Un Rac greu de suparat

Numit adesea ,, elefantul zodiacului” datorita memoriei sale deosebite, Racul este maestru al toanelor si al schimbarilor bruste de dispozitie. Acest semn zodiacal este guvernat de Luna care este cel mai rapid astru de pe bolta cereasca.

Luna strabate doar intr-o luna calendaristica toate semnele zodiacale, prin comparatie cu alte planete care au nevoie de 7 ani, 12 ani sa treaca dintr-un semn zodiacal in altul. Aceasta deplasare rapida a guvernatoarei sale, inzestreaza Racul cu un temperament destul de complicat, marcat adesea de schimbari de dispozitie emotionala, in functie de zodia pe care o strabate la momentul respectiv guvernatoarea sa. Spre exemplu, daca Luna, guvernatoarea Racului, tranziteaza semnul Berbecului si ii facea pe Raci sa fie asertivi si colerici; a doua zi Luna va fi in Taur,  axandu-se pe o viata tihnita, pentru ca mai apoi, in urmatoarea etapa cand va tranzita semnul Gemenilor, Racul va vorbi mult; daca Luna se afla in Rac, acesta va gati pentru toata lumea si va face terapie pentru toti ... iar, lista poate continua cu toate semnele zodiacale. Asadar, daca guvernatorul zodiei sale ,,sare” atat de repede dintr-o vibratie zodiacala in alta, evident ca si tu, la randul tau, vei fi influentat intr-o mai mare sau mai mica masura de acest lucru.

Totusi, exista si anumite nivele de provocare, la care Racul va raspunde. Cu siguranta nu va raspunde unei priviri ironice (desi il va durea mult). Nu va da o replica la o ironie mascata si nici la o minciuna mica si nevinovata; dar daca vrei sa-l enervezi cu adevarat, atunci incalca-i intimitatea.

Racul tine foarte mult la amintirile sale si este una dintre zodiile teritoriale. Vorbim aici de camera lui, de biroul lui, de casa lui, de familia lui! Aminteste-ti ca animalul care il guverneaza traieste pe fundul lacurilor, ascuns sub pietre sau pe sub plante, controland atent teritoriul cuprins in raza sa vizuala.

Nativul Rac, are nevoie de amintiri, de ancore emotionale care sa il reconforteze. Sa nu te surprinda daca vei gasi in sertarele lui depozitate bilete de teatru, flori uscate, mici nimicuri, care ii amintesc de un moment special din trecutul sau.

Prin urmare, daca vrei sa enervezi un Rac, arunca-i amintirile acestea, leaga-te de ele, scormoneste-i prin dulapuri, atinge-i toate flecustetele pe care le are insirate pe masa. Aceasta este forma cea mai putin politicoasa de a incalca intimitatea Racului, de a-ti baga nasul in lucrurile lui.

Este adevarat ca Racul vrea sa stie despre tot si toate din jurul lui, dar nu este prea deschis sa dezvaluie celorlalti ceea ce face el cu viata sa particulara.

Racul nu se supara usor. Indura multe afronturi, te lasa, are rabdare. Iti da si sanse de impacare, pentru ca fundamental acest semn zodiacal are nevoie de armonie si pace. Cand a ajuns intr-un punct in care nu mai poate insa accepta o situatie , se va retrage in sine, va disparea din viata ta si nimeni si nimic nu-l mai poate face sa se intoarca.

Daca se razbuna? Da, Racul se poate razbuna, dar nu pune in practica. Ajunge pana la momentul in care spune: „ acum ma pot razbuna pe tine, esti intr-o pozitie de vulnerabilitate, dar eu, gratie nivelului meu extraordinar, superior de evolutie, aleg sa nu ma razbun pe tine, dar sa stii ca pot sa o fac!”.

Racul nu se razbuna dar cu siguranta ca nu te uita niciodata. Racul nu este cel mai vindicativ semn zodiacal, insa se spune despre el ca are memoria unui elefant. Te va sterge definitiv din viata lui si va disparea misterios din anturajul tau.

BINE DE STIUT ...

Pentru cei curiosi sa stie cum sa evite conflictele cu celelate zodii, recomand:

Daca vrei sa aflii mai multe despre Rac, te invit sa citesti: