Chiron si legenda Sagetatorului

Chiron, semizeul jumatate cal, jumatate om este cel ce a inspirat imaginea Sagetatorului. Din punct de vedere astrologic, Sagetatorul este reprezentat sub forma acestui centaur care tinteste cu arcul catre bolta cereasca, ceea ce inseamna ca are curajul sa provoace destinul, sa-i provoace pe zei si sa aduca o noua imagine, un nou suflu in viata sa si a celor din jur.

Chiron

Chiron

In mitologia greceasca, centaurii erau descrisi ca o hoarda, violenti, nestapaniti.  Chiron se distanteaza de turma, alege calea recluziunii, a autoeducarii. Spre deosebire de fratii sai centauri, care preferau bucuriile vanatorii, ale petrecerilor si a desfranarii, Chiron era extrem de inteligent, civilizat si amabil, un spirit pacifist. Aceste atribute mitologia olimpiana le pune pe invataturile primite de Chiron in primii ani de la marii zei Apolo si Artemis. A fost mentorul mai multor eroi mitologici, printre care Iason, Asclepios (zeul medicinii), Ahile, Tezeu, Heracles (Hercule). Se spune ca centarul Chiron este profesorul zeilor si semizeilor din Olimp si acelasi Chiron este si sfatuitorul lui Iason si al argonautilor in demersul lor de a gasi lana de aur a Berbecului ceresc.

Iata de ce este cel mai intelept centaur, mostenind intelepciunea tatalui sau, Saturn si avand capacitatea de a-i educa si pe cei din jur transmitandu-le tuturor cunostintele pe care le detine. Chiar daca a esuat in a-si educa fratii care au preferat sa imbratiseze  latura animalica, in ceea ce ii priveste pe zei si semizei a avut numai reusite in demersurile sale educationale Impresionat, Zeus l-a recompensat transformandu-l in constelatia Sagetatorului.

Chiron, zodiile si harta natala

Daca vrei sa aflii mai multe despre Chiron si modul in care acesta influenteaza harta ta natala, te invitam sa citesti urmatoarele articole:

Nativul Sagetator