Racii si scuzele impacarii

Sa ne impacam cu un Rac? Oare exista impacare dupa ce Racul s-a suparat, si-a strans jucariile si a plecat? E putin probabil. E foarte dificil pentru el sa accepte sa cada la pace. Cand sunt suparati, Racii devin taciturni, obtuzi si limitati. Exista probabil 2 sau 3 semne zodiacale, care ar mai putea intra in competitie cu Racul, la capitolul incapatanare si atitudine de genul: „vreau sa demonstrez ca lucrurile functioneaza dupa cum vreau eu si nu cum vor cei din jur!”. Aici mentionez Berbecul, Scorpionul si Varsatorul.

Multa incapatanare si emotii, dar putina combativitate

Desi nu este ostentativ in incapatanarea sa ca Berbecul,  Racul poate fi asemeni unei stanci atunci cand ia o decizie: nimeni si nimic nu il poate clinti din deciziile pe care le-a luat.

Sa nu uitam ca Racul este un semn de apa, deci vorbim despre multe, multe emotii si trairi interioare profunde. In momentul in care apare un conflict, o cearta in care s-au mai spus si lucruri grele si usturatoare, Racul o ia foarte personal. Mai ales daca a fost un conflict de familie, sau un conflict in care a fost implicata si familia, atunci Racul nu accepta impacarea cu mare usurinta.

Poate ca va fi politicos, dar daca l-ai jignit si daca va avea de ales sa mearga pe acelasi trotuar cu tine sau sa treaca pe trotuarul opus, el va alege trotuarul opus. Racului ii vine foarte greu sa accepte sa ingroape securea razboiului. Nu este un semn combativ, nu este un semn care sa duca razboaie pe termen lung, la nesfarsit, alimentandu-se continuu din ura si supararea celor din jur si din ura si supararea personala insa va avea nevoie de o lunga marja de timp pentru a-si linisti si calma emotiile scapate de sub control ca urmare a unui conflict.

Racul nu exceleaza la capitolul combativitate si razboaie deschise, insa, daca i s-a incalcat orgoliul, daca cineva nu a jucat foarte corect intr-o anumita situatie, sa-i ceri sa se intoarca la o colaborare cu acea persoana, e foarte dificil.

Scuzele - cea mai buna solutie de impacare cu un Rac

Singura forma de abordare a Racului, in vederii impacarii cu el, este abordarea psihologica. Iti dau un exemplu de abordare care ar putea atinge o coarda sensibila in sufletul Racului: „Draga Racule, persoana respectiva a gresit pentru ca acasa avea un copil bolnav, parintii nu stiu prin ce drama treceau si i-a mai ars si gospodaria. S-a intamplat un cataclism ingrozitor in viata acelei persoane, asa incat, in momentul in care a ajuns in conflict cu tine, sa stii ca nu a avut nimic cu tine, neaparat, ci pur si simplu, ai fost un detonator al starii sale de spirit.” Daca vrei sa ai cat de cat o farama de succes, incearca varianta emotionala, fa apel la sensibilitatea sa crescuta si la inima sa generoasa. 

Cea mai buna varianta pentru un Rac este sa-i gasiti scuze persoanei care l-a ofensat, invocand diverse motive. Prinde foarte bine varianta familiala, varianta relatiei cu copiii si varianta unor probleme ale parintilor, pentru ca Racul este un semn al maternitatii si atunci rezoneaza foarte repede cu problemele  umane. Poate astfel va fi dispus sa asculte scuzele persoanei, dar, din pacate, nu o va ierta, dar nici nu o va sicana. O va trata la „diverse”. Poate o va primi in cercul lui de intimi, dar va fi foarte greu sa treaca peste anumite lucruri si va pastra intotdeauna o distanta respectabila. 

Lecturi recomandate despre Rac