Copilul Rac

Copilul Rac reprezinta singurul semn zodiacal care in prima etapa a vietii are nevoie constanta de familia lui si de sustinerea parintilor. Racul sufera extrem de mult cand unul dintre parinti este absent sau cand pleaca prin natura meseriei in delegatii. Copilul Rac este reprezentarea imaginii caminului familial si are nevoie de zona de confort oferita de aceasta imagine. Cu siguranta nu va reactiona foarte bine daca  parintii trebuie sa-si mute locuinta sau sa pece intr-un alt oras sau alta tara.  

In prima parte a vietii, cel putin in primii opt ani, copilul Rac are nevoie de stabilitate, de afectiune pentru ca daca nu le primeste, ulterior se va frustra si va deveni un cinic, o persoana razbunatoare sau se va inchide in sine.

De asemenea, micutul Rac are o memorie de elefant si isi poate aminti cu precizie detalii din conversatii, detalii legate de anumite evenimente sau persoane. Poate fi un bun manipulator, se muleaza foarte bine pe comportamentul parintilor si are tendinta sa se victimizeze. Un exemplu de manipulare este cel al cazului clasic, cand merge intr-un magazin cu jucarii si-i place ceva. Atunci, pe un ton total inocent poate sa va spuna ca toti colegii lui au acel lucru intreband apoi de ce el nu-l primeste. Evaluati cu foarte mare atentie afirmatiile sale pentru ca stie intotdeauna ce, cum si cand sa spuna pentru a obtine rezultatul dorit.

Ca si recomandari pentru parintii uui copil Rac amintesc de maniera in care se vorbeste cu el. Atunci cand are un comportament nu foarte politicos sau antisocial, cearta nu va solutiona problema pentru ca a obtinut o reactie din partea voastra. Daca vorbiti cu el si-i explicati ca nu este bine ce face, prezantandu-i  si consecintele pe care le poate suferi din comportamentului sau. Intotdeauna explicati-i ce se intampla, pentru ca este un copil foarte inteligent si asimileaza foarte usor informatiile.

Avand o memorie foare buna, va sugerez sa il incurajati sa invete limbi straine, care ii vor fi de un real folos atunci cand se va maturiza. Nu insistati sa faca sport daca nu doreste, deoarece Racul nu este recunoscut drept un sportiv innascut.

Si o ultima recomandare adresata parintilor unui copil Rac. Daca relatia nu merge intre voi si doriti o separare, initiati demersurile pana copilul implineste varsta de un an, sau dupa varsta de 8 ani.  Pe perioada 2-8 ani, copilul Rac se dezvolta emotional si va percepe ca o trauma indescriptibila orice separarea a parintilor. In cazul in care, despartirea nu poate fi evitata, apelati la serviciile unui psiholog bun, pentru a-l ajuta sa integreze emotional evenimentul.

Lecturi recomandate despre Rac

Daca vrei sa dezvolti relatii armonioase cu un nativ Rac, te invit sa citesti urmatoarele articole: