Copilul Sagetator

Vedeti copilul acela care, stand pe un pod, face din mana la toti cei care trec pe sosea? Ei bine, sansele ca acest copil sa fie un Sagetator sunt foarte mari. Este un copil cu o inima larga si care, instinctiv, simte nevoia de socializare si de a acumula cati mai multi prieteni.

Copilul Sagetator nu iubeste singuratatea, nici macar atunci cand doarme. Se va simti cel mai bine in compania adultilor care vorbesc, care rad sau pur si simplu fac un zgomot ambiental. Daca in copilarie este obligat sa duca o viata singuratica sau sa se claustreze, impovarat de tot felul de cerinte sociale, in momentul in care va creste va fi un adevarat cinic. Majoritatea copiilor Sagetatori se elibereaza de legaturile familiale pe masura ce cresc. Nu pot intelege conceptul de formalitate, iar sinceritatea este cel mai profund atribut al acestui copil. Adevarul gol-golut poate fi rostit cu nonsalanta in cele mai sofisticate momente, lasandu-i pe adulti de-a dreptul cu gura cascata. Din acest motiv parintii vor avea mult de lucru ca sa imblanzeasca uneori brutalitatea cu care copilul rosteste un adevar.

Nu incercati sa il invatati  pe copilul Sagetator sa minta pentru ca s-ar putea sa creati un adult machiavelic. Fiind un adevarat detector al sinceritatii, trebuie sa invete de mic sa respecte valorile, corectitudinea, si onestitatea. Parintii trebuie sa il invete, sa acorde atentie modului in care isi exprima sentimentele pentru a nu-i  surprinde pe ceilalti cu entuziasmul sau si cu lipsa de formalism.

Parintii copilului Sagetator trebuie sa aiba intotdeauna trusa de prim ajutor la indemana. Acesti copii sunt predispusi la accidente si mai ales, vanataile, zgarieturile, luxatiile ba chiar si fracturile vor fi la ordinea zilei in viata lor,  mai ales in primii ani de viata

De asemenea, un alt sector al vietii care poate sa fie privit cu interes de catre acest copil, este fenomenul religios. Guvernat de Jupiter, planeta divinitatii, acesti copii au filosofia lor proprie fata de religie si Dumnezeu. Multi dintre misionari sau reprezentati ai clerului sunt nascuti sub semnul Sagetatorului. De asemenea, justitia, dreptul sunt alte domenii care prezinta interes pentru copilul Sagetator si care pot fi practicate ulterior, atunci cand acesta se maturizeaza.

Copilul Sagetator, daca nu-l gasiti pe dulap, il gasiti sub pat cautand “insula cu indieni” poate. Are o imaginatie foarte bogata si este acel copil care-si face acel cort in mijlocul casei, se baga in casuta lui si sta acolo, facandu-si propriul regat, isi creeaza propria poveste. Are nevoie de multa libertate de miscare. Nu incercati sa ingraditi explorarile pe care le desfasora un copil Sagetator deoarece ii limitati dezvoltarea emotionala, dar puteti sa va coborati la mintea lui, sa intrati in pielea copilului de odinioara si sa participati cot la cot cu el la vanatoarea de piei rosii sau sa explorati Antarctica mental.

Are nevoie sa-i fie stimulata imaginatia foarte mult, dar are nevoie de prezenta unui grup in jurul lui. Nu uitati ca Sagetatorul este intruchipat de o fiinta pe jumatate cal, jumatate om si jumatatea de cal are nevoie de herghelia sa. Niciodata nu-i place sa se joace singur, are nevoie de prieteni, parinti. Copilul Gemeni si copilul Sagetator asimileaza foarte usor limbile straine in prima parte a vietii. Aceasta il va ajuta pe Sagetator,  pentru ca interactioneaza cu multi oameni, isi alege meserii sociale, poate chiar meserii in care va trebui sa calatoreasca. Doua, trei limbi straine stapanite vor fi un mare plus in CV-ul lui.

Nu este suparacios,este generos si chiar daca plange ca i se ia jucaria, peste doua ore va fi in regula. Un alt punct in favoarea sa este dat de faptul ca se adapteaza foarte bine daca apar frati in viata lui iar ideea de clan este foarte clar delimitata in mintea sa: cu cat sunt mai multi, cu atat este mai bine.

DESCOPERA NATIVUL SAGETATOR

Daca vrei sa aflii mai multe despre cum este nativul Sagetator si cum poti avea relatii frumoase cu acesta, te invitam sa citesti urmatoarele articole: