Magnetismul adolescentului Scorpion

Semnul profund si introvertit al Scorpionului, guvernat de Pluton, planeta mortii si a renasterii, poate fi asemuit pe perioada adolescentei cu o omida care trece printr-o transformare profunda. Asemeni omizii, se invaluie intr-un cocon misterios, in care hiberneaza, pentru ca la sfarsitul perioadei sa se transforme intr-un fluture imens, superb si hipnotic.

Transformarile adolescentului Scorpion

De multe ori adultii Scorpion descriu perioada adolescentei ca pe o transformare dureroasa, de care isi amintesc cu retinere. Transformarile se produc atat pe plan fizic cat si emotional si sunt supravegheate de Pluton, planeta guvernatoare a acestei zodii. Aceasta renastere se produce la un nivel superior, imposibil de evitat, care, insa, se castiga de catre adolescentul Scorpion prin mari suferinte. Aceste suferinte sunt cauzate de opozitia mentala pe care o manifesta tanarul si care este potentata de fixitatea cu care isi urmareste obiectivele. Pentru el este vorba de totul sau nimic. Vrea atentie totala, vrea sa primeasca iubire, vrea sa fie remarcat si  in acelasi timp insista sa i se respecte intimitatea. Cu atatea contrarii adunate intr-o singura persoana, ne imaginam de ce adultii Scorpion zambesc intelept si precaut cand se aduce vorba de adolescenta lor si de ce au amintiri atat de intense.

Totusi, dincolo de trairile intense ale adolescentei scorpionice, aceasta are si o latura frumoasa: aceasta perioada de viata provoaca de fapt dezintegrarea, dezradacinarea tuturor blocajelor psihologice care obstructioneaza evolutia ulterioara a Scorpionului. Energia este extrasa din samanta problemelor care il inconjoara si este foarte intensa si profunda.

Magnetismul scorpionic si legaturile cu familia

Transformarea, introvertirea si sensibilitatea pe care o resimte tanarul Scorpion se reflecta atat in vestimentatia cat si in atitudinea pe care o manifesta. Adolescentul Scorpion probabil se va imbraca in negru mult si va avea o mina detasata, superioara si greu de interpretat.

Din cauza guvernatorului zodiei, Pluton, baietii si fetele Scorpion sunt un magnet pentru cei din jur. De obicei acest magnetism reprezinta o mare bataie de cap pentru parinti, pentru ca vor avea foarte multi pretendenti si este posibil sa-si inceapa viata amoroasa la o varsta mai frageda decat alte semne zodiacale.

Sunt hipnotici si atunci cand sunt la varsta adolescentei, nu au nicio ezitare in a-si pune familia pe locul al doilea, pentru a fi acceptati de grupul social. Iata de ce este foarte important ca parintii adolescentilor Scorpion sa redreseze balanta si sa le reaminteasca ca familia este pe primul loc. Pot face acest lucru instaurand niste ritualuir - de exemplu masa in familie, anumite hobby-uri, calatoriile si excursiile familiale. Daca nu restabiliti aceasta fuziune intre adolescent si familie, relatiile de familie se vor raci din ce in ce mai mult.

Conteaza foarte mult pentru acest adolescent atmosfera in care a fost crescut, deoarece isi va pune o amprenta adanca asupra personalitatii sale ulterioare.

Scorpionul, atunci cand va atinge varsta adolescentei va adopta comportamentul pe care l-a vazut in familie. El este una dintre oglinzi in care se reflecta exact comportamentul parintilor.

Este foarte sensibil si se spune ca la varsta adolescentei Scorpionul sufera foarte mult din dragoste. Pentru a depasi traumele emotionale specifice acestei etape de viata sunt recomandate activitatile fizice. Dintre sporturile care il ajuta pe Scorpion sa se dezvolte armonios mentionam: inotul, polo, scrima, tir cu arcul sau artele martiale.

Previziuni astrologice 2016 pentru Balanta 

Descopera nativul Scorpion