiment profund al vietii domestice, esti un bun comunicator si ii stimulezi pozitiv pe cei din jur. Sensibilitatea tale profunda te face sa fi o persoana extrem de intuitiva, mai ales in privinta celor fata de care manifesti sentimente. Esti o combinatie paradoxala intre dragostea de a calatori si nevoia de siguranta emotionala si te poti inconjura de obiecte sentimentale care inmagazineaza diverse amintiri despre anumite momente placute sau mai putin placute din trecut. Racii si persoanele cu ascendentul in Rac sunt pasionati sa colectioneze tot felul de suveniruri, pe care le pastreaza ani si ani in sir.

Simbolul Racului este o crustaceu cu o platosa greu de spart, care ii protejeaza interiorul foarte fragil. Racul merge in sens invers si este bine cunoscut faptul ca persoanele cu ascendent in Rac uneori pot ocoli problema, pot evita sa patrunda in profunzimea ei pana cand, la un moment dat, circumstantele ii forteaza sa spuna clar ceea ce gandesc.

Racii si persoanele cu ascendentul in Rac sunt talentati in domeniul afacerilor. Acestia combina simtul artistic, originalitatea si ambitia cu intelegerea subtilitatilor problemelor financiare ale marketingului si ale nevoii de accept public.

Daca ai ascendentul in semnul zodiacal al Racului, te poti baza pe intuitiile tale, dar nu inseamna ca trebuie sa dai dovada de mult prea multa incredere in sine, netinand cont si de circumstantele in care te afli.

Intuitiv si perspicace, esti un bun diplomat si stii sa vorbesti cand trebuie cu cine trebuie si mai ales, cat trebuie. Asta cu conditia sa nu fi provocat, sa nu fi enervat, pentru ca daca se intampla acest lucru, pierzi complet contactul cu realitatea si poti arunca cuvinte mult mai grele decat sunt dispusi cei din jur sa auda. Deoarece viata ta emotionala este foarte intensa, ti se recomanda sportul si orice activitate care implica si miscarea, pentru a te detensiona de
stresul cotidian.

Racul guverneaza stomacul, diafragma, partea superioara a ficatului si sanii. Persoanele care au planete in semnul Racului pot fi predispuse la probleme intestinale, indigestie, pietre la ficat, ulcer, depresie, ipohondrie.

Ascendentul in Rac te face sa ai un suflet sensibil si usor de ranit. Esti precaut, esti sensibil si te simti uneori sufocat daca cei din jur incearca sa-ti invadeze intimitatea. In momentul in care te simti amenintat, primul instinct este sa te protejezi. Atunci cand intalnesti noi oameni, poti fi timid si abordezi noii cunoscuti cu precautie, permitandu-le acestora sa se manifeste treptat si profitand de aceasta situatie pentru a le cunoaste punctele vulnerabile si punctele forte.

Ascendentul in Rac poate da doua tipuri de personalitate: fie esti foarte dragut si atent cu cei din jur, fie te inchizi in propria cochilie atat de mult, incat poti deveni irascibil si agresiv verbal daca cineva incearca sa-ti invadeze intimitatea.

Ascendentul in Rac are nevoie de siguranta. Siguranta este importanta pentru tine si esti
dispus chiar sa renunti la un anumit grad de libertate numai pentru a obtine acest sentiment. Asta inseamna ca s-ar putea sa preferi sa ai un partener puternic in viata, care sa-ti ofere
stabilitate emotionala si financiara. Iti plac regulile bine definite in relatii. Ai un simt practic deosebit si te comportati chibzuit chiar si in relatia de cuplu.

Plin de imaginatie si sentimental, ii asculti cu atentie pe cei din jur si iti face placere sa comunici. Esti foarte sensibil la criticile aduse si ai nevoie de timp pentru a le asimila. Iti place sa ai grija de ceilalti si, din acest motiv, oamenii se simt bine in prezenta ta, deoarece le oferi
siguranta emotionala. Atentie la dorinta de a-i influenta pe ceilalti si de a incerca sa le impui uneori parerea mult mai mult decat este normal.

Lecturi recomandate pentru Rac ...