Ascendent in Scorpion

Persoanele nascute cu ascendentul in Scorpion trebuie sa invete lectia transformarii sinelui si apoi a transformarii celorlalti prin experimentarea conflictului, provocarilor si a lectiei compromisurilor. Temele de viata intalnite adesea in cazul persoanelor cu un astfel de ascendent pot fi descrise prin lupta mitologica a lui Hercule cu Hidra.

A opta munca a lui Hercule implica distrugerea acestei creaturi care avea 10 capete, fiecare cap avand o muscatura mortala. De fiecare data cand Hercule reusea sa taie unul dintre capete, in locul acela cresteau altele doua. Prin urmare, lectia pe care Hercule a trebuit sa o invete in urma acestei experiente a fost sintagma oferita de intetatorul sau: “Ne ridicam ingenunchind, cucerim pradandu-ne si castigam prin compromis.” Aceasta experienta ar putea fi descrisa ca fiind lectia chintesentei simbolului ascendentului in Scorpion.

S-ar putea sa experimentezi viata si sa o privesti ca pe o serie continua de provocari si de crize de pe urma carora vei invata natura puterii si a transformarii. O data asimilata aceasta lectie, vei avea capacitatea de a te transforma si de a-i ajuta pe ceilalti sa se transforme. Adeseori, cei nascuti sub ascendentul Scorpionului trebuie sa se confrunte cu tot ceea ce este intunecat, ascuns, distructiv si tabu din natura proprie. Aceste situatii sau  emotii  vor fi experimentate atat prin evenimentele care se produc in viata ta, dar si prin intalnirile cu persoane care manifesta un astfel de comportament.

Evenimentele cu care te vei confrunta sau vei fi confruntat in viata includ episoade de lacomie, invidie, gelozie,  care se vor repeta ciclic.

Aceste situatii vor fi transformate in ceva pozitiv numai daca sunt acceptate si daca vei face un examen mental al circumstantelor care au declansat astfel de emotii. Este important sa inveti din astfel de situatii, pentru ca sa nu te mai confrunti cu ele.

Adeseori, persoanele cu ascendentul in Scorpion trebuie sa invete lectia darniciei, deoarece asemeni tuturor semnelor de apa (Rac, Scorpion si Pesti), Scorpionul are probleme legate de bunurile sale. Ceea ce prinde cu clestele sau, cu greu mai poate lasa.

Cei din jur nu te pot citi foarte clar si nu stiu precis ce intentii ai. De multe ori esti greu de intuit,  iar trairile tale interioare sunt greu de anticipat. Esti o persoana foarte sensibila si ai perceptii deosebite. Persoanele nascute cu ascendentul in Scorpion au o memorie foarte buna si niciodata nu vor uita o nedreptate care li s-a facut. Din acest motiv trebuie sa inveti sa te eliberezi de frustrari, fie prin activitate fizica, fie printr-o activitate care sa scoata la iveala tulburarile trecutului si apoi sa le anihileze.

Ar fi bine sa inveti lectia darniciei,  sa fii prezent mai mult in viata celorlalti, tocmai pentru a te focaliza din interior catre exterior. Una din lectii fundamentale pe care trebuie sa le asimileze ascendentul in Scorpion este  aceea a detasarii de propriile amintiri, a detasarii de propriile trairi emotionale care in cazul in care nu sunt eliberate, pot deveni distructive. De fapt, ascendentul in Scorpion te predispune catre o transformare continua. Te impinge catre moarte emotionala si renastere emotionala, asemeni unei pasari Phoenix care renaste din propria-i cenusa. Este probabil unul dintre cele mai intense ascendente din astrologie, caci nativul nascut sub o astfel de influenta trece zi de zi prin transformari majore carora altora li s-ar parea imposibil de trecut. Este un ascendent al fortei renasterii si al capacitatii de reinventare.

Daca te intereseaza sa citesti ...

Pentru a intelege mai bine persoanele nascute sub semnul Scorpionului, iti recomandam sa citesti: