Ritual de Luna Plina si influentele negative din viata ta

In articolul Luna Plina si sindomul broastei fierte iti povesteam despre Luna Plina cu care ne reintalnim pe 20 iunie 2016. Contextul astrologic in care ne vom afla ne da posibilitatea sa ne eliberam de ceea ce nu ne face bine, asa ca acum iti propun un ritual de meditatie pentru a identifica concret situatiile si oamenii care influenteaza negativ viata ta. Facand acest ritual nu mai ai nici o scuza atunci cand spui ca nu ai stiut ca o anumita situatie nu este productiva sau o anumita persoana nu este onesta. Te invit sa citesti ritualul, insa, in momentul in care intri in starea de meditatie il poti adapta dupa nevoile tale.

Cand poti sa faci ritualul

Ritualul se poate desfasura pe parcursul zilei de 20 Iunie incepand cu ora 14:00, ora Romaniei, pana la ora 23:59, ora Romaniei. Daca locuiesti peste hotare iti recomand sa ajustezi ora in functie de fusul orar unde te afli, astfel, daca esti, de exemplu,  intr-o tara in care ora este cu doua ore in urma Romaniei atunci din ora 14:00 scade doua ore si in cazul tau ritualul poate fi desfasurat incepand cu ora 12:00 pana la ora 21:59. La fel, daca te afli intr-o tara cu un fus orar cu o ora in fata  orei Romaniei atunci ritualul incepe la ora 15:00 si poate fi facut pana la 01:00am, ora locala.

Etapele ritualului

Fa o baie sau un dus, este important sa-ti cureti corpul de mizeriile de peste zi, apoi imagineaza-ti mental dusul ca fiind o ploaie aurie care te curata de toate gandurile negative care te-au impresurat in ultima perioada.

Imbraca-te in haine de culoare deschisa, albul ar fi recomandat, dar daca nu ai culoarea alba in garderoba, atunci imbraca-te in haine cat mai deschise la culoare si cat mai confortabile. Intinde-te pe canapea sau pe pat, deoarece acest ritual se desfasoara stand in pozitie orizontala.

Este un ritual de vizualizare, asa incat nu va trebui sa rostesti nici afirmatii, nici sa folosesti obiecte din mediul tau. Tot ce ai de facut este sa te relaxezi, sa inchizi ochii si sa urmezi cu ochii mintii descrierea facuta in urmatoarele randuri. Este usor de retinut, pentru ca este povestea ta, cu care te identifici.

  1. Imagineaza-ti ca te afli pe o campie frumoasa, verde, soarele este bland, este momentul pranzului, dar temperatura nu este ridicata, esti confortabil, impacat si linistit. In fata ta se intinde o carare frumoasa, bine delimitata, vizibila si dreapta. Urmezi cararea si ea te conduce catre un deal. 
  2. Te afli la poalele unui deal si incepi sa urci lent si relaxat. Priveste in jur iarba, florile, copacii, creeaza-ti propriul tau mediu natural, poti sa-ti folosesti imaginatia si sa completezi peisajul cu orice alte elemente din natura doresti: pietre, roci, lacuri, rauri s.a.m.d.
  3. La un moment dat drumul te va duce catre varful acestui deal. Cand ajungi in varful dealului cerul limpede devine gri si se apropie nori de furtuna. Esti prins in mijlocul unui vartej care seamana foarte mult cu o tornada, dar picioarele tale prind radacini si esti extrem de bine ancorat in pamant, astfel incat oricat de puternica ar fi aceasta furtuna nu te poate dobori. Insa, in momentul in care tornada se apropie de tine si incepe sa se invarta in jurul tau, din ea incep sa apara ca pe ecranul unui televizor chipurile persoanelor sau situatiile care te blocheaza acum, in acest moment din evolutie. Identifica-le, apoi, in momentul in care ai simtit ca ai primit toate informatiile necesare, cuun gest mental matura aceasta tornada. Mintea ta este puternica si va disipa norii, vantul si primejdia.
  4. Se face lumina in jurul tau, se reinstaleaza pacea si linistea spatiului natural, picioarele tale se elibereaza din pamant, cobori dealul, deschizi ochii, te intorci in realitate si ce-ti ramane de facut in urmatoarea luna este sa pui punct relatiilor si situatiilor neproductive.

Asa sa fie!

Acest ritual este unul informational, nu unul de actiune. 

Lecturi despre Luna Plina (20 iunie 2016)