Ritual pentru realinierea trup—suflet—spirit

Asa cum promiteam in articolul Privind inapoi cu detasare (Luna Plina, 14 decembrie), pentru prima data iti voi dezvalui un ritual puternic de reechilibrare a relatiei dintre trup, suflet si spirit.

Acest ritual provine din Scoala Misterelor lui Solomon. Solomon a fost unul din marii invatati ai lumii, care a avut acces la informatii esoterice de nivel extrem de inalt, iar informatiile pe care le-a adunat de-a lungul timpului le-a incredintat discipolilor sai, care la randul lor le-au pastrat si le-au impartasit doar maestrilor pe care ei i-au initiat.

Ritual de reechilibrare interioara si realiniere

Dupa un an destul de dificil, in care cu totii ne-am confruntat cu tot felul de experiente care ne-au testat increderea in fortele proprii, rabdarea, adaptabilitatea, putem constata ca exista un dezechilibru intre emotiile noastre. Acest ritual pe care ti-l recomand este dedicat regasirii esentei interioare, reintregirii mintii-sufletului si spiritului intr-un tot unitar. Ne realiniem cu misiunea personala, gasindu-ne pacea si echilibrul.

  • Tipul ritualului — de vizualizare;
  • Durata ritualului — intre 5–10 minute;
  • Cand poti face ritualul — 14 Decembrie, la orice ora;

Cateva recomandari premergatoare ritualului

Acest ritual este unul de meditatie si de vizualizare. Iti recomand sa te imbraci in haine comode si sa te intinzi pe pat sau pe canapea avand grija sa ai liniste in jur pret de 5–10 minute. Incearca sa nu fii distras de zgomotele din casa, de apelurile telefonice, de televizor, radio sau alte zgomote. Accentuez faptul ca este foarte important ca in cadrul acestui ritual sa ai liniste.

Pasul 1 — identificarea

Respira adanc de trei ori, rosteste o rugaciune cu care esti familiar, pentru armonizare si liniste. Acorda-ti cateva minute si identifica 3 evenimente importante care te-au marcat profund in acest an, care simti ca ti-au lasat cicatrici in suflet. Ma refer aici la acele momente din an, cand ai facut compromisuri majore cu care nu ai fost tocmai confortabil, dar pe care totusi le-ai facut, sperand ca lucrurile vor merge mai bine si care in final nu au avut rezultatele la care sperai. Identifica trei situatii cand nu ai fost confortabil cu tine, cand cei din jur sau anumite situatii ti-au stirbit increderea in fortele proprii sau cand modul in care ai ripostat/raspuns la provocarile exterioare nu a fost in conformitate cu ceea ce iti doreai cu adevarat. 

Pasul 2 — integrarea

Vizualizeaza mental, ca si cum ai fi asezat in fata ecranului unui televizor aceste evenimente, asa cum s-au intamplat. Nu este importanta ordinea lor cronologica. Esti asemenea unui spectator care priveste unul, doua sau trei episoade din serialul propriei tale vieti.

Priveste-le, incearca sa-ti amintesti emotiile care te-au strabatut in momentul in care lucrurile nu au iesit asa cum ti-ai dorit. Lasa-te sa simti si aminteste-ti durerea, frustrarea, izolarea, dezamagirea si orice alt sentiment sau emotie neplacuta prin care ai trecut. Priveste-le si realizeaza faptul ca toate aceste experiente si emotii apartin trecutului, dar in acelasi timp sunt parte integranta a celui care esti astazi.

Petrece atata timp cat ai nevoie, vizualizand fiecare eveniment. Nu te grabeste nimeni. Daca simti sa plangi, fa-o! Daca simti sa zambesti sau sa razi, fa-o! E momentul sa te eliberezi de toate poverile emotionale. Repeta acest exercitiu de vizualizare si integrare pentru fiecare eveniment trait, dupa care treci la urmatorul pas al ritualului.

Pasul 3 — globul

Imagineaza-ti ca in fata ochilor tai apare un glob mare, transparent, in care introduci aceste emotii negative, pe care le-ai acumulat prin aceste experiente de viata din anul care tocmai se incheie. Fiecareia dintre ele poti sa-i dai o forma, culoare, o dimensiune anume. Imaginatia nu are limite si nici nu cunoaste notiunea de reguli, asa ca tu decizi cum vrei sa le reprezinti.

Imagineaza-ti ca te privesti pe ecranul unui televizor, ca si cum ar fi vorba despre un film si nu despre viata ta. Introdu aceste emotii si sentimente in glob, apoi vizualizeaza-te cum iei acest glob in mana si incepi sa mergi pe o campie verde, intinsa. Cu fiecare pas pe care il faci devii mai tanar, si mai tanar, pana cand ajungi la stadiul de copil in jurul varstei de 9–12 ani.

Pasul 4 — eliberarea

Vizualizeaza-te cum pasesti pe aceasta campie, purtand in brate globul cu grija, fara sa-l spargi, fara sa-l scapi din mana. Cand ajungi in mijlocul campiei, ridica ochii spre cer. Contempla cateva secunde albastrul cerului, lasa-te cuprins de linistea si starea de seninatate pe care ti-o transmite.

Apoi ridica globul inspre cer. Este foarte important ca in momentul in care ridici globul catre cer sa te vizualizezi ca si copil la varsta de 9-12 ani. In spatele copilului, imagineaza-ti cum apari in ipostaza de adult, care pune mainile pe umerii copilului si ii spune urmatoarele cuvinte:

“Imi pare rau ca te-am ranit, ca nu am tinut cont de tine si de nevoile tale. Imi pare rau ca am pus pe altii pe primul loc si am nesocotit emotiile tale. Am invatat lectii importante si de aici incolo voi tine cont de tine.”

Viualizeaza ca tu, adultul, iti pui mainile pe umerii copilului in timp ce acesta lanseaza catre cer globul incarcat cu emotiile negative. Vizualizeaza apoi cum acest glob se inalta catre cer si se sparge, iar lumina Soarelui si cerul transforma rand pe rand energiile negative in niste pasari albe, frumoase, curate ... Acum energiile Soarelui si ale cerului transforma energiile negative, le recicleaza, le curata, le primesc si le lanseaza inspre cer.

Pasul 5 — integrarea copilului

Vizualizeza cum amandoi—tu, adultul de azi si copilul interior, priviti impreuna cum pasarile se indeparteaza, eliberate de tot ce este negativ si intunecat. Cand pasarile dispar, imbratiseaza-ti copilul interior si pe masura ce-l imbratisezi acesta reintra in tine, reintregrandu-se in energiile tale. In sfarsit, dupa mult timp, te simti complet, pur, esti o entitate unica, frumoasa, plina de pace si iubire.

Ritualul s-a incheiat, ai integrat si te-ai armonizat cu copilul interior. De acum incolo iti poti aminti sa te respecti si sa te iubesti pe tine, ascultandu-ti sufletul si vocea copilului interior.

Acum poti sa deschizi ochii sa sa te bucuri mai departe de viata ta si de experientele pe care aceasta ti le aduce.

Asa sa fie!

Autor: Dr. Astrolog Alexandra Coman

Lecturi de weekend ...