Ritual de responsabilizare

Daca in cadrul lunatiei anterioare ti-am propus un ritual de calatorie astrala, de aceasta data ritualul pe care il propun va fi putin diferit de cele cu care te-am obisnuit. Indiferent daca esti femeie sau barbat, indiferent de varsta sau de nivelul de dezvoltare informationala de care dispui, acest ritual te va ajuta sa asimilezi lectia responsabilitatii, asumarii propriilor fapte si actiuni.

Daca cerul si Ouroborosul reprezentau Tatal ceresc, iata ca de aceasta data riualul Lunii Noi se intoarce catre Mama Pamant. Mai multe detalii in articolul Luna Noua (1 octombrie 2016)

Atunci cand ne intoarcem catre teluric si inspre mama Pamant suntem asemenei unor seminte pe care le plantam toamna si asteptam cresterea si dezvoltarea lor in anul urmator. Modul in care plantam semintele garanteaza succesul sau esecul plantei care va urma sa se nasca. 

Asemeni gradinarului care arunca samintele pe brazda, si noi, la randul nostru, tebuie sa invatam sa fim responsabili si constienti de demersurile noastre pentru a avea succes ulterior, trebuie sa ne asumam faptele si consecintele pe care acestea le au asupra noastra sau in raport cu cei din jur. Iata de ce acest ritual este unul de intoarcere la conditia de parinte, indiferent daca esti tanar sau in varsta, daca esti femeie sau barbat, in fiecare dintre noi exista grauntele de responsabilizare. Cine este mai responsabil de pe planeta Pamant daca nu parintele, cel care da nastere vietii copilului, cel care isi asuma aducerea pe lume a unei noi vieti? 

Ritualul pe care ti-l propun va dura vreme de o saptamana  incepand cu data de 1 Octombrie, ora 00:01AM pana pe data de 7 Octombrie, 11:59PM. 

Ritualul pas cu pas ...

1. Alege o piatra (cristal) ...

Poate fi semipretioasa sau piatra oarecare de pe strada. Nu poti folosi o scoica, talisman, un obiect decorativ; trebuie sa alegi o piatra sau un cristal. Piatra reprezinta conexiunea cu Mama Pamant si va simboliza copilul tau interior.

Prin acest ritual vei invata sa devii propriul tau parinte cu propriile responsabilitati, sa-ti asumi greutatea faptelor tale in raport cu cei din jur, intr-o maniera simbolica si creativa.

2. Da un nume pietrei sau cristalului tau ...

Cand te-ai decis asupra pietrei, cand incepi ritualul, adica pe data de 1 Octombrie ora 00.01, ia-o in mana, inchide ochii si pret de cateva minute amprenteaz-o cu o emotie. Asemeni unui parinte care alege un nume pentru copilul sau, te rog sa transmiti o emotie benefica, pozitiva, pietrei. Gandeste-te la o emotie  pe care ti-ai dori sa o ai, sau la o emotie care te face sa te simti cel mai bine. Iti dau cateva exemple, insa tu poti sa gasesti propria emotie pe care a o transferi pietrei:  bucurie, credinta, simplitate, emotia generata de sentimentul de abundenta, sanatate, etc.  Concentreaza-te pe starea generata de respectiva emotie, vreme de cateva minute, tinand in mana piatra. La un moment dat vei simti efectiv cum piatra se incarca de vibratia respectiva, cum o asimileaza. Deschide ochii si de aici incee ritualul propriu zis. 

3. Imagineaza-ti ca ...

Vreme de o saptamana, adica intre 1 Octombrie ora 00.01- 7 Octombrie ora 23.59, piatra va reprezenta simbolic, un copil, in timp ce tu, reprezinnti parintele. Asemeni unui parinte, va trebui sa iti porti mental piatra prin diverse activitati zilnice. Cum faci acest lucru? Sa iti dau un exemplu: la ora la care doresti ca ,,piatra copil" sa isi ia micul dejun,  tine piatra in mana stanga deoarece partea stanga face conexiune cu inima, cu zona iubirii, inchide ochii pret de o secunda si vizualizeaza un copil pe care il hranesti. Urmareste cu atentie actiunea, manifesta rabdare cand acesta refuza sa faca ce se cuvine, bucura-te daca e cuminte si ascultator. In momentul in care ai terminat actiunea de a hrani mental copilul, muta piatra pret de cateva secunde in mana dreapta exact ca atunci, cand ridici copilul de la masa. Deschide ochii si continua-ti activitatile tale normale, pana la urmatorul monent dedicat pietrei-copil.

Imagineaza-ti ca piatra ta are nevoie sa fie spalata, sa mearga la baie, sa fie imbracata, sa fie plimbata in parc, sa plece la scoala, sa-si faca lectii. Nu va fi usor si vor fi multe momente cand iti vei dori sa renunti. Vreau sa te asigur ca acest ritual nu este unul simplu, dar cine a spus vreodata ca lectia rsponsabilitatii de parinte este usoara? Unii vor gasi diverse motive invocand activitati, sedinte, drumuri, etc, altii chiar vor lua lucrurile in serios si vor intra in starea de parinte! Totusi, daca iti asumi consecvent rorul de parinte simbolic, rezultatele pozitive de stabilizare a vietii si emotiilor tale se vor manifesta relativ repede.

Vei vedea ca pe parcursul celor sapte zile de exercitiu devii din ce in ce mai responsabil si se vor tria persoanele responsabile de cele iresponsabile.

4. Repeta ritualul timp de 7 zile ... 

Unii vor uita sa se mai ocupe de piatra lor, unii se vor plictisi, altii vor spune ca este o mare prostie si nu-i intereseaza acest lucru.  Fiecare are dreptul la o alegere, dar modul in care tratezi piatra-copil va reprezenta maniera, oglinda in care te raportezi la viata si a modului in care ii tratezi pe cei din jur. Va fi un exercitiu de constientizare.

Asa sa fie!

Autor: Dr.Astrolog Alexandra Coman

Editor: Ana Bodaproste

Lecturile Lunii Noi (1 octombrie 2016) ...